• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin de sütünüz bir gelip bir gidiyor mu?

Noyan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
138
0
96
İngiltere
arkadaşlar 5 aylık bebeğim var. doğduğundan beri süt problemi yaşıyorum. hiç bir zaman tam manasıyla gelmedi sütüm. denemediğim şey kalmadı...çemen otu, rezene-ısırgan, incir, armut ne denediysem 1-2 gün işe yaradı sonra etkisini kaybetti. bir tek domperidon biraz uzunca etkili oldu ama onun da artık fayda etmediğini fark ediyorum.
aynı sorunu yaşayan var mı? ne yapmak lazım acaba...artık bebeğimin de psikolojisi bozuldu...beni emmeyi çok seviyor ama süt olmayınca çok sinirli oluyor.sütüm varken sakin bir bebekken az olunca ağlayıp duruyor...oysa mama verip aç bırakmamaya özen gösteriyorum ama bebeğim beni emmeyi tercih ediyor.

bir de hala tek delikli yeni doğan biberonu kullanıyorum, çok delikli biberona alışıp beni emmeyi bırakmasın diye. benim gibi yapan var mı?

Valla şekerim aynı sorun bende de var.Doktorların dediği gibi su içmekle olmuyor.. Ben de şşırdım, 6. ayını doldurana kadar sadece anne sütü vermek istiyordum ama sanırım olmayacak. Sanırım kişiden kişiye göre değişiyo.. Kabullenmek lazım.

kızlar ben emzirmeyi bıraktım ama emzirme döneminde benimde sütüm bir gelip bir gidiyordu.daha sonra anne sütü arttırıcı bir şişede satılan marka vermem uygunmu bilmediğim için şu an söylemiyorum bir içecek aldım inanılmaz derecede süt yaptıve birsüre onu kullandım marka verebilirsem isteyen olursa adını sonra yazarım kızlar

evet canım o benim sütüm azdı bide ikizlerdi o yüzden kullanmak zorunda kaldım ama memnun kaldım

hanimlar benimde sutum az gibiydi yetmiyordu kilo alacagi yerde bebegin daha kilo veriyordu
birde sarilik oldu iyice benim sutum azalti uzuntuden. ben gunde 3 litre yakin su, 2 buyuk bardak sut, pernir, bir kase yogurt, çorba, bitki çayi 1yada 2 bardak, tahin helvasi 3-5 kasik. dere otu hepsini tukettim hangisinin faydasi oldu bilmem ama ardik goguslerim sutle doldu. birde moralimi hiç bozmadim. SIK SIK da emzirdim. simdilik iyi ins hep boyle devam eder.

hanimlar benimde sutum az gibiydi yetmiyordu kilo alacagi yerde bebegin daha kilo veriyordu
birde sarilik oldu iyice benim sutum azalti uzuntuden. ben gunde 3 litre yakin su, 2 buyuk bardak sut, pernir, bir kase yogurt, çorba, bitki çayi 1yada 2 bardak, tahin helvasi 3-5 kasik. dere otu hepsini tukettim hangisinin faydasi oldu bilmem ama ardik goguslerim sutle doldu. birde moralimi hiç bozmadim. SIK SIK da emzirdim. simdilik iyi ins hep boyle devam eder.

bu yazdıklarını ne kadar süreyle uyguladın canım? bir de dereotundan günde ne kadar yedin?
inş. sütün hep bol olur...

canim sutum azaldigin da yazdigim yiyecekleri yemege basladim en fazla 3 gun için de geldi geri sutum. dere otunu bir kase yogurdun içine 3-4 dal falan dogradim yedim. bol su içtim
ha bir de 3-4 tane hurma yiyip su iciyorum. dun aksamda iki tabak bulgur plavi yedim oda çok yapiyormus gercekten oyle. bebegim 2-3 saat uyuyor o uyanasi kdar sutum doluyo ins hep boyle devam eder. her zama,n pozitoif dusunun hanimlar. ne bicim sey ya stresden hemen sutum azaliyor.

