Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar SLE(Lupus hastal)Paylaşım alanı

canlarım hepinize teşekkür ederim bunu hep birlikte başardık sonsuz teşekkürler size ve yüce rabbime çokşükür

[14 yaşında saçım döküldü. birçok tedavi yapıldı,olmadı. 1 yıl önce sol bacağım şişti eklem yerlerim ağrıyordu.bir doktora gittim.romatizma dedi iki hap verdi gönderdi. buyıl ağrılar yine başladı. romatizma dedim önemsemedim. ellerimde lekeler çıktı. altıntepe kızılay cildiye doktoruna gittim. beni rootolojiye gönderdi. yeditepe ün. müge bıçakçıgil e gittim. herşeyi inceledi. lupus teşhiisi kondu 2 gün önce tedaviye başladık. doktorum endişeli idi. benim öğrenmek istedim şuki yeni öğrendiğim bu hastalığımın tedavisi sırasında beni daha kötü günler bekliyormu. okuduğum yazılarda hastanede yatan var. 8 hapla tedaviye başlayan var. ben 2 tane alıyorum durumum bir hasta olarak diğer arkadaşların gözüyle nasıl. benim gibi olan arkadaşlara acil şifalar dilerim.[/QUOTE]

Son düzenleme:
[14 yaşında saçım döküldü. birçok tedavi yapıldı,olmadı. 1 yıl önce sol bacağım şişti eklem yerlerim ağrıyordu.bir doktora gittim.romatizma dedi iki hap verdi gönderdi. buyıl ağrılar yine başladı. romatizma dedim önemsemedim. ellerimde lekeler çıktı. altıntepe kızılay cildiye doktoruna gittim. beni rootolojiye gönderdi. yeditepe ün. müge bıçakçıgil e gittim. herşeyi inceledi. lupus teşhiisi kondu 2 gün önce tedaviye başladık. doktorum endişeli idi. benim öğrenmek istedim şuki yeni öğrendiğim bu hastalığımın tedavisi sırasında beni daha kötü günler bekliyormu. okuduğum yazılarda hastanede yatan var. 8 hapla tedaviye başlayan var. ben 2 tane alıyorum durumum bir hasta olarak diğer arkadaşların gözüyle nasıl. benim gibi olan arkadaşlara acil şifalar dilerim.
[/QUOTE]

geçmiş olsun ,aramıza hoşgeldin a.s.

hastalığının teşhisi konmuş ,bundan sonraki günlerin, doktorların tedavisi ve ilaçlarınla düzene girecektir moralini bozma,ilk başlarda ilaçların çok olsa bile ileriki zamanlarda ilaçların miktarı düşecektir..ama bu hastalıkta herşeyden önemli olan moraldir bizler burada dertlerimizi mutluluklarımızı paylaşıyoruz seninde bizlere katılmanı bekliyorum..sevgilerimle..

Kod:
[14 yaşında saçım döküldü. birçok tedavi yapıldı,olmadı. 1 yıl önce sol bacağım şişti eklem yerlerim ağrıyordu.bir doktora gittim.romatizma dedi iki hap verdi gönderdi. buyıl ağrılar yine başladı. romatizma dedim önemsemedim. ellerimde lekeler çıktı. altıntepe kızılay cildiye doktoruna gittim. beni rootolojiye gönderdi. yeditepe ün. müge bıçakçıgil e gittim. herşeyi inceledi. lupus teşhiisi kondu 2 gün önce tedaviye başladık. doktorum endişeli idi. benim öğrenmek istedim şuki yeni öğrendiğim bu hastalığımın tedavisi sırasında beni daha kötü günler bekliyormu. okuduğum yazılarda hastanede yatan var. 8 hapla tedaviye başlayan var. ben 2 tane alıyorum durumum bir hasta olarak diğer arkadaşların gözüyle nasıl. benim gibi olan arkadaşlara acil şifalar dilerim.
[/QUOTE]

merhaba misti ve hoşgeldin
merak edeceğin inan birşey yok,pozitif olduğun sürece herşey çok daha kolay aşılacaktır.mesela ben 11 yıllık sle yani lupus hastasıyım inan pozitif olduğum sürece hiç sorunum olmadı.çok az ilaç alıyorsun bu da çok iyiye işaret,demekki hastalığın en başında bulunmuş.a.s.

