Size Kitap Okumayı Sevdiren Yazar-Şair?

kesinlikle kitap okumayı sevdiren yazar kemalettin tugcuydu. orta okul yıllarımda Onun kitaplarından esinlenerek kısa hikayeler yazardım..
 
Önceleri Ayşegül serileri, sonra İpek Ongun, sonraları Buket Uzuner, Ayşe Kulin, Reşat Nuri Güntekin,Maeve Binchy... saymakla bitmez belki.. dediğiniz gibi bir yazarı yazayım derken sanki diğerine haksızlık oluyormuş gibi. ama asıl kitap okumayı sevdirenler önemli bence...annemle babam.. onları çok seviyorum.. nur içinde yat babam.. bana kitabı onlar sevdirdi.. Babam "Çocuk Kalbi"ile çıkıp geldi birgün, bir çırpıda okudum, büyümeye başladığımda bana Leo Buscaglia'ları taşıdı.. beraber gittik kitaplar almaya, o kitap kokusunu beraber duymaya.. Kitap sevmek, okumak bence bir çeşit tutku, aşk..
 
Okumayı,söktüğüm zamandan itibaren hep sevdim aslında,gazetelerle başladım.Ama ilk okunan kitabın yazarı heves kırmadıysa tetiklemiş demektir,o yüzden Samuel Clemens,nam ı diğer Mark Twain diyorum.Beyaz Fil diye bordo ciltli,çok kalın(ya da küçükken öyle geldi),kısa hikayelerin olduğu bir kitaptı hiç unutmam.Annem Çocuk Kalbi diye bir kitap almıştı ama sıkılmış,okumamıştım.Tozlanmış eski kitapların arasından kitabımı seçmiştim.Sahaf seveceğim o zamandan belliymiş :) Anaokulunda başladı sevgim aslında ama onlara kitap denemez,Ayşegül tarzı şeyler alırdık hep ve çok severdim o yüzden bu aşkın kaynağını belirtmek zor düşününce :)
Dostoyevski,Stephen King,Richard Laymon ve Dean Koontz da okumamın azaldığı dönemlerde beni canlandırmıştı.
 
çocukken okuduğum ve çok etkilendiğim bir kitap vardı. o kitabı şimdi kızıma da aldım.
edmondo de amicis - çocuk kalbi

yeri ayrıdır bende.
 
şeker portakalını unutmam bir birde hala en favori kitabım küçük prensi.(Antoine de Saint-Exupéry')
annem babam kitap okumazdı hiç nerden gördümde okumaya başladım hatırlamıyorum ama ortaokulda okul uzak olunca ablamın çıkışını kütüphanede beklemek zorunda kalırdım ve tüm kütüphana kitaplarını bitirmiştim o yıllarda.kütüphaneci bir dede vardı oda hep okurdu belki ondan ilham gelmiştir diye düşündüm şimdi.birde hatırladığım eve gazete alamazdık öğretmenim bize okuduğu gazeteleri yollardı annem kullansın diye onlar yakılmadan her satırı okurdum anlarmıydım bilmiyorum çünkü gazete cumhuriyetti.
lise yıllarımda elime ne geçerse okurdum. dostoyevski en sevdiğim yazardı halada öyledir.halid ziyanın aşkı memnusunu yılda en az üç kere okurdum(nihal adlı roman kahramanıyla çok özdeşleştirmişimdir kendimi)ve gene peyami safa (yalnızız) yılda üç dört kez okuduğum kitaplardandı.
üniversite yılları sadece yaz tatillerinde okuma fırsatım olurdu çok üzülürdüm.sonrasında bir sürü kitap geldi geçti halada devam ediyor. ayda kitap okumadığım zaman kendimi kötü hissediyorum.
ve birde hayatımı değiştiren anlamlandıran yazarım Oğuz Atay (tutunamayanlar)...
 
Çok kişinin okumayı sökmesi herhalde Cin Aliler Ayşegüller felandır. Benim öyle bir şansım hiç olmadı. ılkokulda en sevdiğim arkadaşımın babası çok hastaydı ve poşetler dolusu ilaç kullanıyordu. Arkadaşım ve benim okumayı sökmemiz ilaç prespektüsleriyle oldu malesef. Sonrasında ilk kitabım ilkokul bitiminde Yaşar Kemal-Demirciler Çarşısı Cinayeti ve Abbas Sayar-Can Şenliği. Yaşar Kemal'in yazım dilini hep sevmişimdir.
 
okumaya sanırım ömer seyfettin kitaplarıyla başladım. bu aralar bana en çok okuma aşkı veren yazar senai demirci
 
ben Necip Fazılla sevdim okumayı...ve üstüne de yazar ve fikir adamı tanımam...şairliği de süper.
ne hasta bekler sabahı
ne taze ölüyü mezar
ne de şeytan bir günahı
seni beklediğim kadar......:hooray:
 
valla ben bildim bileli kitap okuyorum nasıl sevdim hangi yazar hatırlamıyorum
 
ilk olarak ortaokulda edebiyat dersinde,hocamız herkese kitap vermişti okumamız için,bana ahmet günbay yıldız gelmişti.ismini hatırlamıyorum ama çok etkilenmiştim.
 

Ben de Hayvam Mezarlığının filmini izlemiştim.Küçükken biz de kasedi vardı da hep açıp açıp izlerdik...Süperdi ama çok korkardım yaa:)
 
Ben de Kemalettin Tuğcuyu ve Gülten Dayıoğlunu çok okurdum.Ama şu en sevdiğim yazarlar Agatha Christie,ısmail Fatih Ceylan ve Ünal Bolatın romanları çok güzel.
 
necip fazıl kısakürek
şiirlerini çok beğeniyorum
genelde roman tarzı seviyorum en son nermin bezmenin Sır serisini okudum
 
KÜÇÜkken annemın ÇocukluĞundan kalma yıpranmıŞ kemalettın tuĞcuları okurdum....
Bırde elımıze annemın Ön onayından geÇmıŞ sadeleŞtırılmıŞ dÜnya klasıklerı

ama bana kıtabı aŞk halıne getıren yazar kesınlıkle dostoyevskı ....
Kahramanları sıradan becerıksız dıye belkıde ...
O kadar sınır oluyorum kı mÜkemmel profıller ÇızılmıŞ roman kahramanlarına ama onun kahramanları becerıksız yada budalada olduĞu gıbı bır hastane kÖŞesınde yok oluyor....
Hayattan gerÇek bır kesıt alıyor hıssı uyandırıyor bana ....
Belkı de bu yÜzden onun Üzerıne psıkolojı romanı yazarı yok... ınsanı mÜthıŞŞŞ betımlıyor....

Yanı dostoyevskıı....
Ama kemalettın tuĞcu da ÇocukluĞumun yazarı ...
 
ilkokuldayken cinali ayşegül gibi kitapları sevmezdim hiç
gülten dayıoğlunun fadik romanıyla okumaya başladım orta okuldaydım fadikten sonra reşat nurinin acımak kitabını okudum hayatımda beni en çok etkileyen kitap acımaktır okurken saatlerce ağlardım..sonrada kitap kurdu oldum çıktım:)
 
Bende herkes gibi cin ali ve ayşegül serileriyle başladım,daha sonra kemalettin tuğc ve muzaffer izgüyle devam ettim.çok fazla okuyordum ailem kızmaya başladı bende gece herkes uyuyunca yorganın içinde el lambasıyla okumaya devam ettim,sonra agatha crihste ,REŞAT NURı GÜNTEKıN,GÜLTEN DAYIOĞLU ile devam ettim ,daha sonra elime geçen her kitabı okumaya devam ettim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…