Sizin Allah'ınız olabilir mi?"

Tamam ben vazgeçtim. iyi akşamlar .

Bir konuşma ve söylemler ancak bu kadar çarpıtılabilir. Videonun tamamını dinledim. Bu adam "Ahiret inancını reddediyor" demek, ona iftira etmektir. Adamı resmen ateist yapmışsınız.
Hiç bir konuşmasında ve yazısında, ahiret inancının reddi yer almıyor. Kendiniz çarpıtmışssınız kendiniz yorumlamışssınız yine kendiniz fetva veriyorsunuz.

Kuran reenkarnasyonu reddetmez, Kuran açık açık reenkarnasyonu işaret te etmez ama yeniden dirilişi onaylayan ayetler mevcuttur..Bakara suresi 28. ayet, mumin suresi 11.ayet gibi.

Orada adam reenkarnasyon vardır ya da yoktur, ben bilemem , Kuranın açıkça işaret etmediği bir olayın kesin açıklamasını ben yapamam diyor.

Yaşar Nurinin hemen hemen tüm konuşmalarını dinlemiş biri olarak diyorum ki, Kuranı anlayan en nadir adamlardan biridir.

Bahçelerde kereviz gel bize bazı bazı..Nasıl alakasız bir kıyaslamadır bu.

Benim ne haddime hesabı görecek olan Allah varken? İmanlı olmak, atEistleri dışlamayı, öldürmeyi, katletmeyi falan mı gerektiriyor? Bunu mu söylüyor Allah?

Ben bu ülke ve Türkiye Cumhuriyeti için kendi görüşümü dile getiriyorum, Atatürk düşmanlarını çevremde barındırmıyorum, bu bir inanç meselesi değil vatan meselesidir.

Son düzenleme:

işte anlayamadıkları bu. vatanını seven Atatürkü sever. ateist yada deist yada müslüman farketmez.
inançla Atatürk kıyaslanmaz.
inanç kişiye özeldir.vatan millet tam tersi.
. bu elmayla armudu kıyaslama gibidir.

Son düzenleme:

Aman bırak oky ya..Valla sinir geldi artık şu Atatürk düşmanlığından. Yetti.

Kimse ataturku sevmek zorunda degil. Kimse allahi peygamberi aevmek zorundada degil. Biri allaha inanmadigi zaman dusunce ozgurlugu ama ataturku sevmedigi zaman cahill. Tekrar soyluyrm kimse kimseyi sevmek Zorunda degilll. Katiliyrm sana

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gayet basit bir soru sordum.herseyimizin sahibi Allahimiza inanmayanlarla da gorusur muydun diyorm. ataturku sevmeyenlerle gorusmem dedin .Allahtan haktan imandan minnettn bahsettin de hic samimi bulmadm..ben ateistler dislansin oldurulsun katledilsin mi dedim. Basit bi soru sordum cevap bile veremedn saptrdin konuyu

Samimiyetsz konusmalar iste...

Yasar Nuri'yi sevip sevmemek onemli degil. Adam dogru bir noktaya temas etmis. Ataturk'u sevmeyen bir insanin Allah inancini sorgulamis. Haklidir, ozellikle de bu insan muslumanim diyorsa. Ataturk bu ulkede analarimizi, bacilarimizi Ingiliz, Yunan, Fransa ve Italya'nin askerlerinin elinden kurtardi. Savas nedir? Isgal nedir? Bakin bugun Filistin'in haline, anlarsiniz. Onun akilci idaresi, askeri dehasi olmasa idi bugun biz de bir Cezayir gibi bu ulkelerden hepsinin boyundurugu altinda yasayacaktik. O olmasa idi baska biri olurdu diye avunanlar; onun gibi bir lider dunyaya 100 senede bir geliyor, belki artik bu bile curutulmustur, hani var mi oyle biri? Bu yuzdendir ki o yuzyilin lideri secilmistir 52 ulkenin tam oyunu alarak. Ezanlarin susturuldugu bu ulkede ezanlar gene okunmaya basladiysa onun sayesindedir. O yuzden onu sevmemek Allah'i da, Islam'i da sevmemekle esdegerdir lafi yerinde bir laftir.

Onu sevmemek nankorlukse Islama inanmamak da nankorluk degil mi diyen olmus. Ataturk'un yaptiklari ve bu ulkeye kazandirdiklari somut kavramlardir, elle tutulabilir, gozle gorulebilir, degil dunyanin, ilkokuldaki cocugun bile bildigi seylerdir yani... Inanmamak sozkonusu bile degildir. Dinler ise soyut kavramlardir. Ozellikle Islam dininde eldeki tek somut sey Mira daginda Hz. Muhammed'in yalniz iken indigine inanilan Kuran ayetleridir, yani eger Hz. Muhammed'e bunlarin gercekten Allah tarafindan indirildigine inanirsaniz muslumansiniz, inanmazsaniz degilsiniz. Daha da acikcasi Hz. Muhammed'e inanirsaniz muslumansiniz, inanmazsaniz degilsiniz. Aradaki fark bir kisinin soylediklerine inanmak, diger kisinin yaptiklarina inanmak gibi birsey. O yuzden kimse musluman olmayani nankorlukle suclamak luksune sahip degil. Isteyen Hz. Muhammed'in dediklerine inanir, istemeyen inanmaz. Ama siz Ataturk'un yaptigi elle tutulur, gozle gorulur, herkesin bildigi seyleri kucumser ya da reddederseniz, evet, nankorsuzsunuz. Ataturk bir din adami degildir, peygamber degildir, boyle bir iddiasi da hic olmamistir ki istese tum Ortadoguya halife olurdu rahatlikla (hani bugun birilerinin ruyasi ya). Ataturk'un musluman olup olmadigi da sozkonusu degil, onemli olan musluman olan halki icin sagladigi inanc ozgurlugudur. Onun sayesinde bugun minarelerden hala ezan sesi duyulmaktadir. Onun sayesinde dininiz Hristiyanliga, Musevilige dondurulmekten kurtulmustur. Biraz da minnet duymayi bilin, tesekkur etmeyi ogrenin.

