Şizofreni olma korkum var Allah rızası için yardımcı olun

korkakkiz45

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2023
42
6
23
Arkadaşlar ben her şeyi kafaya takan bir insandım. Ergenliğimden beri hastalık hastalığım var. En ufak şeyde acaba bu hastalık bende var mı diyorum. Bunu atlatmıştım aslında uzun süredir . Bir arada uyuyamama problemim vardı . Uyuyamıyordum geceleri 12. Sınıfta olmuştu ilk. Yine ara ara geliyor ama düzeliyordu senede 1 kez 1 hafta gibi. Neyse arkadaşlar hayatım güzel şekilde ilerlerken bi arkadaşım şizofreni tanısı aldı . Durumu çok kötü maalesef. Ben de bunu öğrendiğimden beri kafaya takıyorum ya bende de olursa diye . O kız da biraz kafasında kuruyordu bazı şeyleri ama benden daha kötüydü tabi ama şizofreni olmasını da beklemiyorduk çok zekiydi çok iyi bir üniversitede okuyoruz. Arkadaşlar arkadaşımın şizofreni olduğunu öğrendiğimden beri gece bu korku geliyo kalbim hızlı hızlı atıyo ve uyuyamıyorum ya ben de şizofreni olursam diye. İlk gün uyuyamadım 2. Gün uyudum son 2 gündür yine uyuyamadım günde 1 3 saat arası uyuyabildim . Bu gece ramazandan dolayı davul sesini falan duyduk uyumamıştım o sırada da . Neyse ondan sonra 1 saat uyudum tekrar uyandım sanki davul sesine benzer 1 sn süren ses geliyordu kulağıma anlayamadım beynim mi üretiyo yoksa apartmandan gelen bir ses mi. Ses uzaktan kısık geliyor gibi. Çok ama çok korkuyorum psikiyatriden randevu alacaktım fiyatlar 1500 den başlıyor. Anneme de söyleyip üzmek istemiyorum. Yine uyuyamadığımı söyledim kafana bir şey mi taktın dedi hayır dedim çünkü önceden bu tarz olaylar olduğunda o da üzülüyordu sonra ben atlatıyordum tabi her olayı. Bu olayı da kendi kendime atlatmayı bekliycem umarım atlatabilirim. Arkadaşım sürekli aklıma geliyor dua ediyorum inşallah iyileşir diye . Benim sorunum kaygı bozukluğu büyük ihtimalle ama böyle saçma düşüncelerle kendimi yıpratmak istemiyorum 21 yaşındayım kendi kendimi yıpratıyorum. Lütfen bana destek olacak şeyler söyleyin en ufak kötü yorumdan bile etkileniyorum hemen.

Ben bunu yıllarca çektim hem paranoyak hemde inanılmaz şüphecydm herşeyin altında neler arardım biri beni arasa hakkımda ne duydu da aradı kim bilir diye günlerce düşünürdm acaba biri bana iftira mi atiyor neler yayılıyor hakkımda diye heryerden mikrop bulaştı zannedip sirke ile yıkanırdm 🧐🤦 ama şuan iyiyim çok yardım aldım başta bir fayda göremedim kendi aklinda bitirmlelisin çok farklı hobiler edindim resim gibi ibadete asildm nasıl iyi geldi ... Sonra evlendim bebeğim oldu başlarda ona bişey olacak diye günlerce başında beklesemde oda bana çok iyi geldi ve şuan aynı diğer insanlar gibiyim şükürler olsun. Umarım sende iuilesirsn özelden konuşmak istersen yardımcı olurum

şizofreni değilde hastalık hastası olabilirsiniz yada oku psikologa gitseniz daha doğru cevaplar alırsınız
Hastalık hastasıyım çok şeyleri kafaya taktım. Her kötü hastalık için ya bende de olursa diye düşünüyordum. Bunları atlattım çok şükür. Ama şimdi de arkadaşım şizofren olunca ya ben de olursam korkusu başladı . O kadar kafaya taktım ki gece uyuyamıyorum düşünmekten.

