• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Skolyoz icin ne onerirsiniz?

Benim 20 derece skolyozum var daha yeni ama sirtim cok agriyor ve sag omzum yuksek yani omurgam sola kayik ameliyat yapilmiyor korse istemiyorum ne onerirsiniz

Benim iki kardeşimde de vardı. Egzersizler acayip işe yarıyor. Birisi çok düzenli yaptı ve doktor tamamen düzelmiş dedi. Diğeri pek uğraşmadı hala ağrısını çekiyor.

Skolyoz için korse tedavisi 20 dereceden sonra başlıyor. Sizinkisi tam sınırda, o yüzden önyargılı bakmayın derim. Bunun dışında spor iyi gelebilir. Skolyoza en iyi gelen spor yüzme, özellikle sırt üstü yüzme stili ile o bölgedeki kaslarınızı güçlendirmek iyi gelecektir. Skolyoz için egzersiz programları da var, internetten ulaşabilirsiniz.

Bende spina bifida var ,ona bağlı gergin omurilik sendromu ve skolyoz da var. Skolyoz benim için en önemsizi,derecesi çok az, 10 bile değil. Ona rağmen omuriliğe yük bindirecek bişey yapacak olursam eğriliğin olduğu bölgede korkunç ağrım oluyor.
Bu seninle gidecek bi hastalık, yapacak pek bişey yok yapmayacakların daha önemli: Asla ağır taşımamak,tek kolda çanta kullanmamak gibi önlemleri hayat tarzın haline getirmelisin. Tek tarafına yük verecek hiçbişey yapmayacaksın. Çok uzun süre ayakta durmayacaksın. Ağır sporların tamamı yasak, zaten yapmıyomuşsun. Açıkcası omurganı yormayacaksın. Kendini şımart, ben öyle yapmaya karar verdiğimden beri daha iyiyim :)

Benim 20 derece skolyozum var daha yeni ama sirtim cok agriyor ve sag omzum yuksek yani omurgam sola kayik ameliyat yapilmiyor korse istemiyorum ne onerirsiniz

Ortopedi ve travmatoloji alanında çalışıyorum. 20 derece ciddi bir açı bence. Korse istemiyorum demekle oluyor mu ki? Doktorunuz ameliyat önermiyor mu?

Reform pilates iyi geliyor diye biliyorum ;) hem spor sanada iyi gelir benim belimde kayma var zayıfladım bide normal pilates yapıyorum şimdi çok iyiyim tavsiye ederim pilates candır

Back