Sizin Allah'ınız olabilir mi?"

yillarca sacma sapan seyler soyleyerek resmen dinimzle dalga gecti insanlari yanlis yonlendrdi.yok basi acik namaz kilinir yok adetliyken kuran okunur namaz kilinir gibi gercekdisi seyler.bir kesimin hosuna gidiyordu tabi.bir de zekeriya beyaz vardi.simdi o havalari sondu insanlar daha bilincli daha ilim sahibi hocalari dinliyolar.gumdenden dustu.simdi kalkms laf yapiyor.sen once kendne bak nursuz Nuri!

hay ağzın bal yesin:1: bu değil miydi sakız orucu bozmaz diyen çakma hoca:52:

Allah'a inananlar - inanmayanlar,
Ataturk'u sevenler - sevmeyenler,

Herkes birbirine saygi duymak zorunda.
Nasil ki inanis konusunda ozgurluk varsa , sevgi konusunda da ozgurluk var.

Kimse Ataturk' u sevmek zorunda degil ama herkes saygi duymak zorunda.

Ve ayni sekilde kimse Allah' a inanmak zorunda degil ama herkes saygi duymak zorunda.

Iste burda celisiyorsunz.inancima saygi duydugu surece ateistle de gorusurm diyosnz.lakin Ataturk u sevmeyenler icin de haindir dusmandr diyorsunz.ee boyle terimlerle bahsettignz kisilere haliyle saygi da gostermezsiniz.bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

Hiç bir çelişki yok. İki ayrı durum diyorum. Bağdaştıramazsınız. Peygamber ile Atatürk'ü kıyaslayamazsınız. Atatürk dini lider değil ki....
Vatanını düşman işgalinden kurtaran BAŞKUMANDAN... Eğer onu sevmezseniz Ülkeniz için işgal altında olmayı yeğliyor olursunuz...
E benim dediğime geliyorsunuz :34:
Neyse...Bir çok arkadaş gayet güzel açıklamalar yapmış, ben onlar kadar üsluplu cevap veremem. sinirlerime hakim olamam. yani fazla konuşmasam daha iyi... :31:eğer hala anlamadıysanız diyecek bir şey yok.

Allah'a inananlar - inanmayanlar,
Ataturk'u sevenler - sevmeyenler,

Herkes birbirine saygi duymak zorunda.
Nasil ki inanis konusunda ozgurluk varsa , sevgi konusunda da ozgurluk var.

Kimse Ataturk' u sevmek zorunda degil ama herkes saygi duymak zorunda.

Ve ayni sekilde kimse Allah' a inanmak zorunda degil ama herkes saygi duymak zorunda.

Nokta..........

Hiç bir çelişki yok. İki ayrı durum diyorum. Bağdaştıramazsınız. Peygamber ile Atatürk'ü kıyaslayamazsınız. Atatürk dini lider değil ki....
Vatanını düşman işgalinden kurtaran BAŞKUMANDAN... Eğer onu sevmezseniz Ülkeniz için işgal altında olmayı yeğliyor olursunuz...
E benim dediğime geliyorsunuz :34:
Neyse...Bir çok arkadaş gayet güzel açıklamalar yapmış, ben onlar kadar üsluplu cevap veremem. sinirlerime hakim olamam. yani fazla konuşmasam daha iyi... :31:eğer hala anlamadıysanız diyecek bir şey yok.
yok.anlamak istemeyenlere anlatamazsın farkı.
boşver

aaaaa ne demek o da allahın kulu biri nerdeyse peygamber ilan edecek......:ssz:

Esra, insanin fikri ne kadarsa zikri de o kadar olurmus, o yuzden senle hic agiz dalasina filan girmiyorum, ancak buna cevap vermeden de gecmek istemedim. Ataturk dini bir lider degildir diyoruz, nasil tersinden anliyorsan artik, oralara girmeyecegim de, peygamber olsa idi "Allahin kulu" olmayacak miydi? Bune bicim bir kelamdir? Peygamberler Allahin kulu degil miydi, nedir yani..:53: Bu kadari da fazla abes olmaya basladi. Insan lafinin nereye gidecegini de dusunmeli, bu kadar insan okuyor burada..

