Çok teşekkürler amin inşallah. Son ay ki testimde idrar yolları enfeksiyonu gözüküyordu, o bebeğe geçmiş. Mama verdiğimizde kusuyordu. Ağzından minik burnundan geliyodu mamalar.
Bi kaç kere olunca bebek hemşiresini çağırdık. Gözlem altına aldılar. Tekrar edince yoğun bakım ünitesine geçirdiler. Yoğun Bakım doktoru gelip benden bilgi aldı. Lupus olduğumu öğrenince neotanal lupus olabileceğinden şüphelendi ekg sini istedi hemşireden. O sonuçlanana kadar aklım yerinde değildi. Şükür problem yokmuş. :) Ki bende düşünüyorum kalbinde problem olsaydı ultrason muayne lerinde hissedilirdi çünkü ritim bozukluğu olurdu diye tahmin yürütüyorum. Orhan Bey'e de sormuştum olma ihtimali nedir diye? Olsa bu haftalara kadar belli olurdu demişti. Bana doktorum kendi gelirse normal olabileceğini söylemişti 37 38 den sonra beklemeyiz demişti. Anestezi uzmanı senin için için en sağlıklısı lokal anestezi dedi. Çok ta detay vermedi. Kan sulandırıcı kullandığımız için belki de bayıltmadan ameliyatı gerçekleştirmek daha garanti bir yöntem olmuş olabilir.
Emzirme konusuna gelince biraz İnsiyatif gerektiren bir karar sanırım. Emziren de var emzirmeyen de. Şimdilik Orhan Bey plaquenile 10 gün ara verdirdi bende stok yapıyorum. 20 ml den başladım 25 ml lik paketler halinde buzluğu dolduruyorum. 10 gün de ne kadar olursa artık. 10 gün sonra ilaca devam edicem. Testleri yenileyip bir aksilik yoksa biraz daha ara istiycem. Kara gözlümü biraz emzirmek istiyorum.
Bir de bu ilaç bağışıklık sistemini baskılıyor bebeğe eser miktarda da geçse onda da aynı etkiyi yapar mı bu riske değer mi bilmiyorum..