• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Skolyoz icin ne onerirsiniz?

Aletli pilatesten kasıt reformer pilates ki bu pilatesi de bu işte uzman spor hocaları ile bireysel olarak çalışmanız gerekiyor.Tabii öncelikle doktorunuzdan onay almalısınız.Farklı şekilde tek başınıza egzersiz denemeyin.Çünkü zaten rahatsızsızsınız, kendinizi sakatlamayın.
Ha ben aletli pilates dedigimiz seyi yanlis anlamisim cok sagolun

Benim 20 derece skolyozum var daha yeni ama sirtim cok agriyor ve sag omzum yuksek yani omurgam sola kayik ameliyat yapilmiyor korse istemiyorum ne onerirsiniz
Kac yasindasiniz?
Benim skolyoz ögrenildiginde 20 derece yamukdu ve 12 yasindaydim 19 yasima kadar her türlü tedavi olmustum terapiler masajlar yüzmeler.... malesef ki hic ise yaramamisti 20 yasinda 49 derece yamulmusdu omurgam öylesine de ameliyqt olmustum 12 saat sürmüstü ve 12 tane vida takmislardi..

Yasadigim ilde fizik tedavi yok ki :KK43: bu hastalik cok zor ya once aletli pilates denerim agrilarim gecmezse el mecbur fizik
Benim belim içinde bu tarz bişeu söylemişlerdi doğuştan eğrilik var dediler normalde belli olmuyor ama fıtıkta var öyle yaşıyorum işte aşırı ağrılarım Yok çok şükür 🤲🏻

16 y
Kac yasindasiniz?
Benim skolyoz ögrenildiginde 20 derece yamukdu ve 12 yasindaydim 19 yasima kadar her türlü tedavi olmustum terapiler masajlar yüzmeler.... malesef ki hic ise yaramamisti 20 yasinda 49 derece yamulmusdu omurgam öylesine de ameliyqt olmustum 12 saat sürmüstü ve 12 tane vida takmislardi...] 16 yasimdayim

İyi ki o derece değil, sen skolyoz ameliyatını basit bir şey sanıyorsun herhalde. Doktorun ne diyorsa aksatmadan yap sonra çok pişman olursun.
Aynen katiliyorum doktorun ne diyorsa onu yap güzelim... ben hayatimin en zor dönemini ameliyattam sonra gecirdim... bir seneden fazla kendime gelemedim..

Benim 20 derece skolyozum var daha yeni ama sirtim cok agriyor ve sag omzum yuksek yani omurgam sola kayik ameliyat yapilmiyor korse istemiyorum ne onerirsiniz
Yani senin de hic derdin bitmiyor, hergun masallahin var. Yakinda kanser oldum 3 haftalik omrum kaldi dersen sasirmayacagim☻

Doktorlar bu hastalığı pek önemsemiyor. Fizik tedaviye gittim gitmiş 25 derece olan hastaya 10dk egzersiz verdi egzersizleri de tam doğru düzgün göstermedi. Sonra 25 derecelik hasta 40 da çıkar al sana ameliyat korse sinir bozucu.

Ben yüzme öğreneceğim yakın zamanda ondan sonra da günde 1 saat en kötü 30dk yüzeceğim . Haftasonu 2 saate çıkarırım diyorum. Ters yüzme önemliymiş sanırım. Bir de iyi bir doktor bulmak çok önemli. Bana youtubedan video izlersin diyen doktorlar vardı ( egzersiz için) hadi o egzersizi ters yaptım ne olacak . Ki yanlış bir hareketin skolyozu ilerletme ihtimali var. Aletli pilatesi de düşünüyorum eğer uygun fiyata bulursam haftada 1 gideceğim. Şimdi üni kayıtlarıyla uğraştığımdan pek vaktim yok tek yaptığım yere oturmamak , ters pozisyonda oturmamak ağır kaldırmamak , dik yürümek ve dik oturmak. Dik yürümek ve dik oturmak için karninı içine çek öyle oluyo.

