sıze mı bakayım kendıme mı ??

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
30
merhaba arkadaşlar
eskı konularımı az cok bılenler var . kayınvalıdemlerle sorunlar yasıyordum ve aynı evdeydık artık evımız ayrı cok sukur fakat degısen hıcbır sey yok ve dusunmekten uykularım bolundu artık . Esımın aılesı 2 gunde bır para dıye kapımızı asındırmaktan usanmadılar
2 gunde bır ekmek parası yok efendım cay bıttı yok efendım seker yok dusunun bunun ıcın 14 kılometre yolu arsınlıyorlar ıkı uc gunde bır .
bu ıhtıyac meselesı degıl farkındayım artık .
bugun yıne esımın yanına gıdıp para ıstemıs babası ekmek aklıcam vs vs esımde cebınde fazla naktı olmadıgından 100 tl para vermıs onu begenmemıs cebıne koy demıs cekmıs gıtmıs
esımde daha sonra bankamatıkten bıraz cekıp eve gıtmıs vermıs
anlamıyorum madem eksık var ekmek vs alacaksın sımdılık o parayı alabılırdın 1oo lıra sakız parası degıl sonucta
aksam esımle konusurkn agzından kacırdı
bende dedım madem oyle gıt br markete hesap actır orda bı yere alsınlar alacaklarını ay sonu gıt ode dedım ve yıne her zamankı gıbı tartıstıstık
esım asker ve karakola gıdıp arkadaslarının onunde para ıstıyor esımden
yahu gelmeden once ara ya da cek kenara oyle soyle neden ınsanlara karsı kendını kucuk dusurtuyorsun
ne verdıgı parayı begenır bırde trıp atar ustune
bu ınsanlar bırlıkteyken suyu saklayan ınsanlardı benden dıyorum allah buyuktur herkes ettıgıyle kalsın
bı kac gun once gorumcemler geldı
dogum ıcın halıyle hazırlık yapıyorum ablam cocuga besık almıs onun agzını yapmazlar mı ben delıye dondum yahu sen dogmamıs cocuga alınmıs seyın lafını edceek ınsan degılsın kaldı kı senın cebınden cıkan bırsey yok .
arkadaslar ıkı gorumcemın ıkısıde calısmıyor
ıkı ayrı eve 9 bogaza bakıyoruz artuık yeter
kayınpederım 2000 tl nereeyse emeklı maası
sac boyattırmayı ıhmal etmeyen alısverısten gerı kalmayan kızları ıcın o kadar sıkıntıya dustum kı artık
sureklı tartısma sureklı tartısma
ıhtıyacları olsa gercekten tamama dıyecegım helalı hos olsun
ama yok artık ıyıce kanatt getırdım maksuz yapıyorlar
esımle konsuuyorum olmuyor
ne yapayım aılem dıyor tamam anlıyorum ama bu ınsanlar gercekten muhtac degıl hıc mı muhtac ınsan gormedık
bılmıyorum artık ne yapacagım sınır stres psıkolojı kalmadı bende
lutfen artık bana bı akıl verın dayanamıyorum

ıstedıgım fıkırlerınız
esımle konussamda bırsey degısmıyor anlayacagınız
ya dıyorum bır yere hesap actıalım yada gıdıp alısverıs yapıp goturelım
ama bılıyorum kı bunu da kabul etmezler
ıstedıklerı her hafta cuzı bır mıktar para farkındayım
ama nerdeyse her ay bıın bes yuz lıra gıdıyor butcemızden
bende kıradayım evımde bır cocuk ve dogum yapacagım
bende 4 bogazım artık
neden bunu o kot kafalı kocama anlatamıyorum bılmıyorum
yenıden soyluyorumn ıhtıyacları olsa gonulden helalı hos olsun ortadan bolusuurum ekmegımıde avcumdakınıde ne yapacagım bılmıyorum

Bebek olduktan sonra değişecektir diye düşünüyorum bebeğim ihtiyaçları arttıkça ailem ailem diye söylenemez.