Esra, insanin fikri ne kadarsa zikri de o kadar olurmus, o yuzden senle hic agiz dalasina filan girmiyorum, ancak buna cevap vermeden de gecmek istemedim. Ataturk dini bir lider degildir diyoruz, nasil tersinden anliyorsan artik, oralara girmeyecegim de, peygamber olsa idi "Allahin kulu" olmayacak miydi? Bune bicim bir kelamdir? Peygamberler Allahin kulu degil miydi, nedir yani..:53: Bu kadari da fazla abes olmaya basladi. Insan lafinin nereye gidecegini de dusunmeli, bu kadar insan okuyor burada..

benim ne demek istediğimi anlayan anladı canım sende anlamışsın bence.....biz sıradan kullarız...(atatürk te dahil) nasıl kendimizle peygamberimizi aynı kefeye koyamıyorsak atatürkü de koyamayız.....o kimine göre süper kimine göre sıradan bir lider.....arkadaş aynen şunu yazmış atatürkü allaha geri kalan herşeyi atatürke borçluyuz ...... bu ne demek asıl bu nasıl bir kelam??????????

Adam çok güzel konuşmuş.kendisini çok da bilmem ama beğendim yorumunu.
ve burdaki bir çok arkadaşımın da yorumlarına katılıyorum.
Peygamberimizle Atatürk'ü aynı cümlerlerde kullanmayın artık ya.

Al benden de o kadar. Ne özel ne sosyal hayatımda barındırmıyorum bu kişileri.

Aynen ben de,özelde reelde anladığım anda böyle insanlarla iletişimi keserim.

benim ne demek istediğimi anlayan anladı canım sende anlamışsın bence.....biz sıradan kullarız...(atatürk te dahil) nasıl kendimizle peygamberimizi aynı kefeye koyamıyorsak atatürkü de koyamayız.....o kimine göre süper kimine göre sıradan bir lider.....arkadaş aynen şunu yazmış atatürkü allaha geri kalan herşeyi atatürke borçluyuz ...... bu ne demek asıl bu nasıl bir kelam??????????

Gayet guzel bir kelam... Ataturk'u Allah yaratmadi mi yoksa? Sen bu ulkede bir musluman olarak ozgurce, hic bir ecnebi ulkenin mandasi olmadan yasamani, ozgurce inancina gore namazini kilmayi, orucunu tutmayi, camine gitmeyi, secme ve secilme hakkini, hukuk ve adalet onunde esit haklara sahip olmayi, sokaga ozgurce cikabilmeni bile Ataturk'e borclusun, evet. O bu ulkeden dusmanlari dunyanin kabul ettigi bir askeri deha olma vasfina sahip bir komutan olarak kovmasa idi sen bir ulkenin mandasi olarak yasayacak, onlarin sana verdigi hak kadar hakka sahip olacaktin. Git Kurtulus savasinin hangi sartlarda kazanildigini bir daha oku. Git o gun yurdumuzu isgal etmis dusman komutanlarinin Ataturk hakkinda neler dediklerini oku. Belki biraz birseyler ogrenir, bir fikrin olur, ona gore yazarsin burada. Al, sana zahmet olmasin, ben bu dusman komutanlarin yazdiklarindan bir kacini buraya kopyalayayim, kiminle asik ettigini anla:

"Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk Ulusu'na nasip oldu. Mustafa Kemal dehası karşısında elden ne gelirdi"

LLOYD GEORGE​

“lordlarım, biz görevimizi yaptık. binlerce mermi attık. yaptığımız hesaba göre Gelibolu yarım adasını 1 inç (2,5cm) kalınlığında bir levhayla kaplayacak kadar mermi attık. ancak ne yazık ki , karşımızda ölüme koşan bir Türk askeri ve çok iyi sevk –idare edilen bir komuta heyeti vardı. biz ne yapabilirdik. ”

IAN HAMİLTON​

“ şu an mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim. çok üzgünüm!... oldukça mutluydum, umutluydum. daha düne kadar Çanakkale bizimdir! diyordum. çünkü bu savaşı kazanmak için; askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım. hepsinde çok üstündük. mutlaka yenecektik. yalnız bir tek şeyi hesaba katmamışız... mustafa kemal’i... bağrımda İngiliz gururu olmazsa, Türkleri alınlarından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim.”

CHURCHİLL​

“kahrolsun!... bu Çanakkale hepimizin mezarı olacak bir yer... askerlik hayatım boyunca böyle bir durumla karşılaşmadım. niçin mağlup olduğumuzu soruyorsunuz... bütün açıklığıyla geçeği bildirmek isterim: “çok cesur savaşan, mükemmel sevk-idare edilen bir ordunun ve mustafa kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz. bunu hiçbir zaman unutmayacağım. ”

LORD FİSHER​

“kaderde mağlubiyet varmış ne diyeyim, boğazım düğümlendi, daha fazla konuşamayacağım. nerden çıktın be mustafa kemal!.. çok mutluydum senle karşılaşmadan önce .”

