Şizofren miyim?

Bir çok arkadaş iyimser cevap vermiş sorun demiş, karşılıklı konuşun demiş. Belki benim karakterimdendir belki çok erkek kardeşle büyüdüğümdendir bana göre bu adamdan bir cacık olmaz. Bazı kızlar bu ıssız adam rollerini çok sever zorlar evlilik için ama o evliliklerden bir hayır geldiğini görmedim. Net.
Ben olsam konuşmaya bile değer görmezdim. Hem yaşınız daha genç, tüm bunların dışında evlenip boşanmış erkek olunca iki kere düşünün derim ilişkiyi.
Ayrıca erkekler birini gerçekten severlerse onunla evlenebilmek için kırk takla atarlar. Bu adam yarın öbür gün birine aşık olup pat diye evlenirse kendinize çok kızarsınız.

Konu sahibi, başka sosyal çevrem yok demişsiniz.
Siz ayrılmayı ve dönmeyip dimdik hayatınıza devam etmeyi öğrenirseniz, o zaman bu konuda özgüveniniz gelişebilir zaten anca. Kendi kendine yetmeyi öğrenmek ve mutlu olmak olmalı amacınız. Bunu başardıktan sonra zaten otomatikmen yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmeniz zor olmaz.

35 yaşında ayakları yere basan bir adam aslanlar gibi ilişkisinin ardında durur. Evlenmeyi düşünmese bile göğsünü gere gere sevgisini belli eder. Ortada bir ilişki yok üzgünüm.
Şizofren değilsiniz sadece gereksiz güvenip ilişki adı altında duygularınızı kullandirtiyorsunuz

Stajyer kıza sizin yanınızda beni gezdirir misin, diyorsa aynen hissettiğiniz gibi sizi yok sayıyor. Ayrıca 35 yaşındaki biri neden gizlesin ilişkisini? Aynı yerde çalışıyor olsanız hadi neyse ama üzgünüm ilişkinizi ciddi görmüyor.

Hiç üzülmeyin bu adam için, sizinle gelecek düşünmeyen, yanınızda başka biriyle ilgilenen birisi için üzülmeye değmez. Yol yakınken ayrılın.

Adam net bir şekilde bir kere evlendim bir daha evlenmem demiş. Neden sırf size kibarlık olsun diye,siz kaçmayın diye yalan soylesin ki? Ne güzel işte kartlarini açık oynamış.
Her iliski evliliğe gidecek diye bir şey yok. Mesela ben de şu anki sevgilimle (ki var/yok,araya başka reklam araları alsak da 4 yıldır bir şekilde birbirimizin hayatindayiz) evlenmeyi düşünmüyorum. Yani evlenmemek için aşırı geçerli nedenlerimiz var. Ama bu ilişki böyle bir ilişki, yaşıyoruz bir şekilde...
Size de aynısını tavsiye ederim. Adamı bilin, ilişkinizin evliliğe varmayacak bir arkadaşlık olduğunun bilincinde olun. Devam etmek isterseniz ne ala, ama amacınız nihayete erecek bir ilişkiyse ne güzel işte,adam sizi kandırmadan,oyalamadan, senelerinizi çalmadan kendini izah etmiş. Yol yakinken kaçın, başkasıyla tanışirsiniz zaten

Sizi küçük düşürdüğü doğru ve zerre değer vermediğini davranışlarıyla bağıra bağıra söylüyor resmen adam, ama şizofren ne alaka? Adamla hayalî bir ilişkiniz mi var? Adam sizi tanıyor mu? Yani ilişkiniz olduğundan haberi var mı? Haberi yoksa -ki öyle görünüyor- evet şizofren olabilirsiniz ama anlattığınız gibiyse ben hiç birşey anlamadim

