Ben Roald Dahl ile başladım kitaplara bayılmaya. Çarli'nin Çikolata Fabrikası kitabı benim için çok özel bir kitaptır.
Kesinlikle benim için de çok özel bir kitaptır. Onu okuduğum zaman küçük bir çocuktum. Şu an bile alsam okusam gene ağlatabilir beni...Filmini daha geçenlerde televizyonda izledim, dedesinin son bir çikolata için Charlie'ye verdiği para, ailenin o yoksullukta birbirine sarılması, özellikle de Willy Wonka'nın ailesini bırakması karşılığında fabrikasını verme teklifini Charlie'nin reddetmesi beni gene ağlattı...:)
Okula gitmeden 1 yıl önce kendi kendime okumaya başladım, hatta anneme gazetedeki zor bir kelimeyi okumuştum, çok mutlu olmuştu:) o an okumayı sevmeye başladım diyebilirim, kendi kendime sökmüş olmak son derece heveslendirdi beni...Çocukluğumdaki kitapların önemli kısmını hatırlıyorum.. küçük bir çocukken o meşhur masallarla ve Ayşegül serisiyle haşır neşir olmaya başladım. Bir yanda Doğan Kardeş dergileri vardı, daha önceki sayılarının ciltlenmiş hali vardı, büyük bir ansiklopedi şeklinde.... Yalvaç Ural'ın kitaplarını çok severdim. (Gözü boynuz izi yaldız gibi bir kitabı vardı, adını tam hatırlayamadım) Pıtırcık serisi vardı, ona hele bayılırdım. Dünya masalları kitabım vardı (hala da kitaplığımdadır) Sonra Gülten Dayıoğlu'nın Yeşil Kiraz'ı vardır hatırımda kalan, o kitap da beni çok etkilemiştir...Genç kızlığa adım atarken İpek Ongun'un neredeyse tüm kitaplarını okumuştum...Aramızda yaklaşık benim yaşlarımda olup da İpek Ongun'la tanışmayan yok denecek kadar azdır diye tahmin ediyorum...
Kişisel gelişim kitaplarını çok okurum. O tarz kitapları bana sevdiren psikoloji profesörü Üstün Dökmen'dir. Adı gibi Üstün hocam, psikoloji bilimine ilgi duymamı sağlamıştır.
Olağanüstü benzetmelerin ve tasvirlerin adamı, kelime cambazı Murathan Mungan beni bayağı etkilemiştir. Yüksek Topuklar adlı kitabıyla Mungan'ı çok sevdim, onun kitaplarını okumaktayım hala...
Aziz Nesin'in kitaplarında bana çok hoş gelen bir mizah anlayışı ve üslupla karşılaştım.
Selçuk Erdem'le karikatürleri çok sevdim, onun aynı karikatür kitaplarını kaç defa okudum bilmiyorum...Metin Üstündağ, Erdil Yaşaroğlu da benim sevdiğim karikatüristlerdendir...
Şimdilik aklıma gelen bunlar...a.s.