LORD KİCHENER​

“beyler! meğer gördüğümüz tatlı bir rüya imiş. anladım dostlarım, anladım... bir Türk dünyaya bedelmiş..”

AMİRAL CARDEN​
​

Gayet guzel bir kelam... Ataturk'u Allah yaratmadi mi yoksa? Sen bu ulkede bir musluman olarak ozgurce, hic bir ecnebi ulkenin mandasi olmadan yasamani, ozgurce inancina gore namazini kilmayi, orucunu tutmayi, camine gitmeyi, secme ve secilme hakkini, hukuk ve adalet onunde esit haklara sahip olmayi, sokaga ozgurce cikabilmeni bile Ataturk'e borclusun, evet. O bu ulkeden dusmanlari dunyanin kabul ettigi bir askeri deha olma vasfina sahip bir komutan olarak kovmasa idi sen bir ulkenin mandasi olarak yasayacak, onlarin sana verdigi hak kadar hakka sahip olacaktin. Git Kurtulus savasinin hangi sartlarda kazanildigini bir daha oku. Git o gun yurdumuzu isgal etmis dusman komutanlarinin Ataturk hakkinda neler dediklerini oku. Belki biraz birseyler ogrenir, bir fikrin olur, ona gore yazarsin burada. Al, sana zahmet olmasin, ben bu dusman komutanlarin yazdiklarindan bir kacini buraya kopyalayayim, kiminle asik ettigini anla:

"Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk Ulusu'na nasip oldu. Mustafa Kemal dehası karşısında elden ne gelirdi"

LLOYD GEORGE​

“lordlarım, biz görevimizi yaptık. binlerce mermi attık. yaptığımız hesaba göre Gelibolu yarım adasını 1 inç (2,5cm) kalınlığında bir levhayla kaplayacak kadar mermi attık. ancak ne yazık ki , karşımızda ölüme koşan bir Türk askeri ve çok iyi sevk –idare edilen bir komuta heyeti vardı. biz ne yapabilirdik. ”

IAN HAMİLTON​

“ şu an mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim. çok üzgünüm!... oldukça mutluydum, umutluydum. daha düne kadar Çanakkale bizimdir! diyordum. çünkü bu savaşı kazanmak için; askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım. hepsinde çok üstündük. mutlaka yenecektik. yalnız bir tek şeyi hesaba katmamışız... mustafa kemal’i... bağrımda İngiliz gururu olmazsa, Türkleri alınlarından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim.”

CHURCHİLL​

“kahrolsun!... bu Çanakkale hepimizin mezarı olacak bir yer... askerlik hayatım boyunca böyle bir durumla karşılaşmadım. niçin mağlup olduğumuzu soruyorsunuz... bütün açıklığıyla geçeği bildirmek isterim: “çok cesur savaşan, mükemmel sevk-idare edilen bir ordunun ve mustafa kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz. bunu hiçbir zaman unutmayacağım. ”

LORD FİSHER​

“kaderde mağlubiyet varmış ne diyeyim, boğazım düğümlendi, daha fazla konuşamayacağım. nerden çıktın be mustafa kemal!.. çok mutluydum senle karşılaşmadan önce .”

LORD KİCHENER​

“beyler! meğer gördüğümüz tatlı bir rüya imiş. anladım dostlarım, anladım... bir Türk dünyaya bedelmiş..”

AMİRAL CARDEN​
​

sağol canım tsk ederim zahmet etmişsin.....tekrar söylüyorum soluduğum havayı da bu günümü de rabbime borçluyum....allah bugün suriyede savaş kadını olmamı isteseydi orada olurdum........kader diye birşey var........unutma ki atatürk te bu liderliğini allaha borçlu...bir vesile ......
tartışmak istemiyorum fikrimde zikrim de belli:34:

sağol canım tsk ederim zahmet etmişsin.....tekrar söylüyorum soluduğum havayı da bu günümü de rabbime borçluyum....allah bugün suriyede savaş kadını olmamı isteseydi orada olurdum........kader diye birşey var........unutma ki atatürk te bu liderliğini allaha borçlu...bir vesile ......
tartışmak istemiyorum fikrimde zikrim de belli:34:

