Lekeler, Çiller Sizin de makyajsız cildiniz soluk, hasta gibi mi?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

yaseminim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2007
128
0
96
Çanakkale
Kızlar buğday - esmer arası bi tenim var. Makyaj bağımlısı oldum resmen. Şöyle makyajsız ipek gibi rimelsiz kirpikleri olanlara özeniyorum, ne güzel :) Test yaptırdığımda kansızlık çıkmadı demir eksikliği vardı fakat 1 kutu ilaç kullandım. Peki sorun ne sizce? Neden makyaj olmadığında solgun, hasta gibiyim? Sizin de var mı böyle dertleriniz :15:

Ben de göz kalemsiz kendimi çok eksik hissediyorum..:50: Aslında tenimin rengi de çok soluk herkes allık sür diyor ama benim cildim de o tür şeyler hemen sivilce yapıyor.Ruh gibisin,vampir gibisin diyip duruyorlar.:50: Kansızlık da yok aslında ama niye böyle bilmiyorum.Keşke benim de yanaklarım pembe pembe olsa:43:

teninin alt tonu sarımsı olunca da bu sorun çıkıyor.. ben beyaz tenliyim ama alt tonum sarı sanıyorum çünkü bazen hiç bir şey yapmazsam evde solgun hissediyorum kendimi. hemen ruj sürüyorum:) zaten kalem ruj olmadan olmuyor alışmışım.. ki insanı daha gösterişli yapıyor. sıkılmıyorum yaparken ben sen de yap solukluk falan kalmaz:)

sonne ilah güldürdün benii :) bende öyleyim hemen ruj sürüveririm üşendiğimden değil sadece biyolojik sorun ne olabilir acaba diğerlerinden eksiğimiz ne diye meraklanıyorum. ayrıca evlenince sürekli sürekli ruj kalem sürme şansımız olmıcak nasıl olur merak ediyorum ışıltılı olmak istiyorum uyandığımda bile. :(

Aynen sürekli makyaj yapılamıyor:50: Ben de yüzüm çok solgun tenimin rengi de açık olduğundan bordo ruj sürüyorum biraz renkli gözükeyim diye ama yanaklarıma allık süremem.Cildime alerji ve sivilce yapıyor o tür şeyler:50: Kansızlık testi yaptırdım kansız değilim ama gözkapaklarımın içi de bembeyaz.Tekrar kan testi yaptırcam olmazsa.

canım benimki sanıyorum yapısal:) ama senin belki öyle değildir.. pirinç suyuyla maske yapmayı dene veya böyle ten rengi üzerinde etkili olan domates maskesi patates maskesi gibi maskeler yap.. süt içe bilirsin düzenli olarak. yeşilliklerinde ( özellikle maydonoz) çok etkili olduğunu duymuştum.. bunları yapınca hala geçmiyorsa o zaman sende genetik yönden azicik sanssız kitledensin:)

Bunları bir deniyeyim en iyisi,hiç süt içen birisi değilim.Artık içsem iyi olucak.Teşekkürler canım

Çok makyaj yaptığım dönemde makyajsızken ruh gibi olduğumu düşünüyordum ben de.
Ama sonra bıraktım , sıfır makyajla gezdim çoğu kez.
Şimdi de ince bi pudra sürerim yalnızca. Ve makyajsız harika hissediyorum kendimi.
Bu solukluğun tek sebebi makyaj bağımlısı olmak, kendini makyajlı görmeye alışmış olmak ve bu yüzden de eksiklik hissetmek.
Eğer makyajı azaltırsan ya da yapmazsan böyle düşünmeyeceksin.

Çok makyaj yaptığım dönemde makyajsızken ruh gibi olduğumu düşünüyordum ben de.
Ama sonra bıraktım , sıfır makyajla gezdim çoğu kez.
Şimdi de ince bi pudra sürerim yalnızca. Ve makyajsız harika hissediyorum kendimi.
Bu solukluğun tek sebebi makyaj bağımlısı olmak, kendini makyajlı görmeye alışmış olmak ve bu yüzden de eksiklik hissetmek.
Eğer makyajı azaltırsan ya da yapmazsan böyle düşünmeyeceksin.

Canım haklısın aslına bakarsan ben makyajsız olunca milletin yüzüne bile balmak istemiyorum çirkin değilim ama obsesif olmuşum sanki kurtulamıorum soluk görünüyorum takıntısıdan :D karşıdaki insan bana bakarken ayy şuna bak çok soluk diodur içinde diye düşünüyorum. hem ben alışsam da millet hasta mısın diyo makyajsız olduğumda yani sadece benim kafamda büyüttüğüm bişi değil malesef :(

evet o cildin alt tonuyla alakalı. :31::31:

ben de öyleyim. yada öyle hissediyorum. göz kalemi rimel olmadan olmuyor. aahh bir de allık. doğal yoldan utanınca yada kızınca kızarıyom tabi ama :27:

canım bahsettiğin şey bende de mevcut. 3-4 sene önce böyle değildi. fakat sigara,düzensiz uyku-beslenme, sıkıntı-stres ölü gibi soluk bir hale getirdi yüzümü. benimkinin sebebi bu. sende de bunlardan biri varsa sebep olabilir diye düşünüyorum.

Back
X