How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Size Kitap Okumayı Sevdiren Yazar-Şair?

Okumayı ilk öğrendiğim dönemde ilk okuduğum kitaplardan biri şeker portakalıydı. daha sonra gülten dayıoğlu ve aziz nesinle devam ettim.
ama ilkokul döneminde en çok sevdiğim kitap "dünyanın merkezine yolculuk" oldu. 7-8 kere okumuşumdur heralde...

biraz daha büyüdüğümde de orhan kemal ve özellikle sabahattin ali'yle devam ettim.
hepsinin bende çok özel yeri var ama kitap okuma alışkanlığımı en çok, daha yeni konuşmaya başladığım zamanlardan beri her gece bana ayrı bir kitap okuyan, daha ben okumayı öğrenmeden bana romanlar okuyan anneme borçluyum... a.s. :1hug:

Okumayı sevmede kişi kendine bir model seçmektedir. Bu bazen öğretmen, bazen arkadaş, bazen anne-baba bazen de mahalledeki bir teyze olabiliyor. Eğitimin artık anne karnında başladığını düşünürsek okumayı sevdirmede öncelik anneye-babaya düşmektedir.

Ben her toplantımda velilere evde okuma saati belirleyin diye öneride bulunurum, bu bir kitap, bir gazete, bir dergi olabilir, yeter ki elinize siz de okuyacak birşey alın, sizi gören çocuğunuz sizden şevk alarak o da birşeyler okuyacaktır, çocuğumuzun kitap okumayı sevmesini istiyorsak önce kendimiz iyi bir okuyucu olmalıyız.

raif cilasun, ipek ongun cok severk okumustum. daha cok var tabı de. sımdı ıse danıella steel ın kıtaplarına taktım ve harıka ya. cok surukleyıcı tavsıye de ederım.

önce babam
sonra hüseyin nihal atsiz
simdiyse nazan bekiroglukaydirigubbakcemile3

ha babam dedim diye yanlis anlasilmasin kedisi yazar v sairdir.. kitaplari da vardir..

Gizli Bahçe diye bir kitap okumuştum küçükken orada Mary karekteri vardı bir ilkokul öğrencisi için o kızın yaşadıkları bayaa gizemli sürükleyici gelmiştiii..Ama lise dönemlerimde Sidney Sheldon kitapları okuyordumm kitapları okuyabilmek için bulamadıklarımı askeri lisenin kütüphanesinden bile ödünç alıyordum....

Gizli Bahçe diye bir kitap okumuştum küçükken orada Mary karekteri vardı bir ilkokul öğrencisi için o kızın yaşadıkları bayaa gizemli sürükleyici gelmiştiii..Ama lise dönemlerimde Sidney Sheldon kitapları okuyordumm kitapları okuyabilmek için bulamadıklarımı askeri lisenin kütüphanesinden bile ödünç alıyordum....

o kitabı bende çok küçükken okudum ve başı hala aklımdadır ne zaman rüzgar evin pencerelerini zangırdatsa o yazıları hatırlarım. kız odada yatıyo ocak yanıyo rüzgarın sesine uyanıyo filan. çok güzeldi yaa.

ben ilkokuldayken annem her hafta bana gramm kardeşlerin masal serisini alırdı 1 günde bitirirdim kitapları bayıla bayıla. sonra bigün ipek ongun bir genç kızın gizli defterini okudum. sonrası geldi zaten.okumanın en büyük yararını da öss de paragraf sorularını çözerken gördüm hem hızlı okuyup hemde okuduğunu anlamaya çok faydası var...

benm için kesinlikle ömer seyfettin ben okumayı bilmiodum daha annem okuodu onun hikayelerini bana bende ağla ağla bi üzülüodum bi üzülüodum ki sormayın gitsin

bak şmdi gene aklıma geldi 'ant'ta nası da atlıodu arkadaşının önünesenağlama

benm için kesinlikle ömer seyfettin ben okumayı bilmiodum daha annem okuodu onun hikayelerini bana bende ağla ağla bi üzülüodum bi üzülüodum ki sormayın gitsin

bak şmdi gene aklıma geldi 'ant'ta nası da atlıodu arkadaşının önünesenağlama

ömer seyfettin türk edebiyatında değeri büyük yazarlarımızdan biri, ancak bir eğitimci olarak ben ömer seyfettin kitaplarının özellikle 1-5. sınıf öğrencilerine okutulmasına karşıyım, öğrenci psikolojisini olumsuz etkileyen, o yaş dönemine uygun olmayan içeriğe sahip. Özellikle bomba, beyaz lale, başını vermeyen şehit, bunlardan birkaçı...