Ben bunu yıllarca çektim hem paranoyak hemde inanılmaz şüphecydm herşeyin altında neler arardım biri beni arasa hakkımda ne duydu da aradı kim bilir diye günlerce düşünürdm acaba biri bana iftira mi atiyor neler yayılıyor hakkımda diye heryerden mikrop bulaştı zannedip sirke ile yıkanırdm 🧐🤦 ama şuan iyiyim çok yardım aldım başta bir fayda göremedim kendi aklinda bitirmlelisin çok farklı hobiler edindim resim gibi ibadete asildm nasıl iyi geldi ... Sonra evlendim bebeğim oldu başlarda ona bişey olacak diye günlerce başında beklesemde oda bana çok iyi geldi ve şuan aynı diğer insanlar gibiyim şükürler olsun. Umarım sende iuilesirsn özelden konuşmak istersen yardımcı olurum
Teşekkür ederim. Kendi aklında bitirmelisin kısmında çok haklısın çünkü bundan önce de benzer şeyler yaşadım ve kendi aklımda bitirip yendim korkularımı. Bunu da inşallah yeneceğim ama dayanamadım artık birileri sesimi duysun istedim. Özelden mesaj attım teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığınız için

Şizofreni dediğiniz hastalık bu kadar hafif bir rahatsızlık degilki bence hastalık hastası olduğunuz için beyniniz size oyun oynuyor. Devlet Hastanesi'ne başvurun. Ücretsiz psikolojik danışmanlık sağlayan kurumlar var nerde oturuyorsunuz bakın ona gore

Bir uzmandan yardım alın belli ki çok fazla takıntı yapmışsınız bu durumu.
Evet almak istedim ancak psikiyatri ücretleri çok fazla 2000 tl isteyen oldu. Ben de öğrenciyim aileme de anlatıp üzmek istemiyorum bu konuyu. Önceden başka korkularımı anlatıp psikoloğa götürün dediğimde götürmemişlerdi gerek yok ihtiyacın yok diye . Büyük ihtimalle yine gçn
Çok detaya boğmayayim en kısa ve net haliyle:

Şizofreni olma korkusu taşıyan hiç kimse şizofreni olmaz.
Çok detaya boğmayayim en kısa ve net haliyle:

Şizofreni olma korkusu taşıyan hiç kimse şizofreni olmaz.
İnşallah öyledir ve atlatırım bu durumu aslında gece uyuyamamak da beni kötü etkiledi yatapa girerken ya bu gecede aklıma gelir de uyuyamazsam diye düşünüyorum

