Simdi anlayamayanlar icin ben su Yeni Turkiye konusunu biraz acayim.
Yeni Turkiye dediklerinde eger mevki makam sahibiysen yolsuzluk, hirsizlik, rusvet, rant icin ormanlari peskes cekme, yillarin teroristleri ile devletin basindakilerin elele agitlar yakmasi, aglasmasi, PKK bayraklarinla poz vermesi filan serbest..
Yolsuzluk, rusvet belgeleri filan ortaya cikar, ha bir de dinleme kasetleri filan ortaya cikarsa montajdi, santajdi demek ve sessizce isin ustunu ortmek serbest.. Arada Bayraktar gibi panige kapilip " Ben Erduvan ne dediyse onu yaptim, vallah sucsuzum, tuh keske yapmasaydim" diye korkudan cark edenler olursa "Host! Kes sesini! Biz simdi paralelin ustune atar, gerekirse Suriye ile de bir savas patlatir orteriz, telasa gerek yok, Aziz Nesini hatirlasana, ne demisti" diyerek susturup, hukuk adalet ve yargiyi hallac pamugu gibi lime lime ederekten ve binlerce yargi ve yurutme mensubunu islerinden surerekten pisliklerinin ustunu ortup halkinin alkislari arasinda yola devam edenlerin Turkiyesi.. Oyle ki Suriye ile savas cikarmak icin Suleyman Sah Turbesini bombalayip icindeki 25 Turk askerini sehit etmeyi planladiklari ortaya ciktiginda inkar etmek yerine "Danistayi bile dinlemisler!" diye yaygara kopartan aymazlarin Turkiyesi... Oyle bir Turkiye ki bunlar hala koltuklarinda oturabildikleri yetmiyormus gibi oylarini da arttirabiliyorlar, oyle bir halkin olusturdugu Turkiye iste Yeni Turkiye dedikleri... Eski Turkiyede bu skandallar on hukumet yikacak guce sahipken hic kimsenin ses cikaramadigi, basroldeki adamin da Cumhurbaskani secildigi bir Turkiyedir bu. O yuzden iste bu camurdan, cirkeften ve kokusmusluktan yarattiklari Yeni Turkiye'nin de ilk Cumhurbaskanidir kendileri. Eski Turkiyede boyle bir adam Cumhurbaskani secilemezdi de ondan... Yeni Turkiyenin, kurdugu Yolsuzluklar Cumhuriyetinin ilk saibeli Cumhurbaskanidir kendisi... Sky'in hakki var yane...