Son düzenleme:
canim sutum azaldigin da yazdigim yiyecekleri yemege basladim en fazla 3 gun için de geldi geri sutum. dere otunu bir kase yogurdun içine 3-4 dal falan dogradim yedim. bol su içtim
ha bir de 3-4 tane hurma yiyip su iciyorum. dun aksamda iki tabak bulgur plavi yedim oda çok yapiyormus gercekten oyle. bebegim 2-3 saat uyuyor o uyanasi kdar sutum doluyo ins hep boyle devam eder. her zama,n pozitoif dusunun hanimlar. ne bicim sey ya stresden hemen sutum azaliyor.

teşekkürler canım...senin sütün zaten varmış, maşallah ne güzel...ben resmen yoktan var etmeye çalışıyorum...süt yapan şeyler yemezsem sütüm hiç olmuyor, yediğimde oluyor ama bebeğime yetecek kadar değil malesef...
ben dereotundan günde nerdeyse bir demet yiyiyorum, hurma da çok yemiştim "artık işe yaramıyor diye yemiyorum", suyu da bol içsem de fayda etmiyor. bulgur, tahin helvası, incir herkeste süt yaparken bende hiç işe yaramıyor:(
olmayınca olmuyor işte...

Benimde emzirme problemim oldu:( göğüs ucum yoktu, silikon uç ile emziriyordum. sütümde az geldiği için yetmiyordu bebeğime. kilo alamayınca mama vermek zorunda kaldım. emerken süt gelmeyince çok ağlıyordu bende dayanamıyordum. şimdide artık emmek istemiyor:( çok moralim bozuk. kendimi acayip işe yaramaz hissediyorum. sanki bebeğimin annesi değilmişim gibi bile geldiği oluyor.

Benimde emzirme problemim oldu:( göğüs ucum yoktu, silikon uç ile emziriyordum. sütümde az geldiği için yetmiyordu bebeğime. kilo alamayınca mama vermek zorunda kaldım. emerken süt gelmeyince çok ağlıyordu bende dayanamıyordum. şimdide artık emmek istemiyor:( çok moralim bozuk. kendimi acayip işe yaramaz hissediyorum. sanki bebeğimin annesi değilmişim gibi bile geldiği oluyor.

seni çook iyi anlıyorum. ben de seninle aynı duyguları yaşadım, hala da yaşıyorum...süt gelmeyince bebeğim göğsüme vura vura ağlardı, ben de ağlardım...banyoda, gece yattığımda, gece emzirmeye kalkıp süt gelmeyince mutfağa koşup mama hazırladığımda ağlardım...
artık göğüslerimden nefret ettim. şimdi ilaç kullanıp yapay yoldan göğüslerime zorla az da olsa süt salgılattırıyorum. o da bebeğime yetmiyor, daha çok mama verip az da sütümden veriyorum...
her annenin sütü olurmuş, bol su ve dinlenmek yetermiş, olmaması psiklojikmiş falan yalan...neler denedim şu 5 aydır, neler yaşadık ben, eşim ve bebeğim anlatsam inan roman olur...
benim bebeğim de bir ara emmek istemedi, günlerce sırf pompa yaptım, 20-30 cc'yi geçmezdi...sonra domperidon kullanmaya başlayınca biraz arttı sütüm, bebeğim de yavaş yavaş tekrar başladı emmeye..
istersen bir doktorunla konuş...bu şekilde hem kendimize hem bebeğimize, hem de eşlerimize zarar veriyoruz...önce pompayla göğüs ucunu büyütürsün sonra bebeğini alırsın göğsüne...el pompaları çok büyütüyor göğüs ucunu...
bir de çemenotuyla birlikte kullanırsan domperidonu daha etkili olur...ben burda "laktasyon uzmanı" nın tavsiyesi üzerine başladım bu ilacı kullanmaya.
bir de bebeğin uykuluykan al göğsüne, uyurken içgüdüsel olarak emiyorlar...
sevgiler...