Soludugu havayi ve bugununu Allaha borclu olan yalnizca sen degilsin. Iran'da yasayan kadin da borclu, Afganistan'daki de, Filistin'deki ve Suriye'deki de...Hepsi de nefes alabiliyorlar hala, senin icin bu yeterli ise... Suriye'de de bugun Esad yerine Mustafa Kemal Ataturk olsa idi onlar da cok daha farkli bir hayata sahip olabilirlerdi, bilmem anlatabildim mi?:34: Kader iste...:52:

Soludugu havayi ve bugununu Allaha borclu olan yalnizca sen degilsin. Iran'da yasayan kadin da borclu, Afganistan'daki de, Filistin'deki ve Suriye'deki de...Hepsi de nefes alabiliyorlar hala, senin icin bu yeterli ise... Suriye'de de bugun Esad yerine Mustafa Kemal Ataturk olsa idi onlar da cok daha farkli bir hayata sahip olabilirlerdi, bilmem anlatabildim mi?:34: Kader iste...:52:

işte bu sadece hangi kulunu ne ile sınadığıyla alakalı...onları savaşla sınadı beni de savaşsız hayatta hastalıkla yoklukla sınıyacak belki ok .....zira isteseydi atatürkte esat olurdu.....neyse iyi geceler....al bu da benden sana:52:

işte bu sadece hangi kulunu ne ile sınadığıyla alakalı...onları savaşla sınadı beni de savaşsız hayatta hastalıkla yoklukla sınıyacak belki ok .....zira isteseydi atatürkte esat olurdu.....neyse iyi geceler....al bu da benden sana:52:

Senin bu mantığında bir şeyin hiç adı geçmiyor: İRADE
Eğer Allah her şeyi önceden belirleseydi o halde hiç kimse yaptığından mesul olmazdı 'Aaa ama kaderimde var, ne yapayım cinayet işlemek Allah böyle yazmış' denirdi. Yani Atatürk yaptıklarını kendi SEÇİMİYLE, İRADESİYLE yaptı, yerinde başkası olsaydı o kadar savaşı,direnişi, kahramanlığı gözü yemez; bulduğu ilk fırsatta ülkeyi terk ederdi.(Örneklerini de çook gördük, isimlerini zikretmeye gerek yok herhalde:52:) Bence daha fazla devam etme bu söylediklerine çünkü İslam'ın en önemli dayanak noktalarından biri olan 'cüzi irade' yi inkar ediyorsun bence söylediklerini yazmadan 2 kere düşün.

Son düzenleme:

o herzamanki gibi saçmalamış burda :)
söylediği söze bak yahu :53:
sözde Atatürkçüler başmış yine burayı :)
kullar vesiledir,Atatürkte vesileydi,f.sultan mehmette vesileydi
onlar olmasaydı başkası olurdu
ayrıca bu adama hala inananlar varmı yahu :)
hakkaten ne kadarda nursuz,kendi fikirlerine uyduğu için yaşar nuriyi sevmeleri normal.

Son düzenleme:
Şurda yazdıklarınız kısır döngü.

Karşılaştırdıklarınızsa farklı kulvarlarda, biri bir asker, Kurtuluş Savaşı'na Başkumandan olmuş, Dünya'nın takdirini toplamış bir lider.

Diğeri İslam'ı yayan, Allah'ın sevgili kulu, insanlara Allah'ı ve İslamiyeti anlatan Kuran-ı Kerim'de adı sevgiyle anılan bir peygamber.

Allah'sa onu anlatmaya, tasvir etmeye kudret yetmez.

Birbiriyle kıyaslamanız, o olmazsa şu, bu olmazsa öteki demeniz sizi sadece tartışmaya iter, işin içinden çıkamazsınız.

Altında özgürce yaşadığımız bir bayrağımız, vatanım dediğimiz bir toprağımız olduğu, inançlarımızı yaşabildiğimiz için şükretmeli, dua etmemiz gerekenlere dua, teşekkür etmemiz gerekenlere teşekkür etmeyi bilmeli, inançlarımızla, değer yargılarımızla bir arada yaşamayı başarmalıyız.

Burda birbirinizi yemekle elinize birşey geçmiyor, kimsenin fikri değişmiyor, onu da geçin kavgalar yüzünden konular konu olmaktan çıkıyor, sadece kavga eden grupların birbirine yazdığı yazılar oluyor, bilgi yok, konuya yorum yok, sevmeyi bir kenara bıraktım saygı yok, kavga var.