Bebek olduktan sonra değişecektir diye düşünüyorum bebeğim ihtiyaçları arttıkça ailem ailem diye söylenemez.
yok bogazdan kismiyor
Ama odemelerimiz var her ay sonucta
Birsey almak istesem suan cok geregi yoksa daha snra diyor ee tamam onada kabul
Ama sirf el sac boyatacak gezecekler diye ben neden para bayilayim

Yazık vallahi snn şu an bebeğine odaklanman gerekirken düşündüğün şeylere bak üzüldüm adına ayıbın en büyüğünü yapıyolar bence.Kp in emekli fln deilmi yada kv kızlar neden çalışmıyo sizdeki değirmenin suyu nerden geliyo.Snn yerinde olsam düşünmem oğluda halinden memnunki bu konuda tartışabiliyo bırak ne halleri varsa görsünler ama snde çalışıyosan ve razı değilsen eşin babasıyla konuşmalı.Aytıca iki evin yükü niye sizde hala anlam veremedim

Yazık vallahi snn şu an bebeğine odaklanman gerekirken düşündüğün şeylere bak üzüldüm adına ayıbın en büyüğünü yapıyolar bence.Kp in emekli fln deilmi yada kv kızlar neden çalışmıyo sizdeki değirmenin suyu nerden geliyo.Snn yerinde olsam düşünmem oğluda halinden memnunki bu konuda tartışabiliyo bırak ne halleri varsa görsünler ama snde çalışıyosan ve razı değilsen eşin babasıyla konuşmalı.Aytıca iki evin yükü niye sizde hala anlam veremedim
kp emekli
2000 kadar maasi var
Gorumcelerim evli bekar
Birinin oglu var
İkiside kos kos gezip yatiyor
Ben suan calismiyorum
Degirmenin suyu nereden geliyor dersen birikimimiz vardi ev almak adina ondan harcaniyor bu insablarin yuzune

kp emekli
2000 kadar maasi var
Gorumcelerim evli bekar
Birinin oglu var
İkiside kos kos gezip yatiyor
Ben suan calismiyorum
Degirmenin suyu nereden geliyor dersen birikimimiz vardi ev almak adina ondan harcaniyor bu insablarin yuzune
Ayy bu ne yaa bide ev paramdan harcancak yolardım onları heralde.Şöyle başkasına yapışık yaşayan asalak lardan nefret ediyorm 2000 de az para deil yani gece gece sinirlerim bozuldu ztn bebiş uyumuyo iyice kaçtı uykum :KK70:

Ayy bu ne yaa bide ev paramdan harcancak yolardım onları heralde.Şöyle başkasına yapışık yaşayan asalak lardan nefret ediyorm 2000 de az para deil yani gece gece sinirlerim bozuldu ztn bebiş uyumuyo iyice kaçtı uykum :KK70:
birde beni dusunun
İnsanlarda biraz utanma olur
Esim yanimda yokken 2 ay kuru ekmek yedim onlar kofte onu bunu yerken ayni ev icwrsinde yinede kimseye birsey soylemedim
Ailemden bes kurus talep etmedim acim diyedusundugumde bunlar canimi acitiyor artik cunku

Kıyamam.Düşünme diycm ama kolay deil.Allah sabır versin dicek sözüm kalmadı.Eşindemi bilmiyo o hallerini bilmiyosa anlat bilsin.Sende üzme artk kndini biraz kndi hallerine bırk bebişini düşün en zor haftalardasın hissediyorda seni yazık onada günah.Sendn ve bebeğinden değerli kmse yok şuan zamanını onları düşünerek harcama eşinde bişey derse snn anen baban şimdi ne diyim de dertleşme bile snra kötü sen çıkarsın böle tartışıp kestirip at.Bazen umursanmamayı hakediyo kocalar

Kıyamam.Düşünme diycm ama kolay deil.Allah sabır versin dicek sözüm kalmadı.Eşindemi bilmiyo o hallerini bilmiyosa anlat bilsin.Sende üzme artk kndini biraz kndi hallerine bırk bebişini düşün en zor haftalardasın hissediyorda seni yazık onada günah.Sendn ve bebeğinden değerli kmse yok şuan zamanını onları düşünerek harcama eşinde bişey derse snn anen baban şimdi ne diyim de dertleşme bile snra kötü sen çıkarsın böle tartışıp kestirip at.Bazen umursanmamayı hakediyo kocalar
esim iki aylik bir dogu gorevindeydi
Kendinemi yettirsin ordan bana mi dedim
Az cok idare ettim ailemdende birsey istemedim soylemedim
Ayni evdeydik sonucta ailesiyle tabi biz ayni evde oldugumuzdan beri hep ayri yedik yemegimizi
Kendim pisirdim kndim yedim onlarin tenceresinden bir kepce bisey almadim
İki ay boyunca bana bi ihtiyacin varmi demediler
Kis gunu sadece ekmek yaglayip yedim cayla
Hatirliyorum kp ekmek kesti verdi elime masadan ben yukariya xikarken mutfaktan
Sandim ki tedikleri kofteden verecek
Ben onu unutamiyorum
Koskoaca kadini cocuk gibi bejletti o masa basinda
Bu insanlara acimam ben allah acisin
Esime actim azcok bu konulari
Fakat onada kizamiyorum hic jotu niyeti yok
Kiyamiyor
Sana bana tazik hakkimizi suistimal ediyorlar diyorum allah goruyor sen merak rtme diyor ne diyim yani bilmiyorum

