Merhaba,Ve SLE i bir annesin aynı zamanda. Biraz bundan da bahseder misin? Hamileliğin nasıl geçti? Hamilelikte hangi ilaçları kullandın? SLE hamilelikte seni rahatsız etti mi?
Benim şansım ailem, özellikle annem. Sonra da sanırım doktorlarım. Hiç bir zaman başka bir doktor aramadım. Çocukluktan tanışanlarınız ve İstanbulda olanlar özellikle büyük ihtimalle tanıyordur. Özgür Kasapçopur'un ilk hastalarındanım. Büyüyünce de beni emanet ettiği Huri hocamla takip altındayım.
Hamilelik dönemimde standart ilaçlarıma devam ettim. Kullandığım tansiyon ilacını sadece değiştirdim. Doğum iznine erkenden ayrıldım. 36. hafta sonunda doğum yaptım. 2 gün küvezde kaldı oğlum ama çok şükür atlattık hepsini. O zaman özellikle hep pozitif düşündüm. Kadın doğum doktorum bana 25 yıllık hastasın doktorun sana nasıl izin verdi dedi, ben verdi işte bir sorun olmayacak merak etmeyin dedim. 26. hafta civarında doğum yapabilirsin dedi, bu haziran ayına denk geliyordu. Ben 5 ağustostan önce doğum yapmıcam hocam dedim, 11 'inde doğum yaptım :) Bana söylediği olumsuzluklara da siz beni daha tanımıyorsunuz sorun olmayacak dedim.
Normal hamileliklere göre tabi ki sorunlu denebilir, protein kaçağım git gide arttı. 26. hafta da rapor aldım, evde oturmaya başladım ama önemli olan sonuç. Lupuslu , 25 yıllık lupuslu biri için çok rahat geçtiğini söyleyebilirim. Doğum sonrasında da ciddi bir sorunum kalmadı.
Benim işe yarayacağına kesin emin olduğum ve tavisye edebileceğim şey spor. Spor yapamadığım zaman hep şikayetlerim artıyor. Mutlaka bir şekilde spor yapmaya çalışın derim.
Herker kendine iyi baksın... Lupusun dert vermediği günler dilerim...