Kavganın olduğu yerde de müdire var:ssz:

Şurda kalmış bayrama 3-4 gün tadını çıkarsanız ya:51:

Senin bu mantığında bir şeyin hiç adı geçmiyor: İRADE
Eğer Allah her şeyi önceden belirleseydi o halde hiç kimse yaptığından mesul olmazdı 'Aaa ama kaderimde var, ne yapayım cinayet işlemek Allah böyle yazmış' denirdi. Yani Atatürk yaptıklarını kendi SEÇİMİYLE, İRADESİYLE yaptı, yerinde başkası olsaydı o kadar savaşı,direnişi, kahramanlığı gözü yemez; bulduğu ilk fırsatta ülkeyi terk ederdi.(Örneklerini de çook gördük, isimlerini zikretmeye gerek yok herhalde:52:) Bence daha fazla devam etme bu söylediklerine çünkü İslam'ın en önemli dayanak noktalarından biri olan 'cüzi irade' yi inkar ediyorsun bence söylediklerini yazmadan 2 kere düşün.
onu bile düşünememek
.yani iradeyi.
ne desem bilemedim şimdi.gülümsedim sadece:)))))))))))

Son düzenleme:
Yasar Nuri'yi sevip sevmemek onemli degil. Adam dogru bir noktaya temas etmis. Ataturk'u sevmeyen bir insanin Allah inancini sorgulamis. Haklidir, ozellikle de bu insan muslumanim diyorsa. Ataturk bu ulkede analarimizi, bacilarimizi Ingiliz, Yunan, Fransa ve Italya'nin askerlerinin elinden kurtardi. Savas nedir? Isgal nedir? Bakin bugun Filistin'in haline, anlarsiniz. Onun akilci idaresi, askeri dehasi olmasa idi bugun biz de bir Cezayir gibi bu ulkelerden hepsinin boyundurugu altinda yasayacaktik. O olmasa idi baska biri olurdu diye avunanlar; onun gibi bir lider dunyaya 100 senede bir geliyor, belki artik bu bile curutulmustur, hani var mi oyle biri? Bu yuzdendir ki o yuzyilin lideri secilmistir 52 ulkenin tam oyunu alarak. Ezanlarin susturuldugu bu ulkede ezanlar gene okunmaya basladiysa onun sayesindedir. O yuzden onu sevmemek Allah'i da, Islam'i da sevmemekle esdegerdir lafi yerinde bir laftir.

Onu sevmemek nankorlukse Islama inanmamak da nankorluk degil mi diyen olmus. Ataturk'un yaptiklari ve bu ulkeye kazandirdiklari somut kavramlardir, elle tutulabilir, gozle gorulebilir, degil dunyanin, ilkokuldaki cocugun bile bildigi seylerdir yani... Inanmamak sozkonusu bile degildir. Dinler ise soyut kavramlardir. Ozellikle Islam dininde eldeki tek somut sey Mira daginda Hz. Muhammed'in yalniz iken indigine inanilan Kuran ayetleridir, yani eger Hz. Muhammed'e bunlarin gercekten Allah tarafindan indirildigine inanirsaniz muslumansiniz, inanmazsaniz degilsiniz. Daha da acikcasi Hz. Muhammed'e inanirsaniz muslumansiniz, inanmazsaniz degilsiniz. Aradaki fark bir kisinin soylediklerine inanmak, diger kisinin yaptiklarina inanmak gibi birsey. O yuzden kimse musluman olmayani nankorlukle suclamak luksune sahip degil. Isteyen Hz. Muhammed'in dediklerine inanir, istemeyen inanmaz. Ama siz Ataturk'un yaptigi elle tutulur, gozle gorulur, herkesin bildigi seyleri kucumser ya da reddederseniz, evet, nankorsuzsunuz. Ataturk bir din adami degildir, peygamber degildir, boyle bir iddiasi da hic olmamistir ki istese tum Ortadoguya halife olurdu rahatlikla (hani bugun birilerinin ruyasi ya). Ataturk'un musluman olup olmadigi da sozkonusu degil, onemli olan musluman olan halki icin sagladigi inanc ozgurlugudur. Onun sayesinde bugun minarelerden hala ezan sesi duyulmaktadir. Onun sayesinde dininiz Hristiyanliga, Musevilige dondurulmekten kurtulmustur. Biraz da minnet duymayi bilin, tesekkur etmeyi ogrenin.

Kimse kimseyi sevmek zorunda degil..

Mecburda değil..:34:

Back