[/QUOTE]

a.s.merhaba ee siz kac yasındasınız ben merak ettim ben 18 yasındayımda bende hastaneye ilk yattıgımda 12 tane kortizon hapı içiyodum yanındada bir sürü ilac siz nerde tedavi oluyosunuz bana çok zor geliyo bu hastalık ama burdaki ablalarım çok güçlü onlara bakınca kendime kızıyorum onlar gibi olmaya calışıyorum iyiki buraya geldin ablalarım çok iyi çünkü, hoşgeldin geçmiş olsun

[/QUOTE]

misti aramıza hoşgeldin sakin ol sen iyi olursan mutlu olursan lupus mutsuz oluyor ve siniyor anlayacağın sinsi bir hastalık hiçbirimiz yarınımızın ne olaçağını bilemiyoruz yanlız bildiğimiz tek şey güçlü olmak zorundayız royalımın dediği gibi bizler güçlüve seçilmiş insanlarız tedavine dikkat edip birde moralını yüksek tutarsan her şey yolunda gider

canım mutsuz küçüğüm gel senin nikini değiştirelim bu ne kadar umutsuz bir nik sen bu nikle 1 -0 yenik gibi duruyorsun gel ablanı dinle senin nikin güçlü küçük olsun seni öpüyorum

=eftelya65;2466652]canım mutsuz küçüğüm gel senin nikini değiştirelim bu ne kadar umutsuz bir nik sen bu nikle 1 -0 yenik gibi duruyorsun gel ablanı dinle senin nikin güçlü küçük olsun seni öpüyorum

evett bende eftelya arkadaşıma katılıyorumm canımm senin nikini bundan sonraa güçlüküçük olarak değiştirelim ,nikindeki olumsuzluğu kaldıralım ortadan..sevgilerimle...a.s.

ya ben düzeltmeye calıştım ablalarım siz öyle diyince ama nerden yapılıyo bilemedim bende artık güçlü olmaya kara verdim ama ablalarım daha bugün yine bişe oldu bi arkadaşım beni pek sevmez şişlerim yüzünden bana laf söledi çok üzüldüm yani bide caktırmadan laf sokuo ne zaman düzelicem bi tek onu düşünüyorum kortizonsuz günlerim olucakmı merak ediyorum neyse ablalrım ALLAH'a EMANET OLUN HEPİNİZ SİZLERİ İNANIN ÇOK SEVİYORUM her size yazı yazdıgımda aglayasım geliyo iyiki varsınız

evett bende eftelya arkadaşıma katılıyorumm canımm senin nikini bundan sonraa güçlüküçük olarak değiştirelim ,nikindeki olumsuzluğu kaldıralım ortadan..sevgilerimle...a.s.

evet royalcıgım bende katılıyorum güçlü küçükkız olsun eftelya senin içinde çok sevindim allah ayırmasın seni çocuklarından misti sende aramıza hoş geldin bende arkadaşlarıma katılıyorum moralin düzgün olursa herşey normaal oluyo hatta ben hastalıgımı bile unutuyorum agrım olmadıgı zaman herkeze saglıklı ve mutlu günler diliyorum

herkese ilgisi için teşekkür ediyorum. yaşım 29. aslında çevremde güçlü birisi olarak bilinirim. hayatta dönüm noktaları vardır. hem güçlü görünüp hemde tek başına kalırsan birde lupus denilen bir hastalık taşıyorsan sonuç bu. şimlilik iyiyim tekrar teşekkürler

teşekkür ederim mutsuz küçük ve cananla benim çocuk olmaması gibi bir durumum yok aslına bakarsan bu lupus yüzünden olmazmı diye düşünüyorum evlenmeme konusuna gelince hasta insanlarız sonuçta hani karşı tarafın kabul etmesi zor olabilir bide burda bu hastalık yzünden ayrılanları görünce insan ister istemez düşünüyo ne bilim işte ben zaten yapı itibariyle elhamlı biriyim kafaya takan biri ister istemezde düşünüyorum hoş sağlıklı insandan neyim eksik bi kafaya takmamayı öğrensem herşey çok güzel olacak onuda başırıcam inşallah millet aya çıkıyo ya ben bunumu başaramıycam başarıycam tabiki ...Allahın izniyle .

