Skolyoz ameliyatı olanlar normal doğum yapabilir mi?

derya183

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
18
0
Merhaba hanımlar iki sorum olacak?hiç skolyoz ameliyatı geçirip normal doğum yapan oldumu?doktor yapılabilir diyor.ama yapan hiç duymadım.ikinci sorum erkek arkadaşınız yada eşiniz ameliyat olduğunuzu öğrenince nasıl tepki verdi.benim karşıma çıkanlar bu meseleyi çoķ sıkıntı yaptılar benzer durumu yaşayan oldu mu?

Kuzenim oldu ama daha uni öğrencisi . Ama karşı taraf bunu sorun yapmasi yalnis insanin basina herkes gelir ki basarili bir ameliyat ise ve kendini korumasini bilirsen yasam kaliteni dusurmez baskasindan farkli olmazsin . Kuzenim ameliyat olduğu zaman yaşı 16 17 i . O zaman doktora sormuştum ben . Hamileyken zor gecebilir sırt agrisi olur kişiye gore degisir belki surekli yatacak . Durumuna gore normal de yapabilir ama biz sezeryan öneriyoruz demisti . Ilk bir yıl cok dikkat ettik simdi hala yüzmeye gider .

Tabiki de karşı tarafın sorun etmesi yanlış.ama neden hep başıma geliyor ben dnu anlayamadım bir türlü.://

Tanıştığin kişilere direk ameliyat olduğunu mu söylüyorsun ? Ne gerek var.

Doğum olayına da şimdiden takılma.Belki bu sebepten değil,başka sebeplerden sezeryan olman gerekir kimbilir.

Tanıştığin kişilere direk ameliyat olduğunu mu söylüyorsun ? Ne gerek var.

Doğum olayına da şimdiden takılma.Belki bu sebepten değil,başka sebeplerden sezeryan olman gerekir kimbilir.
Sonradan da söylesem sorun oluyor.mesleğimde sıkıntı yaşatıyor.o nedenle söylüyorum.yani çalışmışorum.iyi bir bölüm mezunuyum ama işim bana göre ağır

Benim yengem ve kız kardeşi skolyoz ve bizim yanımızda hiç konusu bile açılmamıştır. Yengem bir Doğum yaptı kardeşi de öyle ama sezeryan yaptılar çünkü çatıları dardı. Yengemi de çok severim abla gibidir bize.
İnsanın başına ne geleceğini kim nerden bilebilir ki? Elbet böyle şeylere önem vermeyen biri sizin de karşınıza çıkar ve normal doğum olmuyorsa sezeryan olur. Neden endişeleniyorsunuz?

Ben de onu anlamıyorum ya konusunu bile açmaya değmeyen bir konuyu neden bu kadar sorun yaptı?

Benim bir arkadasim var. Bayan benim gibi 34 yasinda. Iki kere sezeryan oldu. Ergenlik döneminde skolyoz yüzünden ameliyat oldu. Demirler takilmisti cünkü agir bir skolyozdu. Normal dogum deneyeceklerdi ama dogum durdugu icin birincisini sezeryan ile aldilar. Ikincisinde anne risk almak istemedigi icin sezeryan oldu. Sizi rahatsizliginiz yüzünden istemeyeni sizde istemeyin. Kimsenin yarin ne olacagi belli degil. Bende romatizma hastasiyim. Iki saglikli evlatlarim var. Sizi seven oldugunuz gibi kabul eder merak etmeyin

Sözde bunu sıkıntı yapmadığını söyledi.hatta ben dedim bana bunu aylar sonra söyleme diye.hiç bi sıkıntı yok dedi.bir ay sonra tekrar yüzyüze konuştuk.sen bana onu söyleyene kadar sıkıntı yoktu dedi.ben zaten öyle birini sevemm.ama kırgılığımı atamıyorum.