Merhabalar, bugün başıma gelen bir olayı anlatmak ve fikir almak istiyorum. Bir yıldır konuştuğum biri var (Bunun 4-5 ayını küs geçirmiş olsak da son 2 aydır çok iyiyiz.). İş yerlerimiz yan yana ve onun iş yerinde kadınlar çok olduğu ve ben de tek olduğum için onlarla kahvaltı yapmaya gidiyorum bazen. Bu sabah kahvaltıda konu evlilikten açıldı, tabi 29 yaşımdaki bana her zaman ki gibi laf atıldı ben de cevap vermedim çünkü bu konu çok sıkıyor ve daha önce de aynı konuyla ilgili devamlı sorular soruldu cevaplar söylendi. Benim erkek arkadaşım kendini ortaya attı ‘Ben de evlendim boşandım ama evlenmeyi hiiç düşünmüyorum.’ diye. Şimdi biz orda çalışanlara ilişkimizden bahsetmedik ama herkes farkında, bana imalı şeyler söylemelerinden, bazen ikimize bakışlarından ya da kızların sevgilime ‘abi’ derken bana bakmalarından anlıyorum. Bu laf üzerine ben çok gücendim, kadınlık gururum yerle bir olmuş hissediyorum. Sonuçta oradakiler benle olduğunu ne kadar söylemese de biliyordu ama benim sevgilim saydığım adam beni ciddiye almadığını yok saydığını ayan beyan ilan etti. Ve ben buna bozulduğumu söylediğimde bunun takılmaya değmez olduğunu söylüyor. Siz böyle bir durumda kendinizi kötü hissetmez misiniz? Bir de bunun üzerine yanlarında iki aydır çalışan stajyer kıza (Kız üniversiteyi Eskişehir’de kazanmış bir yıl okumuş, bir yılı kaldı.) ‘Bana Eskişehir’i gezdirir misin?’ dedi. Arkadaşlar buna gerek var mı ? Yani eskiden bağı olan biri değil o kız seni sadece iş ortamından seviyeli şekilde tanıyor seni neden gezdirsin ? Bir de ben varım kız arkadaşıyım, ben yok gibi davranıyor? Eğer ki gezmek istiyorsa beraber gezebiliriz. Siz yerimde olsanız ne hissedersiniz ? İlişkimizi de hala kimseye söylemedik ? Neden saklanır ilişki ? Ben 29 yaşındayım o 35. Kendimi hiç gibi, yok gibi hissediyorum. Sabah o kahvaltıda herkesin içinden benle dalga geçtiğini ya da bana acıdığını düşünüyorum.

edit: Başlıkta biraz abartarak kuruntulu muyum demek istemiştim, iyi bir ifade şekli olmamış şimdi farkettim ancak düzeltemiyorum.
O evlenmeyi düşünmüyorum dediğinde. Sende ben evlenmeyi düşünüyorum tabi. Kendim gibi genc ve evlilik yapmamış biriyle diyerek lafı sokacaksin. Adam senle vakit geciriyo. Sinyalleri vermiş. Bitir gitsin. Çünkü emeklerin boşa gidecek.

Şimdi diyor ki Ben o Eskişehir’e gidelim lafını gırgır şamata olsun diye söyledim, sen bunu nasıl bu şekilde anlarsın! O benim kız kardeşimden farksız. Sen onu kendine rakip almışsın.’ Sonra masada ettiği evlilik lafını da kimse benim gibi anlamamış. Kimse bilmiyormuş ben öyle sanıyormuşum. Konuşuyoruz ve ikna olur gibi oluyorum. Ama içime sinmiyor. Manipüle edilip edilmediğimi nasıl anlarım ?
Üzgünüm ama bu adam senin arkandan iş arkadaşlarına aranızda geçenleri -hatta belki geçmeyenleri ekleyip- fatmayla eğleniyorum diye konuşuyor bile olabilir. Ben o patansiyeli gördüm kendisinde, sakın inanma hemen uzaklaş bence

Son düzenleme:
Yorumlar için teşekkürler. Ayrılmak istesem de bunun için yeterli özgüvene sahip değildim konumu açarken ancak şimdi ayrılmaya karar verdim. Kendisine kararımı bildirmeyi düşünmüyorum. Yavaş yavaş kopacağım.
Yavaş yavaş değil sakkadanak kopun. Densiz adama bak gözünün içine baka baka senle evlilik düşünmüyorum deyip başka kıza asılıyor. Böyle tipleri hayatınıza alırsanız iyice öz güven sorunu yaşarsınız. Bırakın ne hali varsa görsün hiç kibarcik olmayın. Höt höt yazın mesela şöyle "o gün kahvaltıda gördüm ki İyi ki kimseye söylememişim seninle görüştüğümü, evlenmeyi düşünmüyormus haspam! Senle kim evlensin zaten? Neyse hiç uzatmayacağım seni hayatımda istemiyorum. Hadi şimdi stajyer sana Eskişehir'i gezdirsin, selametle." yazardım çünkü böyle hödükler bu dilden anlıyor