Videodan ziyade bir de kitaptan bahsetmiştim, kitap adına hatta sayfa nosuna kadar mesnetli konuşmuşum ama elbette sizin için daha kolay olanı tercih edip beni ''iftiracı, çarpıtıcı'' olarak suçlamayı seçtiniz :)
Benim Y.Nuri ile hiçbir alıp veremediğim olamaz ki adama iftira atayım.
Tartışabilme beceresine sahip olan insanlarla fikirlerini tartışırım ama size göre fetva buysa dediğiniz gibi olsun :)
Hiçbir lafımda ateist geçmedi.
Kimseyi suçlamadan fikirlerimi belirttim ve gerektiyse kaynak verdim.
Çarpıtmak dediğiniz tam da budur işte.

Ama elbette bu konu için sizinle tartışma faslım bitmiştir.
Zira fikir tartışmayı severim, o da Allah için, ama hakaretleşmekten hoşlanmam.

Hayırlı akşamlar :)

bumudur budur. bunun üzerine söylenecek tek kelime yok bence. düşüncelerime tercüman olmuşsun.

İki apayrı konuyu bağdaştırıp, burada diyalektik oyunu oynuyorsunuz. Sonra da bak gördün mü cevap veremedin diye söyleniyorsunuz. :)
Ben Atatürk'ü sevmeyenlerin neden sevmediğini biliyorum. (İNANMAK DEĞİL BURADAKİ KAVRAM SEVMEMEK!)
Atatürk'ü sevmeyen, saygı duymayan biri ile görüşmem. düşmandır benim için...
Bu kişiler Atatürk'ün bu ülke için ne yaptığını bilmiyor... bilmiyorsa cahil,
bilip de hala sevmiyorsa haindir. İngiliz mühipleri cemiyetini destekleyenler gibi

Allah'a inanmak, Dini inanç sahibi olmak ise (Dikkat : İNANÇ) kişiye özeldir. İnanç Allah ile kul arasındadır.
Ben Ateist biriyle arkadaş olurum. Allah'a inancımı küçümsemediği, alaya almadığı sürece elbette...
Eğer Allah inancıma saygı duymazsa Dini inançları küçümserse, (bu sadece benim mensubu olduğum İslam değil, herhangi başka bir dine saygısızca hakaretler savurursa) ateistle de görüşmem. Yanımda barındırmam...

Iste burda celisiyorsunz.inancima saygi duydugu surece ateistle de gorusurm diyosnz.lakin Ataturk u sevmeyenler icin de haindir dusmandr diyorsunz.ee boyle terimlerle bahsettignz kisilere haliyle saygi da gostermezsiniz.bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

Son düzenleme:

bu mudur? budur. ne kadar harika ve seviyeli bir şekilde anlatmışsınız. hayran kaldım.

Son düzenleme:
Ateistler Yaradıcı inkarının yanında Ahiret inancını da reddeder..Ahiret kavramı yoktur yani..Bu nedenle bir ateist ilan etmediginiz kaldı dedim..Bir müslümanın Ahiret inacını reddettigini söylemek icin çok ciddi kanıtlar gerekir..Nerede hakaret etmisim ayrıca?Size de hayırlı aksamlar :)

Son düzenleme:
Hay ağzına sağlık...

Çok güzel demişsin. Safa anlatır gibi anlatmışsın. ama maalesef karşındakinin anladığı kadarsın. Bu güzel yazıları anlayanlar sadece aynı görüşte olanlar ne yazık ki.

Farah, Ataturk'u sevmeyenler haindir, dogrudur. Onlar Ingiliz mandasini, Yunan mandasini isteye seve kabul etmislerdi zamaninda. Onlarla antlasmalar yapip bu ulkenin paylastirilmasini bile isteye kabul etmislerdi. Ingilizlere, yunana yardim ve yataklik etmislerdi. Bu hainlerin cogu da sozum oan dini butun hacihoca takimi ve seyhlerdi. Size anlatilanlar da, sevmemenizi isteyenler de onlarin uzantisi. Ataturk dini lider degildi, diyorum ya. O yuzden de Hilafeti kaldirdi, sapka devrimi yapti, Ingilizin, Yunanin fesini attirdi. Kadinlarin yuzunden peceyi kaldirdi, carsafi giymeyin dedi. Bir de tabi dunyadaki butun ulkelerden once, hatta bugun en medeni ulkelerin basinda gelen Isvicre'den bile once kadinlara secme ve secilme hakki verdi, mirastan esit pay alma hakki verdi, o yuzden sevmezler onu. O zamanlar es kaza Erdogan gibi birinin basa geldigini dusun; bugun ne secme secilme hakkin, ne de tek esli olma hakkin olurdu. Adamlarin her birinin iki uc metresi var, ilk is olarak zinayi suc olmaktan cikardilar, anla iste.. Okulu da ruyanda gorurdun, simdiden basladilar kadin evde otursun, uc cocuk yapsin, okulda ne isi var demelere... Ama belki pembe otobusleri severdin sen di mi? Arabistan'a, Iran'a, Irak'a bak, oradaki kadinlarin haline bak, bir kadin olarak Ataturk'e minnet et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…