Çalışacak olursan maaşı verme eşine canım.
Yapabileceğin tek bu.
Birikimle sen bir eve gir taksitlerini sen öde.
O adam borca girmeden boşa giden paranın idrakina varmaz.tecrübeyle sabittir.

Çalışacak olursan maaşı verme eşine canım.
Yapabileceğin tek bu.
Birikimle sen bir eve gir taksitlerini sen öde.
O adam borca girmeden boşa giden paranın idrakina varmaz.tecrübeyle sabittir.
esim zaten maasimi hic elimden almaz benim
Suan harcanan da ev parasindan
Ben bugun iyice bir konusacagim
Gerekirse sert olacak

Dedigim gibi muhtaclik durum olsa eyvallah
Ama kimse evde ekmek yok deyipte 100 tl yi begenmemezlik edip trip atmaz kulahima anlatainlar onu benim
Tesekkur ederim fikrin icin

esim zaten maasimi hic elimden almaz benim
Suan harcanan da ev parasindan
Ben bugun iyice bir konusacagim
Gerekirse sert olacak

Dedigim gibi muhtaclik durum olsa eyvallah
Ama kimse evde ekmek yok deyipte 100 tl yi begenmemezlik edip trip atmaz kulahima anlatainlar onu benim
Tesekkur ederim fikrin icin
Esine vermek derken evin ortak butcesine katma demek istedim.sen maasinla gir ev isune oda zaten kira iki cocugun masrafi derken istesede fazla fazla veremez.Allah yardimcin olsun canım.

Tam esine masraf cikar, her seyin en kalitelisini al diyecektim ki ev parasindan yediginizi gordum. Yani ne yapsan yine olan size olacak. Iyice yuzsuz arsiz olmus bunlar. Hele hamileyken yaptiklarini okuyunca hepten nefretlik. Bence esinle kesin bir dille konus. Ev parasina da el koy, yardim yapacaksa da kendi arttirip yapsin bakalim becerebiliyor mu. O gorumceler de bir zahmet totolarini kaldirip calissinlar. Alinteriyle kazanilan parayla boyanan sac daha guzel oluyormus oyle diyorlar :KK66:

merhaba arkadaşlar
eskı konularımı az cok bılenler var . kayınvalıdemlerle sorunlar yasıyordum ve aynı evdeydık artık evımız ayrı cok sukur fakat degısen hıcbır sey yok ve dusunmekten uykularım bolundu artık . Esımın aılesı 2 gunde bır para dıye kapımızı asındırmaktan usanmadılar
2 gunde bır ekmek parası yok efendım cay bıttı yok efendım seker yok dusunun bunun ıcın 14 kılometre yolu arsınlıyorlar ıkı uc gunde bır .
bu ıhtıyac meselesı degıl farkındayım artık .
bugun yıne esımın yanına gıdıp para ıstemıs babası ekmek aklıcam vs vs esımde cebınde fazla naktı olmadıgından 100 tl para vermıs onu begenmemıs cebıne koy demıs cekmıs gıtmıs
esımde daha sonra bankamatıkten bıraz cekıp eve gıtmıs vermıs
anlamıyorum madem eksık var ekmek vs alacaksın sımdılık o parayı alabılırdın 1oo lıra sakız parası degıl sonucta
aksam esımle konusurkn agzından kacırdı
bende dedım madem oyle gıt br markete hesap actır orda bı yere alsınlar alacaklarını ay sonu gıt ode dedım ve yıne her zamankı gıbı tartıstıstık
esım asker ve karakola gıdıp arkadaslarının onunde para ıstıyor esımden
yahu gelmeden once ara ya da cek kenara oyle soyle neden ınsanlara karsı kendını kucuk dusurtuyorsun
ne verdıgı parayı begenır bırde trıp atar ustune
bu ınsanlar bırlıkteyken suyu saklayan ınsanlardı benden dıyorum allah buyuktur herkes ettıgıyle kalsın
bı kac gun once gorumcemler geldı
dogum ıcın halıyle hazırlık yapıyorum ablam cocuga besık almıs onun agzını yapmazlar mı ben delıye dondum yahu sen dogmamıs cocuga alınmıs seyın lafını edceek ınsan degılsın kaldı kı senın cebınden cıkan bırsey yok .
arkadaslar ıkı gorumcemın ıkısıde calısmıyor
ıkı ayrı eve 9 bogaza bakıyoruz artuık yeter
kayınpederım 2000 tl nereeyse emeklı maası
sac boyattırmayı ıhmal etmeyen alısverısten gerı kalmayan kızları ıcın o kadar sıkıntıya dustum kı artık
sureklı tartısma sureklı tartısma
ıhtıyacları olsa gercekten tamama dıyecegım helalı hos olsun
ama yok artık ıyıce kanatt getırdım maksuz yapıyorlar
esımle konsuuyorum olmuyor
ne yapayım aılem dıyor tamam anlıyorum ama bu ınsanlar gercekten muhtac degıl hıc mı muhtac ınsan gormedık
bılmıyorum artık ne yapacagım sınır stres psıkolojı kalmadı bende
lutfen artık bana bı akıl verın dayanamıyorum

