Skolyoz Hastalığı?

Merhaba konuyu buraya açtım fakat yanlış yerse taşınabilir. 18 yaşımda skolyoz hastalığımın oldugunu ögrendim fakat cok düşük dereceli bu saatten sonra ilerlemez bir zararı olmaz denilip gönderildim. Hiçbir agrı sızı duruş bozuklugum vs yok. Şuan 20 yaşındayım ve bir yıl sonra polislik sınavına girmek istiyorum bu nedenle doktora gittim filme baktı maksimum 10-12 derecedir dedi durumu anlatıp kesin bilgi almak istediğimi söyledim. A4 kagıdına filmimi çıkarıp metreyle ölçtü 20 derece dedi tam 20 mi diye sorduğumda ise 5 derece yanılma payım olsun 15cm en az dedi. Bana fazla güven vermedi bu nedenle Ankara'da bu ölçümü kesin yapan hastane tavsiyeniz varsa yardımcı olabilir misiniz? Ve egzersizle ya da yüzmeyle bu hastalıkta derece düşürmek mümkünmü? Teşekkür ederim şimdiden.
Barfiks yaparsan düzelme oranı %80 diyebilirim. Ek olarak skolyoz egzersizlerini de eklersen güzel sonuç alırsın

Bende be fibromiyalji ve skolyoz başlangıcı var yani ilerde olma olasılığı çok yüksek bunun için fizik tedavi öneriyorlar genelde bana doktorum daha çok başında dedi yüzme ve pilates iyi geliyor mutlaka onları düzenli olarak yap dedi. Düzenli pilates yapıyorum ağrılarım ciddi derecede azaldı hatta eskiye kıyasla yok diyebilirim. Fizik tedavi, pilates, yüzme doktorun hangisini uygun görürse biran önce başla kontrollerini ihmal etme
Merhaba bende de 15 derece skolyoz varmış yaş 25. Fibromiyalji de olabilir dedi. Fibromiyalji için hangi bölüme gittiniz, tanısı nasıl konuldu acaba ? Bide ilaç kullanıyor musunuz ağrı için? Doktor ilaçları 1 hafta kullan sonra bırak dedi ama kullandığım halde çok ağrım var.

Merhaba bende de 15 derece skolyoz varmış yaş 25. Fibromiyalji de olabilir dedi. Fibromiyalji için hangi bölüme gittiniz, tanısı nasıl konuldu acaba ? Bide ilaç kullanıyor musunuz ağrı için? Doktor ilaçları 1 hafta kullan sonra bırak dedi ama kullandığım halde çok ağrım var.
Fibromiyalji tanısını fiizk tedavi dr u koydu bana. Hareket öneriyorlar ağrı için kısa süreli ilaç da verebiliyor ama en etkili yöntem düzenli sporla kasları kuvvetlendirmek bana aletsiz plates önermişti. Bir de stres çok etkili

Fibromiyalji tanısını fiizk tedavi dr u koydu bana. Hareket öneriyorlar ağrı için kısa süreli ilaç da verebiliyor ama en etkili yöntem düzenli sporla kasları kuvvetlendirmek bana aletsiz plates önermişti. Bir de stres çok etkili
İlk ortepediye gittim. Fizik tedaviyi ertelemem gerekiyormuş ama fizik tedavi bölümüne gittiğimde elime egzersizlerin olduğu bi kağıt tutuşturup yolladılar :KK43: Onların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Artı bide boyun düzleşmesi de varmış stres ten oluyormuş

İlk ortepediye gittim. Fizik tedaviyi ertelemem gerekiyormuş ama fizik tedavi bölümüne gittiğimde elime egzersizlerin olduğu bi kağıt tutuşturup yolladılar :KK43: Onların yetersiz olduğunu düşünüyorum. Artı bide boyun düzleşmesi de varmış stres ten oluyormuş
Sizin skolyoz da olduğu için bilemed
fim. Ben de boyun fıtığı ve fibromiyalji var , fizik tedavi bölümüne gitmiştim. Skolyoz için de ortepediye gidilir. Üniversite hastanesinde bir profa gidebilirsiniz isterseniz

Sizin skolyoz da olduğu için bilemed
fim. Ben de boyun fıtığı ve fibromiyalji var , fizik tedavi bölümüne gitmiştim. Skolyoz için de ortepediye gidilir. Üniversite hastanesinde bir profa gidebilirsiniz isterseniz
Evet araştırıyorum şu an üzerine düşücem ilerlemesinden korkuyorum . Siz pilatese hala devam ediyo musunuz ne sıklıkla yapıyorsunuz

Dr önerdi ama ben yapmıyorum😀 evde düzenli bir kaç hareket yapıyorum o kadar. Şu an stresli dönemim bittiği için ağrılarım da yok😃
Aaa 😀 aksatmayın bence benimde geçen haftaya kadar bişey yoktu. Pazar günü ağrıyla uyandım. Doğuştanmış ama hep hareketsizlikten telefona bakmaktan şu an şiddetli ağrım var. Arada hareket lazım:)

X