:nazar:selam.bende hastaligimi
ögrendigimde 3 yillik evliydim ve oglum yeni 1 yasina girmisti.Sakin korkma.Gercekten seni seven biri cikcaktir karsina.gercek sevgi olursa hicbir hastalik sorun degil.bende 2.cocuk istiyorum ve doktorlarim bunun icin hastalaigin degil kullandigin ilaclarin da önemli oldugunu söyledi.sabrettikten sonra oda olucak inaniyorum.baska bir örnek benim bir arkadasim kanser hastasiymis daha 14-15 yaslarinda .tedavi görmüs ama her an baska yerde,tüm vucutta tekrarlama riski cok yüksek.SIK SIK hasta .ama esi bunlari bilerek evlenmis onunla.bu hasta haliyle birde cocuklari olmus ve su an 8 yasinda....Allahtan umut kesilmez.Inanicaksin iyi olacagina.Bende de bazen karamsarliga düsüyorum ama biliyorumki bizim hastaligimizla en önemli sey MORALLL...:hooray:

ya ben düzeltmeye calıştım ablalarım siz öyle diyince ama nerden yapılıyo bilemedim bende artık güçlü olmaya kara verdim ama ablalarım daha bugün yine bişe oldu bi arkadaşım beni pek sevmez şişlerim yüzünden bana laf söledi çok üzüldüm yani bide caktırmadan laf sokuo ne zaman düzelicem bi tek onu düşünüyorum kortizonsuz günlerim olucakmı merak ediyorum neyse ablalrım ALLAH'a EMANET OLUN HEPİNİZ SİZLERİ İNANIN ÇOK SEVİYORUM her size yazı yazdıgımda aglayasım geliyo iyiki varsınız

:nazar:canımm benim herşeyden önce kendin içinn yaşayacaksınn boşver kim ne demiş, ne düşünmüş, senin içinn bırak onlar düşündükleriyle, söledikleriyle kalsınlar hiç umursama...bizler için en önemli şey moralimizin yüksek olması unutmayalımki moralimizin ii olması dünyadaki tüm ilaçlardan daha iiydir daha çok faydası vardır bizler için..sevgilerimlee ....a.s.
bu arada nikini kısa bi zaman sonra değiştirecez canım Kazen le görüştükten sonra..

Hayatta En önemli şeyin Moral Olduğunu Hayata Pozitif Bakmak Gerektiğini Dertleri Içine Atmaktansa Açiğa Vurmak Gerektiğini Ve Zamanimizin çok Değerli Olduğunu Ve Bir çok şeyi Daha Iyi Anladim Lupus Sayesinde Belkide Bu Hastalik Olmasa şuan Hayat Bizim Için Bu Kadar Değerli Olmayacakti Belki Hiç Birşey Için Mücadele Etmeyecektik Ben Zaten Bu Hastaliğa Yakalananlarin Yapi Itibariyle Kirilgan Narin Içine Atan çevresindekileri üzmemek Için Kendi üzülen Insanlar Olduğu Inancindayim Ama Artik Buna Ara Vermek Durumundayiz Bizde Artik Kafamiza Hiçbirşey Takmiycaz Zaten Elimize Geçen Bir şey Yok Diyorum Ya Her Zaman Hayat Herşeye Rağmen çok Güzel Hayattan Tek Bir Nefes Daha Alabilmek Bu Yüzden Mücadele şart Zaten Hayatin Her Bölümünde Mücadele şart .zaten Bizim Burda Bulunma Sebebimiz Belli Bir Sinavdayiz Vu Bu Sinavdan En Iyi Sonucu Almak Zorundayiz Bazi şeylerde Hayir Aramak Lazim Biz Lupus Olmasaydik Belki Bazi şeylere Daha Uzak Olacaktik Ama şimdi Daha Farkli Düşünüyoruz Daha Yumuşak Daha Sicak Bakiyoruz Buda Bir Arti Hayat Güzel Arkadaşlar Herşeye Rağmen Ve Biz Sapasağlam Kendi Ihtiyaçlarini Gören Insanlariz Allaha şükürler Olsun Bizim Durumumuz çok Ii çok Kötü Durumda Olan Insanlar Var .bu Yüzden şükredelim Arkadaşlar Bu Halimize şükredelim Iyiki Varsiniz Hepinizi çok Seviyorum ...