çocuklarımıza kitap seçerken çok ama çok dikkat etmeliyiz, okuma sevgisi kazandıralım derken, çocuğumuzun psikolojisini bozmayalım

Çocukken pek çok kitap okudum ama asıl kitaba sardırmam ortaokulda Stephen King'in kitaplarına sardırmamla oldu. İlk okudum da Hayvan mezarlığıdır. Korku türünde..
Üniversite zamanına kadar pekçok kitap okudum yerli edebiyatımızın pek çok kitabı, Rus edebiyatı, klasikler, hayat hikayeleri, şairler...
Üniversitede bu alışkanlık yerini ders çalışmaya bıraktı sonra bilgisayara alıştık çalışma hayatında bir sayfa kitap okuyamazdım çok yoğun çalışmaktan, mesaim yoktu.

Şimdi ise vaktim var ama ekrana bakmaya öyle alışmışım ki kitap okuyamıyorum. Bunu yenmem lazım aslında. Bir sürü kitap aldım zaman içinde okuyamadım henüz.

Benim kitap aşkım ÖKKEŞ KURT AVINDA ile başlamıştı...
Hiç unutmam yufkaya yumurta sarıp yerdi yemyeşil ormanda buz gibi su içerdi

öyle kitapları çok olan bir çocukluğum olmadı.hatta yoktu diyebilirim.ama ilk okudum kitabı arkadaşımın kitaplından almıştım kızlar yurdu adında bir kitabtı yazarını hatırlayamıyorum.ikinci kitabım(GÜLÜN DİKENİ)SARA GÜL TURAN'nın kitabıydı.gerçek kendi yaşantısını anlatan bir kitabtı.ama bana kitabı sevdiren(YÜREĞİNİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİT)SUSANNA TOMARO'NUN kitabıydı.para biriktirerek ilk aldığım kitapta oydu okadar etkilemiştiki beni hala o kitap baş ucumda durur.diğerleri rafta dururken.

YÜREĞİNİZİN GÖTÜRDÜĞÜ YERE GİTMENİZ DİLEĞİYLE...

iki yıl okul tatili doğumgünümde hediye gelmişti ilk ciddi kitabım oydu karakterlerle bütünleşmiştim sanki kızımda İPEK ONGUN kitaplarıyla okumayı sevdi şimdi bir kitap kurdu olması beni çok mutlu ediyor

Kesinlikle Cin Ali serileri ile başladı kitap okuma hevesi yolculuğum, Ayşegül serileriyle devam etti. Tabii ki Kemalettin Tuğcu larımız vardı bizim, acı eşiğimizi yükselterek okuduğumuz. Ama sonrasında bir tutku haline getiren tek yazar Charles Dikcens idi, çok severdim kitaplarını... İngilizcelerinin hepsini okumuştum.

Ben babamdan kalan sarı yıpranmış çocuk kitapları ile başladım Polyanna Küçük Kara Balık ve tabiki Zeze (Şeker Portakalı) çocukluk anılarımın başrolünde ama gerçek bir kitap okuru olmamı sağlayan şey muhteşem bir edebiyat öğretmeni ve onun yaptığı Rus Fransız ve Eski Yunan klasiklerine kadar uzanan başucu eserlerini okumamı sağlayan listelerdir.

Önceden de karışık ne bulsam okurdum ama hiç bir kitabı bitirdiğimi hatırlamam ve birgün CANAN TAN - PİRAYE romanını aldım nasıl olduğunu anlamadım sadece 3 gün sürdü 500 küsür sayfalık bişeydi sonrası da yine onun romanları ve diğer yazarlarla geldi iyiki de o gün orada o kitabı almışım :) şimdi ne ara bulsam kitap okuyorum bitmeden rahat edemiyorum :)

Back