- 5 Mart 2014
- 263
- 238
inşallah canım sen de çok zor şeyler yaşamışsın ama bu sıkıntılar bizi güçlendirmeli daha çok. Tekrar aynı acıları yaşatmasın rabbim.Canım sende kilo verirsin üzülme biraz dikkat edersin biraz da yürüyüş yaparsn verirsin yavas yavaş ilk hamileligim de preeklampsi yaşadığım icin aniden ödem tutarak kilo almıştım ama sonra yavas yavas verdim canim öyle çok sıkı bir diyette yapmadım hamur işini biraz kstim bol su ictim sağlıklı besinleri yemeye çalıştım sende verirsin cnm ... yasak degil dimi bize yürüyüş yapmak yorar mi bizi böyle şeyleri hic sormadim doktoruma ve yasak olan yiyecekler varmı? Nelere dikkat edicez ? Doktor bana stres yapma kilo da alma dedi baska birsey demedi.
Rabbim size sifa versin cok sıkıntılar yasamissiniz insallah ikinizden de güzel haberler gelir saglikla bebekleriniz olsun guzel haberlerinizi bekliyorum kızlar
Zaten uğraşıyorum , sağlıklı beslenmeye çalışıyorum daha çok. 40 dakika kadar yürüyüş yapıyorum hergün. 8 kilo verdim sağlıklı bir gebelik için daha vermem lazım işte..
Yasak olan şeyler şöyle;
"Stres" bunu doktorlar dahi söylüyor .Kendini çok fazla zorlamayacak şekilde spor yapabilirsin ki bu iyi gelir vücuda. Güneş ışığı özellikle öğle saatleri, kumsalda güneşlenmeyeceksin, doğum kontrol hapları ve hormon ilaçları,bazı aşılar, saç boyası doğal olanlardan kullanmak gerekiyor, sigara, gıda olarak da Ekinezya çayının hastalığı tetiklediğini biliyorum. Yapay tatlandırıcılar iyi değil. Bence beslenmeye özen göstermek lazım süt,yoğurt,yumurta vücuda gerekli vitaminleri almak gerekiyor.Bunun dışında mutlaka en az 8 saat uyku yeterli dinlenme bunlar önemli. Çok sıcak su ya da soğuk ile banyo yapmayacaksın. Kaplıca yasak. Yani herşeyi ortalarda yaşamak lazım hemen hemen. Düzenli aralıklarla kontrole gidilmeli 3 ay ara ile gibi. Doktorun bilgisi olmadan ilaçlar kesinlikle bırakılmamalı. Özellikle güneşe çok fazla çıkamadığımız için D vitamininde eksiklik oluyor. D vitamini damlaları veya ampul kullanmak gerekir.
Omega 3 iyi geldiği söyleniyor. Ceviz, balık gibi. Bilmediğin bitkisel ilaçlar , takviyeler kullanmamak lazım . Rpmatoloğuna sormadan herhangi ek bir ilaç kullanmamalısın. Bazı ilaçlar bize yasak bana yasaklamıştı doktorum.
Aklıma gelenler bunlar. Fakat en önemlisi 2 tane stres ve güneş... En başta bunlara dikkat et hastalık bunlar ile alevleniyor. İnşallah olmaz da sen dikkat et Allaha sığın ondan başka kimsemiz yok. Bizlerle de konuşup rahatlarsın. Yani iyi ki burası var insan sadece kendi başına geldi sanıyor bazı şeyleri ama burda bizler gibi bir sürü arkadaş var yalnız olmadığını anlıyorsun ve bir zamanlar bizlerin geçtiği zorlu yollardan acılardan geçip de şimdi çocukları boyunca olanları duymak o kadar rahatlatıyor insanı inşallah bizler de yaşarız. Allah korusun bizlerden daha zor hastalıklar var şifa versin yüce Allah herkese...