Çok geçmiş olsun, skolyoz önlemi alınmazsa hızla ilerleyen bir rahatsızlık haline gelebilir. Derhal korse için harekete geçmelisiniz. Plates, yüzme, barfiks, koşu sadece ilerlemeyi yavaşlatabilir ama korse ilerlemeyi durdurduğu gibi açıyı düşürecektir. Acısına katlanacaksınız, skolyoz ameliyat videosunu bikaç dk izlerseniz korse için koşarak yaptırmaya gireceğinize şüphem yok. Skolyoz alanında eğitim almış bir fizyoterapistten de egzersizler için yardım almanızı öneririm. Eğikliğin olduğu bölgeye havlu sarıp egzersiz yapılıyor, yada o bölgeyi gerecek hareketler vs gibi.. 10 derece skolyozum var çok ciddi ağrılarım oluyor, sizinki iki katı çok geçmiş olsun

Ben yüzme öğreneceğim yakın zamanda ondan sonra da günde 1 saat en kötü 30dk yüzeceğim . Haftasonu 2 saate çıkarırım diyorum. Ters yüzme önemliymiş sanırım. Bir de iyi bir doktor bulmak çok önemli. Bana youtubedan video izlersin diyen doktorlar vardı ( egzersiz için) hadi o egzersizi ters yaptım ne olacak . Ki yanlış bir hareketin skolyozu ilerletme ihtimali var. Aletli pilatesi de düşünüyorum eğer uygun fiyata bulursam haftada 1 gideceğim. Şimdi üni kayıtlarıyla uğraştığımdan pek vaktim yok tek yaptığım yere oturmamak , ters pozisyonda oturmamak ağır kaldırmamak , dik yürümek ve dik oturmak. Dik yürümek ve dik oturmak için karninı içine çek öyle oluyo.
O verdikleri kitapciklardaki hareketleri de ters yapma ihtimali var. Bence evde egzersiz yapmak falan sakat is. En iyisi fizyoterapistler olabiliyor pilates salonlarinda onlarla tecrubeli ellerle egzersiz yapmak bence de. Ben cesaret edemiyorum youtubedaki videolari yapmaya vs

O verdikleri kitapciklardaki hareketleri de ters yapma ihtimali var. Bence evde egzersiz yapmak falan sakat is. En iyisi fizyoterapistler olabiliyor pilates salonlarinda onlarla tecrubeli ellerle egzersiz yapmak bence de. Ben cesaret edemiyorum youtubedaki videolari yapmaya vs
Evet hele orada fizik tedavi uzmanı bir çekme hareketi gösterdi annemle denedik artık annem yanlış mı çekti naptı gün boyu belim ağrıdı sakat iş. Adanada Antepte nereler var acaba biliyor musun?

Evet hele orada fizik tedavi uzmanı bir çekme hareketi gösterdi annemle denedik artık annem yanlış mı çekti naptı gün boyu belim ağrıdı sakat iş. Adanada Antepte nereler var acaba biliyor musun?
Aman canim yapmayın. Cekmeli hareketlerse reformer pilatese gidicen iste bi sure
Doktor bana da onu önerdi de. Neerdee evliyim evdeyim ev işleri vs yani saldım..
Vallahi Bilmiyorum hic kuzum adanada ama cok guzel spor salonlari vardır yani.
Tavsiyem fizik tedaviye falan gitme. Devamli spora git.

Çok geçmiş olsun, skolyoz önlemi alınmazsa hızla ilerleyen bir rahatsızlık haline gelebilir. Derhal korse için harekete geçmelisiniz. Plates, yüzme, barfiks, koşu sadece ilerlemeyi yavaşlatabilir ama korse ilerlemeyi durdurduğu gibi açıyı düşürecektir. Acısına katlanacaksınız, skolyoz ameliyat videosunu bikaç dk izlerseniz korse için koşarak yaptırmaya gireceğinize şüphem yok. Skolyoz alanında eğitim almış bir fizyoterapistten de egzersizler için yardım almanızı öneririm. Eğikliğin olduğu bölgeye havlu sarıp egzersiz yapılıyor, yada o bölgeyi gerecek hareketler vs gibi.. 10 derece skolyozum var çok ciddi ağrılarım oluyor, sizinki iki katı çok geçmiş olsun
Yanlış anlama ama belin niye o kadar ağrıyor. 10 derece baya düşük. Kilon mu var yoksa biraz?

Aman canim yapmayın. Cekmeli hareketlerse reformer pilatese gidicen iste bi sure
Doktor bana da onu önerdi de. Neerdee evliyim evdeyim ev işleri vs yani saldım..
Vallahi Bilmiyorum hic kuzum adanada ama cok guzel spor salonlari vardır yani.
Tavsiyem fizik tedaviye falan gitme. Devamli spora git.
Sanırim bakalım 1 doktora daha gidiceğim sonra bakacağım duruma. Aletli pilates pahalı geliyorsa yüzme de olabilir aslında.

Back