merhaba arkadaşlar.çok uzun zamandır yazamamıştım ama bütün yazılanları okudum.gözdecim seninde dediğin gibi problem bizim bağışıklık sistemimizin düzensiz çalışması.önemli olan bağışıklığı düzene sokmak. immünoterapi yani.ben iki ayı aşkın süredir bu tedaviyi sürdürüyorum.lupusun tam tedavisi yok sonuçta kendi tedavimi kestim ve buna başladım.denemekten hiçbir kaybım olacağını düşünmüyorum.sürekli ilaç tedavisi görmek zorundayız çünkü.denemek en doğal hakkımdı.tedavisini tamamlayıp iyileşen birkaç kişiylede bizzat görüştüm.ve devam etme kararı aldım.bizim tahlilleri altüst eden en büyük şey stres.önemli olan rahat olmak.ben bu tedaviye gerçekten inandım veşimdilikte gayet iyi gidiyorum.ama insanların çoğu kabül etmiyor tabi doktorlarda.bir yıldan fazla bu tedaviyi uygulayıp 2005 den beri tamamen hiç bir ilaç kullanmadan yaşayan bir arkadaş bana daha da çok umut verdi.önemli olan bağışıklığı düzene sokmak bu ilaçta onu yapıyor. dr.ziya özel in zakkum ekstresi.inanıp inanmamak size kalmış.kanser ve lupus hatta skloraderma bağışıklık sistemi hastalıkları işte .işte böyle arkadaşlarım denemekten ne çıkar.hepiniz kendinize iyi bakın .hoşçakalın
merhabalar spinoza.geçmiş olsun.tedavini kesmişsin kendi başına .doğrusu şaşırdım biraz da üzüldüm.keşke böyle birşey yapmasaydın.tamam,tedaviyi kabul edip etmemek senin en doğal hakkın ama kullanılan ilaçlar birden asla kesilmez.hele de kortizon uzun süre kullanılıp birden kesilirse allah korusun insan böbrek üstü bezi yetmezliğinden o an ölebilir.zaten kortizon dozu azaltılırken bile azar azar kesiliyor.daha önce de yazdım.hastalık yok,hasta var.belki konuştuğunuz kişilerin immun sistemi sizinkinden farklı çalışıyor.belki ona faydalı gelen size zararlı olacak.belki kullandığınız otlar vücudunuza zarar verecek,karaciğer böbrek yetmezliğine gireceksiniz allah korusun.bence doktorunuzun sözünden çıkmayın.hastalığı yatıştırmanızın tek yolu stres ve yorgunluktan uzak durmak,sizin de söylediğiniz gibi.kanserin mekanizması bizim hastalıktan farklı.arkadaşınıza kullandığı ilaç iyi gelmişse eğer,bu muhtemelen erken evrede yakalanmış,yada prognozu(sağkalım oranı)iyi bir kanserdir.bir de arkadaşınız iyileşeceğine inanmış,beyin gücü ile bunu yenmiştir.şifalı otları asla inkar etmiyorum.zaten ilaçların çoğu da bitkilerden elde ediliyor.ama ciddi hastalıklarda tedaviyi kesip sadece otları kullanmak bana mantıklı gelmiyor.bu tıpkı şeker hastası olan birinin insulini bırakıp otla tedaviye devam etmesi gibi.böyle bir insan komaya girmişti yıllar önce.hoşçakal.