Skolyoz icin ne onerirsiniz?

Bazı yorumları geecekten anlamıyorum biz sağlıkçı mıyız, biz o muyuz, biz bu muyuz?? Burada dünya kadar konu açılıyor, ona kalırsa buradaki hiç bir insan psikolog, psikatrist veyahutta başka bilet değil, sadece herkes tecrübelerinden yararlanarak yardımcı olmaya çalışıyor, lütfen insanlara ağır şeyler söyleyerek konularını dağıtmayın, bi yararınız yok madem, konuyu bari dagıtmayın

Benimde belimden itibaren sola dogru kayik

Uzman olarak cevap vermeniz iyi oldu mesajıma kaba olduğum yazılmış ama sağlıkla ilgili yanlış bilgiler almak da var yazılanlardan
Bu konuda çok haklısınız, yanlış yönlendirmeler de oluyor, en doğrusu direkt sağlık biriminden bilgi almak aslında. Fakat insanlar benzer şeyleri yaşayanların tecrübesinden yararlanmak, biraz da psikolojik destek görmek için platformlara yazmayı seviyor. Yine de eskiye kıyasla, mantıksız öneriler paylaşıldığında tepki göstermek daha yaygınlaştı, insanlar daha bilinçli, en azından bu iç rahatlatıcı.

Röntgende korkutacak kadar fazla çıkan, derecesini ölçtürmediğim ama dışarıdan çok şükür zerre belli olmayan bir skolyozun sahibiyim.
Belli olmamasını senelerce yaptığım profesyonel yüzmeye bağlıyorum sırt kaslarıma..
Benim sana önerim mutlaka yüzme yap. Kaslarını güçlendir. Mümkünse fizik tedavi de al. Ben sporu bıraktım bırakalı ağrılarım dayanılmaz hale geldi.
Öyle bir ağrı ki düşman başına..
Bir de masaj çok önemli
Her gece yatmadan önce eşim sırtıma masaj yapar Allah ondan razı olsun.
Evlenmeden önce de annem yapardı.
O masajla rahatlamasam gece ağrıdan uyku tutmuyor.

Ne terbiyesiz yorumlar var ya
Kadın belki kendi gibi hasta olan varsa bi fikir danışmaya yahut dertleşmeye yazmış biri desin bende de var ben böyle yapıyorum falan diye insan ona ihtiyacı oluyor
Yok ne bilelim yok muska yazdır
Her başlığa dalmak zorunda mıyız ? Bilmiyorsak yazmasak olmaz mı ?

Yeğenim skolyozlu. Tanı konulduğunda 30 derecenin biraz üstüydü ve egzersizleri yapma, korseyi takma konusunda gevşeklik gösterince 38 oldu.
İhmal etme, onu yapamam bunu yapamam deme, tedavide neyi yapman gerekiyorsa yap.
Kendi sağlığın ve yaşam kaliten için.

Benim 20 derece skolyozum var daha yeni ama sirtim cok agriyor ve sag omzum yuksek yani omurgam sola kayik ameliyat yapilmiyor korse istemiyorum ne onerirsiniz

Ne zaman başlamıştı? Başlamadan önce rezil olma, yoğun bir değersizlik, başarısızlık veya suçluluk duygusu yaşamış mıydınız? Sağlığına Format At kitabında kemikle ilgili rahatsızlıkların bu tarz travmalarla ilgili olduğu yazıyordu.

dalga geçiyorsunuz ama egzersiz dediğiniz aletli pilates
reformer denilen antreman...
ama tabi ki doktorunuza sormalısınız.

Bende ileri derecede bel düzleşmesi vardı
Reformer pilates yaptım hoca eşliğinde
Toplam 10 seans haftada 2 gün
Sadece 10 seans düzeltti belimi
Öncesi sonrası resimlerim var şok olursunuz

Kesinlikle egzersiz işe yarıyor.
Bu 10 seansta da hep amaan bu mu düzenleyecek diye gidiyordum

Yanlış anlama ama belin niye o kadar ağrıyor. 10 derece baya düşük. Kilon mu var yoksa biraz?
Yok neden yanlış anlayayım :) evet kilom var ama biraz değil baya var :) tiroit alındıktan sonra hızla kilo aldım ve veremiyorum aksi gibi eşim de diyet spor izin vermiyor, sağlığım için zayıflamam gerektiğine ikna edemiyorum eski zihniyet ne kadar etli o kadar sağlıklı...

Kan değerlerine baktır 25-hindrok bir d yani d3 onun düşük olması da buna sebep olabiliyor kemikler kaslar zayıfladığı için kamburlaşıyor omurga ve ağrıyor düzleşmesene etki etmez ama ağrıları geçirir güçlendiği için daha dik durmanı sağlar bu değerine baktır eksiklik varsa kullan düzleşmesi için de pilatese git ama skolyoz için özel bir pilates var sadece skolyoza özel ona gidebilirsin evde yapabileceğin egzersizler de iki duvarın birleştiği üçgen oluşturduğu yere ayakların yerde sabit kollarını çapraz açarak duvara değip çekiyorsun sırt kaşlarını güçlendiriyor bunu bana doktor önerdi önerdiği başka hareketler de vardı ama unuttum en kolay aklımda kalan bu oldu üşenmezsen bunu her gün yap ayrıca en azından kışın kamburluk korseli kullan evin içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…