Son düzenleme:
Noyan canim çok stres yapmissin sen. inan her kadinin sutu vardiir.
Benim ilk oglumda tecrubesizliginden sutum fazla olmadi elektirikli pompa ile cektim yine olmadi
ozamanlar sut yapan seyleride bu kadar bilmiyordum tabi. ama kizimda sutum çoktu hiç azaldi mazaldi diye bir derdimde olmadi cunku. hatta kizim 1 aylik iken rahasizlandim ilac kullanmak zorunda oldugum için bir sure biraktirdim emmeyi nerde ise 3 aylik felandi tam emzirmeye basladigimda. ama doktorun da israri ile azim ettim kizimi emzirmeye moralimi iyi tuttum bu moralden gidiyor sut baska bir seyden degil inanin. neyse azim ettim kizimi tam 2 bucuk yasina kadar emzirdim. luften moralinizi hiç bozmayin olacak ins dusuncesiyle azim edin. simdi 3. bebegime emzirmeye calisiyorum az gibi ggeliyor( oglum sarilik oldu ona çok uzuldum bi an ve sutum azaldi) simdi her sut yapan seyi yiyorum. kiizimda olan sut simdi niye olmasin demi? ins ins yawas yawas olacak sutum. moralimi bozmuyorum ardik.
birde faydasi olurmu bilmem sutu az olan yada biberona alismis bebekleriniz için. bir ardasim bebegi 3 abucuk aylik biberona alisti arkadasimda emzirmek istiyor. eczanede asagina linki verdigim seyi aldi. bu aleti iiçine mama koyuyon ve her iki ucunu gogsune yapistiriyon bebek de bol sut geldigini zannetiyor ve sen gogsunden mamayi verirken taktigin ucu çekiyon senin gogsunu emiyor bebek. ve boyle boyle simdi hem sutu geldi hemde bebegi annesini emmeye basladi Masallah nasil seviniyor ardadasim simdi. ben tam anlatamamis olabilirim siz eger almak isterseniniz eczanede iyice ayrintisini sorarsiniz. Allah sutunu artirsiniz ins.
ezcanede satilan alet bu
http://img100.imageshack.us/img100/5981/daltl4.jpg

Son düzenleme:
canım sağol ilgine. ben diyorum ya denemediğim şey kalmadı; onu da denedim. medelanın lactation aid'i...bende işe yaramadı, ne mutlu arkadaşına ki faydasını görmüş...
şimdi bebeğim göğsümde uyuyor, sütüm yetmedi yavrum önce ağladı sonra uyuyakaldı...nedendir bilmem bu ara mamayı reddediyor...
birşey sorsam veya acaba başka başlık mı açıp sorsam...
bebeğim fazla çiş yapmıyor...yani günde toplamda 5 kere falan değiştiriyorum bezini, sabahki ilk bezi sırılsıklam oluyor sonrakiler sadece biraz ıslak oluyor...bu normal mi acaba? yoksa günde 4-5 defa sırılsıklam bez mi olması gerek?

3,5 aylık bir oğlum var çok değil 2 hafta önce benimde sütüm neredeyse tamamen gidiyodu bana sürekli, galiba sütün yetmiyo , senin sütünmü azaldı bilmemne falan filan diyolardı inanırmsın o kadar üzülüyodumki kendimi kusurlu gibi görüyodum ne farkım kalırki diğerlerinden diyodum neredeyse mamaya başlıcaktık eşim o an alıcaktı mama
ablamı aradım oda zaten kontrolüne 3 gün kalmış doktora gidince anlatırsın o yönlendirir seni dedi ve vazgeçtik iyikide vazgeçmişiz
o 3 gün içinde kocaman bira bardağı gibi bi bardakla sanırım 3 su bardagı su alır rezene içtim hergün sıcak duş aldım tahin helvasını kuru kuru yedim bide puding yada sütlaç yaptım şöyle 15 kaselik filan hergün 2 kase yedim birde her sabah 1 muz yedim sıksık bebeğimi emzirdim bunu 3 gün yaptım ve 3 günün sonunda sütüm eskisindende coşkulu geldi

kesinlikle tavsiye ederim canımmmm hangisi işe yaradı bilmiyorum ama bunların hepsinin süt yaptıgını biliyorum denemesi bedava olmayabilir ama maddi imkanlarısı sarsıcak şeyler değil söylediklerim eğer yaparsan sonucunu bana yaz merak ederim

insan bebeğini besleyemediğini görünce kendisini işe yaramaz hissediyo gerçekten :teselli:

bu arada normal biberon kullanıyosan hemen çöpe at dr Browns 'un doğal akış biberonunu al

sezen rezeneyi nasıl içtin acaba? hazır poşet çayından mı yoksa başka şekilde mi? bir de hala içiyor musun, içiyorsan hala işe yarıyor mu ve günde kaç defa içiyorsun (veya içmiştin) ?
cevaplarsan çok sevinirim...

