• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin de sütünüz bir gelip bir gidiyor mu?

Çok hazırlıklı idim süt verecektim bebeğime ama ne yazık ki sütüm yetmiyor, mama verirken ağlıyorum demiş ya bir arkadaş aynen bende kendimi çok kötü hissediyorum içim kan ağlıyor, nasıl artar bu süt. Şakır şakır sütüm akıyordu diyenler efsane mi benim mi cinsim iyi çıkmadı deliricem. Sağıyorum 20 cc sütüm geliyor.

Son düzenleme:
bendede oluyor bu durum.
anladığım kadarıyla bulgur çok işe yarıyor ama gaz yapar .
benim kızım zaten çok gazlı birde bulgur yersem çatlar çocuk
bulgur pilavını çok severim yoksa hergün bıkmadan yerdim süt için ama gaz yapmasını nasıl önlicemki yaaaaa:1no2:

benimde bir aylık kızım var. inanın ilk zamanlar süt derdinden kızımın doğduğuna bile sevinemedim. sütü gerçekten yediğimiz şeyler etkiliyor ama en önemlisi gerçekten psikoloji. kızım doğduktan sonra ilk bir hafta emziriyordum ama kızım özellikle geceleri çok ağlıyordu emziriyordum yatırıyorduk on dakika geçmeden yine ağlıyordu meğer kuzum aç kalıyormuş. göğsümü sıkınca süt geliyordu bende doyduğunu düşünüyordum. hastaneye kontrole gittiğimizde kilo alacağına kilo kaybetmişti. moralim çok bozulmuştu. doktor sütün az geliyor sanırım dedi. hemşire göğüslerime baktı. göğüslerin çok sert süt kalmş diyerek elektrikli pompayla sütümü çektiler. hemşire gelen süt miktarı gayet iyi dedi. eve geldim emzirmeye devam ettim ama kızımın ağlamaları bitmedi o ağladıkça bende ağladım ve o gün sütüm hiç gelmedi. gece eşim dayanamadı nöbetçi eczaneden mama alıp geldi. mamayı içtikten sonra hemen uykuya daldı. yavrum doğduğundan beri bukadar uyumamıştır heralde. kuzenim elektirkli pompasını gönderdi. sütümü pompayla çekmeye başladım hastanede bol gelen sütüm evde sağdığımda 20 cc 30 cc falan geliyordu. üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım. mecbur hem mama hemde sağdığım sütü biberonla veriyordum. herkes böyle yapma memeyi bırakır dedi ama göğüslerim yara olmuştu ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyordum. kızım emiyordu ama süt az geldiği için sinirleniyordu ve ben pes ettim hep sağıp biberonla vermeye başladım. düzenli iki saatte bir sağıyordum önceden iki göğsümden 30 cc çıkarken şimdi 90 100 cc falan çıkıyor yine yeterli bir süt değil yani stok yapacak bir sütüm yok ama kızıma mama vermeden bir günlük ihtiyacını karşılıyor. yediğim şeyler aynı ama moralim ilk zamana göre çok daha iyi süt konusunu kafanızdan atın ve bu güzel günleri bunlarla heba etmeyin bebeğinizle güzel vakit geçirmeye çalışın inanın sütünüz mutlaka artar. birde çevrenizdekilere mama verdiğinizi söylemeyin saçma sapan laflarla canınızı sıkmasınlar. bu arada bebeğim hem biberondan içiyor hemde göğsümden emiyor. doktor bana kaşıkla verme biberonla ver dedi. önemli olan biberonun az akışlı olanını seç dedi ben dr.browns birde avent aldım ama dr.browns çin malıymış yarın hemen değiştireceğim

Back