Size Gore En Iyi Anne Olma Yasi Nedir ?

lora

buyrun benim!!!
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
3.615
12
Kizlar Ben Yeni Bir Kararla Bu Ay Hamile Kalmazsam Yaklasik 1 Yil Korunma Karari Aldim Temmuzda 24 Yasina Girecegim Anne Olmak Icin Gec Kalmaktanda Korkuyorum Acikcasi 1 Yil Ara Verince Sonrada Bi Kac Ay Sonra Hamile Olacagimi Hesaplarsak 26-27 Yaslarinda Olacagim Sizce Cokmu Gec Kalmis Olurum Yoksa Bu Yaslar Anne Olmak Icin Idealmi Ne Dersiniz Dusuncelerinizi Bekliyorum

Loracım ben bekarken hep en iyi anne olma yaşını 22-23 diye düşünürdüm. Şimdi senin yaşını da biliyorum kasıtlı gibi olacak ama öyle düşünürdüm. Ama 25 yaşında evlendim 26 yaşında anne olacağım kısmetse. Yani ruhuna bakınca insanların geç sayılmaz, hatta bırak geç olmayı tam vakti, tam olgunlaşıyorsun, herşeyi daha bilinçli yapabiliyorsun, o yüzden 25-26-27 gayet normal. Yalnız bir de şu açıdan bakmak lazım, tıbben yaş ilerledikçe hamile kalmak ve doğumlar zorlaşıyor. Bir de ikinci bir çocuk istediğini düşün, en azından kendi adıma konuşayım birincisi okula başlamadan ikinciyi yapmayı planlamıyorum. E birinci okula başlayınca 7 yaşında olacak desem ve o zaman hamile kalsam 26+7 eşittir 33-34 yaşlarında ikinci çocuk olacak. Bu da sağlık açısından çok ileri düzeyde olmasa da tehlikeli olabilir. Ayrıca öğretmen olduğum için öğrencilerimden biliyorum, her zaman anne-babasının genç olması hoşlarına gidiyor, özellikle okul çağında annesi böyle iyi giyimli, bakımlı bir kadınsa çok mutlu oluyorlar. O sırada 3. 4. çocuğu olan kadınlar biraz daha yaşlı oluyor tabi onların çocukları huysuzluk çıkarıyor, sen de bu teyze gibi süslensene falan diye. Ben bunlara birebir şahit oldum, o yüzden erken anne olmak daha iyidir diyorum. Ama son olarak şunu da kesinlikle biliyorum ki, insan kendini ne zaman hazır hissederse ve ne zaman mutlu olacaksa o zaman anne olmalı, bir de Allah'ın nasibi onu bilemiyoruz ve oraya müdahale edemiyoruz. Benim şahsi düşüncelerim bunlar, ama hangi kararı alırsan al sonuna kadar arkandayım ve desteklerin Lora'cım a.s.

ah canım ya ben 25 yaşındayım 5 aydır deniyorum ama hala bebiş yok:çok üzgünüm: ya daha geçikir diye düşünüyorum ve beni bir korku sarmaya başlıyor acaba geçmi olacak diye yani bende merak ediyorum. ama benim bildiğim kadarıyla 20 ile 35 yaş arası idaal yaşmış gebelik için umarım yardımcı olabilmişimdira.s.

Ben 31 yaşında hamile kalabildim, böyle kısmetmiş.
Gönül tabi daha önce olsun isterdi ama okul, iş derken bu zamanlara kaldı.
Ancak yinede 24 yaş erken bence...
Rahat rahat yaşa bi ryıl sonra yine denemey başlarsınız. :enbuyukkk:

Canım karar senin tabii ama anladığım kadarı ile birsüredir korunmadın ve bebiş yok , peki 1 yıl sonra hemen hamile kalabileceğinden eminmisin? ben 25 yaşında bıraktım korunmayı . ilk sene dr lar olur bekleyin diye birşey yapmadı ikinci yılın ilk 3 ayı abuk sabuk tedavilerle geçti gene birşey yok. Bende vücudum daha fazla hormon alıp yıpranmasın diye bu ay tüp bebek tedavisine başladım 27 yaşındayım ilk seferde tutarsa 28 yaşının içinde anne olacağım tutmazsa 30 yaşını bulur gibi geliyor ben bilseydim evlendiğimden beri hiç korunmazdım .çünkü 1-2 sene korunuyorsun ondan sonra eğer gebe kalamıyorsan 1-2 senede tedavi sürüyor hooop yaş oldu kimbilir kaç ?yinede sen bilirsin tatlım a.s.