Arkadaşlar ben her şeyi kafaya takan bir insandım. Ergenliğimden beri hastalık hastalığım var. En ufak şeyde acaba bu hastalık bende var mı diyorum. Bunu atlatmıştım aslında uzun süredir . Bir arada uyuyamama problemim vardı . Uyuyamıyordum geceleri 12. Sınıfta olmuştu ilk. Yine ara ara geliyor ama düzeliyordu senede 1 kez 1 hafta gibi. Neyse arkadaşlar hayatım güzel şekilde ilerlerken bi arkadaşım şizofreni tanısı aldı . Durumu çok kötü maalesef. Ben de bunu öğrendiğimden beri kafaya takıyorum ya bende de olursa diye . O kız da biraz kafasında kuruyordu bazı şeyleri ama benden daha kötüydü tabi ama şizofreni olmasını da beklemiyorduk çok zekiydi çok iyi bir üniversitede okuyoruz. Arkadaşlar arkadaşımın şizofreni olduğunu öğrendiğimden beri gece bu korku geliyo kalbim hızlı hızlı atıyo ve uyuyamıyorum ya ben de şizofreni olursam diye. İlk gün uyuyamadım 2. Gün uyudum son 2 gündür yine uyuyamadım günde 1 3 saat arası uyuyabildim . Bu gece ramazandan dolayı davul sesini falan duyduk uyumamıştım o sırada da . Neyse ondan sonra 1 saat uyudum tekrar uyandım sanki davul sesine benzer 1 sn süren ses geliyordu kulağıma anlayamadım beynim mi üretiyo yoksa apartmandan gelen bir ses mi. Ses uzaktan kısık geliyor gibi. Çok ama çok korkuyorum psikiyatriden randevu alacaktım fiyatlar 1500 den başlıyor. Anneme de söyleyip üzmek istemiyorum. Yine uyuyamadığımı söyledim kafana bir şey mi taktın dedi hayır dedim çünkü önceden bu tarz olaylar olduğunda o da üzülüyordu sonra ben atlatıyordum tabi her olayı. Bu olayı da kendi kendime atlatmayı bekliycem umarım atlatabilirim. Arkadaşım sürekli aklıma geliyor dua ediyorum inşallah iyileşir diye . Benim sorunum kaygı bozukluğu büyük ihtimalle ama böyle saçma düşüncelerle kendimi yıpratmak istemiyorum 21 yaşındayım kendi kendimi yıpratıyorum. Lütfen bana destek olacak şeyler söyleyin en ufak kötü yorumdan bile etkileniyorum hemen.
Kendinizi nasıl hayal ederseniz hayatınızda o şekilde ilerler.
Daha çok gençsin hayatını biraz renklendir sosyal çevre edin, spora git, aktiviteler yap bu şekilde hayat geçmez.
Düşüncelerinle hayatına sürekli negatif enerji çekiyorsun:KK42:

tedavisi var ilaçları var rahat olun binde bir görulen rahatsızlıklar bunlar,olursada ilacı var bu şekilde yasayan birsürü insan var hayatları normal devam ediyor

Buradan gelecek yorumlar hiçbir işine yaramaz. Sana kimse burdan tanı koyamaz ablacığım. Burada biri bir şey yazar bu sefer de ona kafanı takarsın. Bence ailem üzülür diye düşünme(grip olsan ailenden üzülmesinler diye saklar mısın?) ve ailenle konuş bir doktora git, yoksa bu takıntıların seni çok yıpratır henüz 21 yaşındaymışsın.

Korkmayın fazla takıntılısinz sadece.. kendinizi üzmeyin bol İnşirah süresi okuyun ve doktora gidin içiniz rahatlasin . Kaygı bozukluğunuz icin yardımcı olacaktır

bence ankisiyeteniz var şizofreniden çok. tabi uzman arkadaşlar daha iyi değerlendirecektir buradaki. ve belki de ruh durumunuz için bir doktora gitmelisiniz net teşhis. ama ben zannetmiyorum. çünkü şizofreni sizin sandığınız gibi bir günde olunabilen bir şey değil, zamanla belirti veriyor zaten tüm hastalıklar gibi. bizim bir komşumuzun oğlu bu durumdaydı şuan ilaç kullanıyor çok iyi ama vaktiyle yavaş yavaş bu hastalığa sahip oldu.

Teşekkür ederim. Kendi aklında bitirmelisin kısmında çok haklısın çünkü bundan önce de benzer şeyler yaşadım ve kendi aklımda bitirip yendim korkularımı. Bunu da inşallah yeneceğim ama dayanamadım artık birileri sesimi duysun istedim. Özelden mesaj attım teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığınız için
Allah şifa versin inşaAllah canım benim , düşünme beynini başka işlerle meşgul et. Zaten dinimizdede bir işi bitirince başka işe başla boşuna denmiyor.

Devlet hastanesine gidin. Orada da doktorlar var sonuçta. Bunun için özele gitmeye gerek yok. Yani beklemenize gerek yok demek istedim. Bana şizofreniden ziyade anksiyete var sizde gibi geldi. Tabi uzman değilim ancak bana anksiyete ve buna bağlı panik atak yaşıyorsunuz gibi geliyor.