Son düzenleme:
3,5 aylık bir oğlum var çok değil 2 hafta önce benimde sütüm neredeyse tamamen gidiyodu bana sürekli, galiba sütün yetmiyo , senin sütünmü azaldı bilmemne falan filan diyolardı inanırmsın o kadar üzülüyodumki kendimi kusurlu gibi görüyodum ne farkım kalırki diğerlerinden diyodum neredeyse mamaya başlıcaktık eşim o an alıcaktı mama
ablamı aradım oda zaten kontrolüne 3 gün kalmış doktora gidince anlatırsın o yönlendirir seni dedi ve vazgeçtik iyikide vazgeçmişiz
o 3 gün içinde kocaman bira bardağı gibi bi bardakla sanırım 3 su bardagı su alır rezene içtim hergün sıcak duş aldım tahin helvasını kuru kuru yedim bide puding yada sütlaç yaptım şöyle 15 kaselik filan hergün 2 kase yedim birde her sabah 1 muz yedim sıksık bebeğimi emzirdim bunu 3 gün yaptım ve 3 günün sonunda sütüm eskisindende coşkulu geldi

kesinlikle tavsiye ederim canımmmm hangisi işe yaradı bilmiyorum ama bunların hepsinin süt yaptıgını biliyorum denemesi bedava olmayabilir ama maddi imkanlarısı sarsıcak şeyler değil söylediklerim eğer yaparsan sonucunu bana yaz merak ederim

insan bebeğini besleyemediğini görünce kendisini işe yaramaz hissediyo gerçekten :teselli:

Çok teşekkür ederim...rezene içiyodum ama bu kadar çok deildi. lohusa döneminde annem elinde tabakla ğeşimde dolaşıyodu valla. ben emzirmeye çalısırken o ağzıma süt yapan şeyleri tıkıp duruyodu:) ona rağmen niye böyle oluyoda sütüm gelmiyo diye çok merak ediyodum. birde dediklerinizi deniyecem. çok teşekkür ederim...

Bu arada Aventin biberonunu almıştım onları kullanıyorum. Dr. Browns'u duydum onuda aldım. ama üzerinde çin malı olduğunu okuyunca kullanmadım. değiştirecem. başka bir yerden alacam. acaba hepsimi çin malı? bilmiyorumki?bir bilginiz varmı acaba?

NOYAN'cım rezeneyi aktardan aldım tohum halinde şöyle büyücek bi bardagım var yaklaşık 2 subardagı su alır onun ölçüsünde su kaynatıyoum kaynamış suyun altını kapatınca içine 1 subardagı için yarım tatlı kaşığı ben 3 su bardagına 2 tatlı kaşığı rezene koyuyorum birazdaha fazla sonra bu şekilde 2-3 dk bekletiyorum süzüyorum ve içiyorum içine bazen limon sıkıyodum ama sonra faydasını azaltırsa diye saf içmeye kararverdim ve tadına alıştım hiç yadırgamıyorum

rezeneyi akşamları içiyorum sanırım daha etkili oluyo yaklaşık 4 gündür içmedim ( tabi sütüm artıya koyverdim hemen ) sütüm azaldı göğüslerim yumuşadı biraz önce su kaynattım demlenmesini bekliyorum

dr browns ne yzıkki çin malıymış bende yeni öğrendim ama bi çok kişi bebedor biberon alıp başlığını bebedora uygulamış bebedorun cam biberonuna uyuyomuş bunun aparatları deneme lazım

ekimde doğum yaptım ve bebeğim 2 aylık oldu doğduğundan beri sütümden çok mama tüketti ben de ilk silikon başlıkla meme verdiğim için süt azaldı elektrikli sağma aleti aldım mamayı kaşıkla verdim en sonunda ben pes ettim emmiyor sağıp 24 saatte en fazla 3 defa 60-100 ml sütümü bir de mama veriyorum sıkıntı stres en büyük etken ve anne adaylarına tavsiyem meme ucu yok silikon başlık alalım demeyin kendi memenizi verin en fazla 3 gün sıkıntı çekersiniz sonra hep mutlu olursunuz bebek ilk andan itibaren emerse sütünüz de düzenli gelir

Back