Siz çalışıyor musunuz?

bence sen de hiçbir ihtiyacını kısma tamam deme. hamile karısına atar gider yapacak hali yok. o kadar vicdanlı madem kendi evlatlarının rızıklarını el koynuna girmiş evli barklı kız kardeşinin saç boyasından tut para giren eve 100 tl harçlık verip suratına atıldığı halde para çekip verecek kadar hemde, artık kendi ailesinin varlığının farkına varsın.
allah esirgesin benimde başımda birşey var ki yeterince şirretlik yapmasam evlenince sonum senin gibi.

kk'de bana paragöz diyenler bu konuları okumuyorlar herhalde. parasız adam boş adam hep söylüyorum. kayınpeder de olsa baban da olsa kocan da olsa.
cebinde evine yetecek parası olmayan adam boş adamdır.
eşinin ailesi de çok pislikmiş allah tez zamanda evlatlarının yüzü suyu için soğutsun eşini anne babasına para yedirmekten canım inşallah.

eşinizle güzelce,tartışmadan konuşsanız anlamaz mı?mesela limit koyalım diyin,nasıl olsa,ailesine para vermekten,vazgeçmeyecek.market alışverişlerini yapalım diyin.ya da faturalarından bir kısmını ödemeyi teklif edin.

en azından,biz de nereye ne harcıyoruz ,biliriz, diyin.her ay 400 tl gibi,sizi sarsar mı bilmiyorum ama,market alışverişi yapacağız,bunun üstüne çıkamayız diye konuşun.
durumunuz zor",atsan atılmaz,satsan satılmaz" insanlar,allah yardım etsin.

Okadar yol tepip parayı yola vereceğine ekmek alsınlar herlade gelin yiyecegine biz yiyelim diye bakiyolar doğmamış bebeğin rızkını yiyorlar allah çıkartır bi şekilde

yok bogazdan kismiyor
Ama odemelerimiz var her ay sonucta
Birsey almak istesem suan cok geregi yoksa daha snra diyor ee tamam onada kabul
Ama sirf el sac boyatacak gezecekler diye ben neden para bayilayim

Kabul etme bunu, al ne alacaksan önce kendi ailesi gelir, ha ailesinin maddi durumu yoktur anlarım ama bu hikayede arsız yüzsüz insanlardan başka bişey görmüyorum

ıstedıgım fıkırlerınız
esımle konussamda bırsey degısmıyor anlayacagınız
ya dıyorum bır yere hesap actıalım yada gıdıp alısverıs yapıp goturelım
ama bılıyorum kı bunu da kabul etmezler
ıstedıklerı her hafta cuzı bır mıktar para farkındayım
ama nerdeyse her ay bıın bes yuz lıra gıdıyor butcemızden
bende kıradayım evımde bır cocuk ve dogum yapacagım
bende 4 bogazım artık
neden bunu o kot kafalı kocama anlatamıyorum bılmıyorum
yenıden soyluyorumn ıhtıyacları olsa gonulden helalı hos olsun ortadan bolusuurum ekmegımıde avcumdakınıde ne yapacagım bılmıyorum
Madem öyle borca sok eşini ne yap et bi ev aldır. Ödesin onu cebinde para kalmaz yok demeyi öğrenir.

X