Psikiyatrik hastalıkların tanısı kendimize, yakınlarımıza uzman olmayan bizlerin yakıştırması ile konulamaz. Belirtiler okunup incelediğinde kendine depresyon tanısı koymayacak kişi yok denecek kadar azdır ama bunların çok azında depresyon vardır. Çünkü hepimizin negatif duyguları vardır, onları hemen en ileride zannederiz. Kafaya bir şey takmak ile şizofren olmazsınız bu bambaşka bir rahatsızlık. Şu an bu hastalık bende var mı diye okumayı bırakmak ile başlayın. Ve sizde olmasını muhtemelen gördüğünüz takıntı/obsesyon ile ilgili hekim ve psikolog videoları izleyin, onların önerilerine uyun. Bu konuda uzman olmayan insanlara bu konuyu açmayın, imkan bulunca uzmana bizzat gidersiniz. Hastalıkların genetik yatkınlığı olur başka sebepleri olur bunun sizde çıkıp çıkmayacağını düşünmek bunu önlemenizi sağlamayacak mesela bunu hatırınıza getirebilirsiniz. Sadece siz değil hiçbirimizin yarını belli değil ama bugün iyiyiz. Gelip gelmeyeceğini belli olmayan sorunları düşünerek neden bugünümüzü harcayalım?

Evet almak istedim ancak psikiyatri ücretleri çok fazla 2000 tl isteyen oldu. Ben de öğrenciyim aileme de anlatıp üzmek istemiyorum bu konuyu. Önceden başka korkularımı anlatıp psikoloğa götürün dediğimde götürmemişlerdi gerek yok ihtiyacın yok diye . Büyük ihtimalle yine gçn

İnşallah öyledir ve atlatırım bu durumu aslında gece uyuyamamak da beni kötü etkiledi yatapa girerken ya bu gecede aklıma gelir de uyuyamazsam diye düşünüyorum
Devlet hastanesinede gidebilirsiniz istedikten sonra herşeyin çözümü var illa ki özel klinik olması şart değil ama .

Hepimiz kafamızda bir şeyler kuruyoruz bunda şüphelenmenizi gerektirecek bir şey yok. İnsan zihni bir dakika içinde binlerce şey düşünecek şekilde proglamlanmış. Bunun kurmaca olduğunu biliyorsan bir problem yok. Şizofrenide hastalar gerçeklik algısını kaybederler. Akıllarına gelen düşünceleri kurduklarının farkında değildirler.

Bir de size tavsiyem böyle şeylere internetten kendiniz bakmamanız. Biz stajdayden de hocalar anlatırken hep bu bende var bu bende var ben acaba şu hastalıktan mıyım diye düşünürdük. Fiziksel bir hastalık olmadığı için lüpem şeylerle tanı konuluyor ve sen bunları ayırt edemezsin.

Aileme beni doktora götürün dediğimde götürmediler yazmışsınız, bunu okuyunca çok üzüldüm gerçekten. Yardım istiyorsun ebeveynlerinden ve seni ciddiye almıyorlar. Şimdi ise sen onları üzerim diye bir şey söylemiyorsun. Aileler böyle böyle çocuklarını yalnız bırakıp kendilerinden uzaklaştırıyor aslında ama sonra bir şey ortaya çıkınca bize niye söylemedin biz aileniz diye duygu sömürüsü başlıyor 🤦🏻‍♀️

Konu sahibi, sen 21 yaşında bir yetişkinsin artık. Önceden ailen olmadan doktora gidememiş olabilirsin ama şimdi istediğini daha doğrusu kendin için gerekeni kendin yapabilirsin. Kimseye bir şey söylemene gerek yok, söylersen de annenin ne hissedeceği onu ilgilendirir kimin ne hissedeceğine kafa yorma bir de. Devlet hastanesinden randevu al ve en kısa sürede git. Okulunda mediko yok mu oranın psikiyatrisi var mı bir de yine üniversitelerde psikolojik destek alabileceğin birimler oluyor bunları araştır. Şu an psikiyatriye o kadar para vermene gerek yok bence.

X