Insan tabi ki de kiriliyor. Cünkü insana eksiklik hissi veriyorlar. Ben ilk hastalandigimda yasim 22 di henüz. Romatizma oldugunu ancak 2 sene sonra bildi bir doktor. Bana da "seninle böyle kimse evlenmez. Acaba cocuklarina gecer mi? En iyisi kimseye söyleme" gibi sacma sapan cümleler kurulsun. Anneme de dedim: Rabbim bu hastaligi vermis. Onu yargilamak kullarina düsmedi. Beni böyle sevemeyen sevmesin. Ben eksik felan degilim. Herkes yarin öbür gün hastalanabilir veya kaza gecirebilir." Diye. Ben esime herseyi bastan söyledim. Kabul etmek istemese bastan etmesin de sonra sıkıntı olmasın diye. Oda dert etmedi hic. Sizi de siz oldugunuz icin oldugunuz gibi sevecek insan karsiniza cikar. Süphem yok

Bence önce siz kendiniz, bu yuzden kendinizi eksik ve yetersiz görüyor gibisiniz." Senin için bir sıkıntı olur mu ? " Diye sormaniz bile hata.

Rahatsızlık hakkında çok bir bilgim yok.Normal hayatınızı nasıl etkiliyor ? Evleneceğiniz kişi ile ilgili ne gibi olumsuzluklar yaratabilir ?

Sizi siz olduğunuz için sevecek, insanların fiziksel değişimlerinin daimi olduğunu ve aslolanın duygular ve anlaşmak, aynı dili konuşmak olduğunu bilen bir insan muhakkak çıkacaktır. Bunları bir sınav olarak görün, ama kendinizi eksik hissetmeyin. İnsanların başlarına neler gelecek, bilemezsiniz.
Misal geçen seneydi sanırım instagramda dolaşırken tesadüfen bir kızın profile denk geldim, kız o kadar güzeldi ki... İçimden ''maşAllah bebek gibi kız'' dedim. Ara ara fotoğraflarında yalnızlıktan, terkedilmekten dem vurmuş. Şaşırmıştım hatta. Biraz daha indiğimde gördüm ki kızın iki bacağı o sene geçirdiği bir kaza yüzünden dizden itibaren kesilmiş, protez bacakları var. Sizin durum da bunun gibi biraz, insanların büyük ve dolu yanlarını görmek yerine eksiklerini göze almak hoşların gidiyor sanırım. Bu sizin eksiğiniz değil, onların yoksunluğu...

Ben de öyle dedim senin de başına gelebilir.benim bir sıkıntım yok her işimi rahat yapabildiğimi genetik bir rahatsızlık olmadığını söyledim. Ya evlendikten sdnra felç geçirirsen dedi.yaşlanınca ne olucakmış. Ben de açıkladım .sonra dedi ki sen benim felç geçireceğimi bilseydin evlenir miydin vs neler duydum.

Sonra da güya bu sebepten değilde evliliğe hazır olmadığı için devam etmek istemedi yalancı pislikk. 3 ay sınava hazırlandığı için salak gibi bekletti .Sonra da bunları söyledi ce defoldu gitti

Sonra da güya bu sebepten değilde evliliğe hazır olmadığı için devam etmek istemedi yalancı pislikk. 3 ay sınava hazırlandığı için salak gibi bekletti .Sonra da bunları söyledi ce defoldu gitti
Felç geçirmeyi de nerden çıkardıysa kuş beyinli

Cahilin önde gideni deseydiniz keske ona ‍ sizin icin daha hayirlisi buymus. Böyle insanlar "hastalik bana hic ugramaz" düsüncesiyle kendilerine avuturlar ve empati yapamazlar. Demek ki kendisi hastalanan esi birakir giden tiplerden. Onlari da gördük yani. Arkadasimin dayisi kanser olan esinin verfatini beklemeden yeni es arayisini girdi. Arkadasim o günden bu güne konusmuyor onunla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…