Güçlü Küçük Bence Sen çevrende Olan Akli Sira Sana Laf Dokunduran Insanlari Kaile Alma Hayatim Boyunca En Nefret Ettiğim şey Insanlarla Dalga Geçilmesidir Oda Onun Cahilliği Sonuçta Bu Senin Için Kalici Bir Durum Değil Bitanem Dur Bakalim Daha çok Gençsin Ya Sen çok Umutlu Olmalisin Hatta Bize Sen Enerji Vermelisin Hadi Ablacim Annen Için Sevdiklerin Için Diş Görünüşü Bir Köşeye Koy Okulunu Düşün Anneni Düşün Gelecekte Yapmak Istediklerin Için Bi Plan Hazirla Ve Bunlar Için Mücadele Et Hayatta Mücadele Edecek çok şeyin Var Ben Bile Gidip üniversite Sinavi Için Kaydoldum Yapicam Inşallah Maksat Bi şeylerle Meşgul Olmak Sen Daha çok Gençsin Güzelim Takma çevrendeki Cahil Insanlari öpüyorum Seni Kocaman Hep Umutlu Ol Ve Hiç Bir Zaman Umutlarini Kaybetme ...

[/QUOTE]
hoşgeldın geçmış olsun saçlarının dökülmesı ve sol bacağının şışmesı lupustanmı ılerı gelıyor? Tedavın sırasında senı çok kötü günler beklemıyor 2hapla tedavıye başladığına göre çok şıddetlı değıl moralını bozma en büyük düşmanımız üzüntü stres sıkıntı vs.. sen tedavıne devam ettığın sürece daha da ıyı olacaksın sağlıcakla kal kendıne ıyı baka.s.

a.s.rosamoon hoşgeldin geçmiş olsun moralinin yüksek olmasına sevindim doktorlarının kontrolünde çocuk sahibi olabilirsin lupus bizi değil bizler lupusu yeneceğiz sağlıklı günler dilerim

herkese ilgisi için teşekkür ediyorum. yaşım 29. aslında çevremde güçlü birisi olarak bilinirim. hayatta dönüm noktaları vardır. hem güçlü görünüp hemde tek başına kalırsan birde lupus denilen bir hastalık taşıyorsan sonuç bu. şimlilik iyiyim tekrar teşekkürler

aramıza hoşgeldin
Allah sanada şifa ve sabır versin... ii olmana çok sevindim umarım daha ii olursun
bu hastalık moralle ölüyor ben buna inanıyorum bizim yapacağımız tek şey moralimizi yüksek tutup bu hastalığı yenmek ve ondan kurtulmak ben inanıyorum ki ileride bu hastalığı yenecez yenik düşmeyecez
hepimize geçmiş olsun...

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

küçüğüm seni üzmelerine izin verme gerçek arkadaşın değilmiş ağlama kıyamam sana ben okul arkadaşlarım hiçbir zaman bana kötü söz söylemediler daha çok destek oldular sabırlı ol kortizonsuz günlerde gelecek sakın ilaçlarını ihmal etme içmezsen kortizonu artırırlar daha çok şişersin derslerine çalış seni üzmeyen arkadaşlarınla beraber ol iyiki sende varsın a.s.

X