Arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Ben ilk defa yazıyorum bu gruba. Şuan araştırma aşamasındayım ve çok stresliyim açıkcası. 3.5 yıl önce doğum yaptım bir kızım var. Hamilelikte mide bulantısı dışında hiç bir şikayetim olmadı normal yollar hamile kalıp normal doğum yaptım. 2 yıl ara ara ağrılarım vardı ve çok üşüyorum. Aslında çocukluktan beri elim ve ayağım hiç ısınmaz. Kan tahlili verdiğimde RF denerim çok yüksek çıktı ayrıca sedim de 56 ydı. Dahiliye doktoru romatolojiye yönlendirdi. ANA teslim +++ çıktı. Sonra Ssa +++ ssb negatif ve anti ds DNA teslim de zayıf pozitif çıktı. Zaten göz kuruluğu ve ağız kuruluğum çoktu. Göz doktorundan sonra sjögren tanısı aldım. Doktorum lupus için ihtimal vermiyordu hiç ama tekrar Elisa testi yaptı. Ordada lupus argümanı teslim biraz yüksek çıkmış. Doğrulama testi yapacağını söyledi. Yanlış çıkma ihtimali yüksekmiş. Ayrıca böbrek, akciğer bel ve kalçada hiç bir şey çıkmadı çok şükür. Saç dökülmem her vardı doğumdan sonra artmıştı şu an ise azalmış durumda. Ates, döküntü Vs belirtilerim olmadı hiç. Kan değerlerim normal hep hemoglobin ve trombosit normal. Çok stres yaptım. Nette araştırdıkça panik oldum açıkçası. Formda yazılanları görünce içim rahatladı. 2 aydır kan verip sonuç bekliyorum. Bana da dua edin kızlar inş temiz çıkar diğer sonuçlarım. İmtihan sadece bu yaşadıklarımız. Rabbim dermansız dert vermesin kimseye. İnş isteyen herkese sağlıklı evlat nasip ederim Yaradan. Hepinize o kadar içten dua ediyorum ki insan dert görmeyince anlamıyor gerçekten. Cevap verirseniz sevinirim. Hoşçakalın.