Merhabalar, bugün başıma gelen bir olayı anlatmak ve fikir almak istiyorum. Bir yıldır konuştuğum biri var (Bunun 4-5 ayını küs geçirmiş olsak da son 2 aydır çok iyiyiz.). İş yerlerimiz yan yana ve onun iş yerinde kadınlar çok olduğu ve ben de tek olduğum için onlarla kahvaltı yapmaya gidiyorum bazen. Bu sabah kahvaltıda konu evlilikten açıldı, tabi 29 yaşımdaki bana her zaman ki gibi laf atıldı ben de cevap vermedim çünkü bu konu çok sıkıyor ve daha önce de aynı konuyla ilgili devamlı sorular soruldu cevaplar söylendi. Benim erkek arkadaşım kendini ortaya attı ‘Ben de evlendim boşandım ama evlenmeyi hiiç düşünmüyorum.’ diye. Şimdi biz orda çalışanlara ilişkimizden bahsetmedik ama herkes farkında, bana imalı şeyler söylemelerinden, bazen ikimize bakışlarından ya da kızların sevgilime ‘abi’ derken bana bakmalarından anlıyorum. Bu laf üzerine ben çok gücendim, kadınlık gururum yerle bir olmuş hissediyorum. Sonuçta oradakiler benle olduğunu ne kadar söylemese de biliyordu ama benim sevgilim saydığım adam beni ciddiye almadığını yok saydığını ayan beyan ilan etti. Ve ben buna bozulduğumu söylediğimde bunun takılmaya değmez olduğunu söylüyor. Siz böyle bir durumda kendinizi kötü hissetmez misiniz? Bir de bunun üzerine yanlarında iki aydır çalışan stajyer kıza (Kız üniversiteyi Eskişehir’de kazanmış bir yıl okumuş, bir yılı kaldı.) ‘Bana Eskişehir’i gezdirir misin?’ dedi. Arkadaşlar buna gerek var mı ? Yani eskiden bağı olan biri değil o kız seni sadece iş ortamından seviyeli şekilde tanıyor seni neden gezdirsin ? Bir de ben varım kız arkadaşıyım, ben yok gibi davranıyor? Eğer ki gezmek istiyorsa beraber gezebiliriz. Siz yerimde olsanız ne hissedersiniz ? İlişkimizi de hala kimseye söylemedik ? Neden saklanır ilişki ? Ben 29 yaşındayım o 35. Kendimi hiç gibi, yok gibi hissediyorum. Sabah o kahvaltıda herkesin içinden benle dalga geçtiğini ya da bana acıdığını düşünüyorum.

edit: Başlıkta biraz abartarak kuruntulu muyum demek istemiştim, iyi bir ifade şekli olmamış şimdi farkettim ancak düzeltemiyorum.
çok fazla alinganlik yapmissin , eskisehiri gezdir muhabbetide oylece soylenmiz bisey bence yaslarinizi okumadan kucuk sandim inanin ama ikinizde olgun insanlarsiniz iliskinizi saklayama mantikli gelmedi bana ama uzulmeyin gecen muhabbetlerde sizi yoksayacak bir durum ben goremedim

Moralim yeterince bozuk,daha da bozmak için ‘acı gerçekler’ ardına sinsice saklanarak içindeki nefreti kusmayı gelenler de hiç yazmasın. Yeterince kötüyüm şuan.
35 yaşında adam, 29 yaşındaki sevgilisini ciddiye almadığı için, onunla gelecek düşünmediği için ilişkisini saklar. Vakit dolduruyor seninle, etrafına bakınıyor bu arada, stajyer kızı da gözüne kestirmiş, ama ortalık yerde o da duysun ilişkisi olmadığını, hem sen de beklentiye girme diye '' Övlönmöyö döşönmöyöröm. '' diye şimdiden önünü almış. Ağına düşürebilirse senin yapamadığını o yapacak. Bu garip ilişkiyi bitirecek.

Şimdi diyor ki Ben o Eskişehir’e gidelim lafını gırgır şamata olsun diye söyledim, sen bunu nasıl bu şekilde anlarsın! O benim kız kardeşimden farksız. Sen onu kendine rakip almışsın.’ Sonra masada ettiği evlilik lafını da kimse benim gibi anlamamış. Kimse bilmiyormuş ben öyle sanıyormuşum. Konuşuyoruz ve ikna olur gibi oluyorum. Ama içime sinmiyor. Manipüle edilip edilmediğimi nasıl anlarım ?
Sen de ona abi diyon milletin içinde. Millet inanıyor mu? Yyooovvv. Ne abiler kardeşler gördük, 3 çocukları var şimdi.

X