• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin de başınıza geldimii ????

amigokizss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2015
15
0
1
Merhaba arkadaşlar. Bir bayan arkadaşımın yaşadıklarını aktarmak istiyorum. ''Yaklaşık iki ay önce biri ile tanıştım. Çok zor begenen biri olarak uzun süreden sonra ilk defa birini begendim. Bir ay kadar görüştük.Herşey güzel güzel gidiyordu. Bana karşı çok ilgiliydi ve bunu belli ediyordu hareketleriyle. ancak ne oldugumuzun tam olarak adı yoktu. Aramızda mezhep farklılığı vardı. Ve bunu ilk görüşmede söylemiştim ona. En son ki konuşmada ailesinin yanına gidip mezhep konusunu konuşacagını söyledi. Bende bu durumda biraz sert tepki verdim ve görüşmek istemediğimi söyledim. Çünkü hassas oldugum bir konu oldugu için alındım ve krılıdım. o an için böyle bir tepki verdim. Bu konuşmanın üstüned bir daha hiçbir şekilde aramadı sormadı. bende arayamadım.. Sizce bundan sonraki sürecte arar mı yada sizce mezhep bir bahane miydi bilemedim . Sık sık gördüğüm biri oldugu iççin unutmakta zorlanıyorum.

Kendisi üyelik alıp anlatsaydı:KK51:

mezhep bazıları için büyük sorundur aramaz bence.
sorun varsa baştan; aramasında zaten

arkadaşlar şu an almak gibi bir imkanı yoktu. Gercekten dısardan başkalarının fikrine ihtiyac duydugundan onun adıına ben yazdım. :110:

ölçmüş tartmış mezhep farklı olunca uyum sağlayamaycağını düşünmüş ailesii de istememiş olabilir

sert tepki ve asla görüşmeme isteği bunlarda önemli neden bence hangimiz böyle muameleden sonra görüşmek isterizki

Erkek gayet dürüst davranmış. Demek ki ailesini ezip geçmeyecek, fikirlerini almak istedi. Evlenip sizi ezdirseydi daha mı iyi. Bence aramaz.

Benim ve benim gibi bazı insanlar için mezhep farklılığı önemlidir. neden diye sorarsan tamam hepimiz müslümanız elhamdülillah ama nasıl dogulu batılı arasında fark vardır yapamaz çogu insan anlaşamaz diyoruz mezhepler arasında da öyle bi fark vardır malesef ve bazen bu farklar kabullenilemez duruma gelir. bu yüzden ben her şeyiyle birbirine uygun olan insanların birbirleriyle olmasından yanayım.

Ben simdi " adam arkadasinizi begenmis gibi ya" desem.
O zmn ne degisir.
Begenmis olmasi mezhep farkini ortadan kaldirirmi?
Oylede boylede.
Olmamis, nasp degilmis.
Onunw baksin.

E zaten adam mezhep farkini buyuk sorun gormese ailesinden icazet almak istemez, aramaz seni bi daha tabii ki

Ararmi aramazmi bilemem kendi dusuncesi sonucta. Bu tur ayrimlarda cok kati olan kisiler var tabi. Saygu gostermem lazim bisey diyemeyiz. Ama atar gider yapmasaymissin iyiymis :)
bu arada ben sunniyim esim alevi namazda kilar oructa tutar ramaznida muharrem ayi orucunuda ama tabi namaz kilmayanlarida var hemen goze batiyorlar. Bende ozman sunu dusunuyorum bizim gibi sunni olupta namaz kilmayanlar oldugnda problem olmuyorda aleviler yapmayinca biz neden sorun ediyoruz? Buda benim dusuncemdir arkadasim. Herkes birdir herkesin iyiside var kotusude. Ve herkesin kendi dusuncesinede saygim var. Bu tur mezhep ayriligina kati bakanlarinda duauncesine saygim sonsuz. Ama cok sukurki ailem sorun etmedi ve benm sevdigim adamla evlenmeme mani olmadilar ayni sekilde esimin aileside :) Rabbim arkadasin icin hayirlisi neyse onu versin insallah

Mezhep nasıl bahane olsunki karşısındaki için? bu meseleye kızıp ayrılan arkadaşınız.Bu karşısındaki insan için bir bahane olamıyor yani. Bunu öne sürüp ayrılmamış, Konusucam demiş???

Şimdi arasalar gorusseler bile ilerde problem olabilir.
Gorusmemeleri daha iyi.

Back