Canım karar senin tabii ama anladığım kadarı ile birsüredir korunmadın ve bebiş yok , peki 1 yıl sonra hemen hamile kalabileceğinden eminmisin? ben 25 yaşında bıraktım korunmayı . ilk sene dr lar olur bekleyin diye birşey yapmadı ikinci yılın ilk 3 ayı abuk sabuk tedavilerle geçti gene birşey yok. Bende vücudum daha fazla hormon alıp yıpranmasın diye bu ay tüp bebek tedavisine başladım 27 yaşındayım ilk seferde tutarsa 28 yaşının içinde anne olacağım tutmazsa 30 yaşını bulur gibi geliyor ben bilseydim evlendiğimden beri hiç korunmazdım .çünkü 1-2 sene korunuyorsun ondan sonra eğer gebe kalamıyorsan 1-2 senede tedavi sürüyor hooop yaş oldu kimbilir kaç ?yinede sen bilirsin tatlım a.s.

SECKOCUM ONCELIKLE TESEKKUR EDERIM EVET 8 AYDIR DENEDIK VE BU 8 AY ICINDE 2 DUSUK YAPTIM MALESEF VE IKISIDE DUSTU MALESEF ASLINDA HEMEN HAMILE KALABILDIM SUKUR VE SUAN ARASTIRILIYOR DUSUK NEDENIM:ARA VERMEMIN SEBEBINE GELINCEDE GUZEL BIR IS BULMAM.VE BU BIR YILI KARIYER YAPMAK ICIN DEGERLENDIRMEK ISTIYORUM ALMANYADA YASAYANLAR BILIR 1 YIL CALISAN BAYANLARIN COCUGU OLDUGUNDA COCUK PARASINI NORMALDEN FAZLA ALIR.VE BENDE BUNU DEGERLENDIRMEYE KARAR VERDIM.BU ZAMAN ICINDEDE DUSUKLERIM BELLI OLUR TEDAVISI VARSA OLURUM DIYE DUSUNDUM AMA GEL GORKI HER ZAMAN KUCUK YASTA ANNE OLMAK ISTERDIM BU KARAR BENIM ICIN COK ZOR OLDU CUNKU ANNE OLMAYI COK ISTIYORUM AMA HEM COCUGUMUZUN GELECEGI ICINDE ONCE KARIYER YAPMAK ISTIYORUM AMA OGRENMEK ISTEDIGIM 26-27 YASINDA ISTEYEREK BEKLEYIP ANNE OLANLAR SIMDI ONCEDEN YAPSAYDIM DIYE PISMAN OLUYORLARMI ACABA

28 yasindayim,1,5 yildir korunmuyorum,cocugum olsun cok istiyorum ama gec kaldigimi da dusunmuyorum,sadece hic olmazsa diye endiseleniyorum. Kesin olacagini bilsem 30a kadar korunurum.Cocuk buyuk bir sorumluluk ve ister istemez sosyal hayatimizi kisitlayacak. Sen neden 1 yil korunmaya karar verdin? Su anda denediginize gore istiyorsunuz. Umarim ciddi bi sorunun yoktur.

canım ben ilk bebeğimi 21 yaşınd doğurdum şimdi oğlum 4 yaşında ama ikincisi malesef olmuyor ben erken yaşta anne olduğum için çok mutluyum çocuğumla büyüyor gibi hissediyorum kendimi o yüzden sana tavsiyem bence korunma inşallahta korunmana gerek kalmazda bebeğin tutunur sana canım

Bir kadının en kolay hamile kaldığı yıllar 22 ile 27 yaş arasıdır ayrıca bu yaşlarda yumurta ve spermlerin en kaliteli olduğu dönemlerdir.yaş ilerledikçe kalite düşer.
ayrıca bunlardan daha önemli olan şey kendini anneliğe hazır hissettiğin zaman anneliği düşünmendir.

Kizlar Ben Yeni Bir Kararla Bu Ay Hamile Kalmazsam Yaklasik 1 Yil Korunma Karari Aldim Temmuzda 24 Yasina Girecegim Anne Olmak Icin Gec Kalmaktanda Korkuyorum Acikcasi 1 Yil Ara Verince Sonrada Bi Kac Ay Sonra Hamile Olacagimi Hesaplarsak 26-27 Yaslarinda Olacagim Sizce Cokmu Gec Kalmis Olurum Yoksa Bu Yaslar Anne Olmak Icin Idealmi Ne Dersiniz Dusuncelerinizi Bekliyorum

Arkadaşım ben 27 yaşındayım ve inşallah kısmetse seneye düşünüyorum.Geç kalmış değilsin rahat ol 40 ından sonra evlat sahibi olan var rabbimin takdiri bize değil yüce rabbime bağlı bu o yüzden dert etme derim ben..Bence ne zaman diye sorarsan en uygun yaş insanın kendini hazır hissettiği yaştır canıma.s.

Belki sizlerin düşüncesine çok ters ama eğer kendini olgun ve hazır hissediyorsan(ben kendimi öyle hissediyorum)doğru yaş 18 olmalı diyorum.Tabi okulumuda bitireceğim kendimede güveniyorum. İnşallah Rabbim sizlerede gönlünüzdekini verir.

bence yaşın normal kendini de hazır hissediyorsan neden olmasın inşallah hemen kalırsın

diğer arkadaşların dediği gibi kendini hazır hissettiğinde çocuğu düşün geç ya da erken farketmez bence ben şu an 31 yaşındayım ve 26 yaşımda evlendim ,kariyer hırsım yüzünden bebek planını 4 yıl erteledim şimdi de 1 senedir malesef olmuyor ,keşke hayat yaptığımız planlara sadık kalarak devam etse ,iyi bir kariyerim ama bebeğim yok bazen bebğim için işten bile ayrılırım diyorum artık a.s.

canım lora cım merhaba.kendince doğru bir karar almış olabilrsin fakat çok tanıdığım var o yaşalrada bebeği olsun diye uğraşan ve çok tanıdğıım var keşke genç anne olsaydım diyen.fakat bunlar aslında çok da fazla önemli değil sen onu iyi görmüşsün ve zorda olsa bu kararı almışsın.ama fikrimi söylemek gerekirse nacizane bence istiyoken devam et canım.çünkü yaş ilerledikçe insan yaşlanmıyorumda dese öyle dğeil yaşlanıyo malesef ömür çok kısa 3 gün diyorus ya 3 gün bile değil.sevgilerle

Canım çok geçmiş olsun tabi iki tane talihsizlikten sonra ara vermek istemen çok normal hem vücudunda dinlenir sebepler bulunur bir sonraki gebeliğine daha bilinçli ve sağlıklı şekilde hazırlanırsın kariyermi çocukmu senin bileceğin iş.Ama dr kntrollerini falan ihmal etme sakın inşallah istediğin ve gerçekten hazır hissetiğin anda anne olursun bol şanslar dilerim

bence düşünüyosan canım hemen yap geç anna olunca deforme olursun benden sana tavsiye

25 ile 30 arası yaşlar diye düşünüyorum biraz hayatı yaşamak lazım annelik bambaşka bir şey

loracim eger benimde tavsiyemi sorarsan bence erken anne olmak cok iyi ben bile simdi annemle arkadas gibiyim annem beni 19 yasinda dogurmus ve cokda iyi oluyor sana tavsiyem ilerde belki bu gecirdigin bosa harcadigin günler icin cok pisman olabilrsin biliyorsun gecen günler geride gelmiyor ama yinede senin kararin canim

ben 21 yşımda anne oldum iyikide olmuşum benim annemde 19 yaşında beni doğurmuş gencecik bir annem var çevremde çocuk için 2-3 sene çocuk yapmayıp çocukları olduğunda keşke hiç beklemeseydim şu an şu yaşta olurdu diyenleri çok duydum

X