25 ay tuvalet eğitimi için erken.
Ogle uykusunu birakali 2 sene oluyor bizim. Oglum 4 yas 8 aylik. Sabah 7de uyanir,aksam 8de uyur bizimki. Hic uyutmaya cabalamadim kendi kendine pijamasini giyip yataga girmeyi becerebildiginden beridir oyle yasiyor.
Tuvalet egitimi icin de hazir oldugunu anladigimda (3 yas) kitaplar aldim,lazimlik aldim. Hikayeler uydurdum,zamanla alisti. Kakayi ayri cisi ayri degerlendirdim hep,kakanin cozumu daha kolay oldu bizde. Bezi cikardik gece de asla baglamadik,2 defa gece kacirdi,beraber temizledik,guzelce dogrusunu anlatarak. Odasinda lazimligi var,gece cis icin uyanip ona yapiyor,uyku sersemi buyuk tuvalete gitmesi zor olabilir diye dusundum. Gunduzleri bizim kullandigimiz tuvaleti kullaniyor.
Darisi basiniza olsun insallahMaşallah
kızıma henuz konusamıyorken 26 aylık cıvarı egıtıme basladım. oda bezını cok severdı. ellemesem hıc degıs demezdı rahatsız olmazdı.Oğlum 30 aylik. Oglen uykusu 1 aydir uyumuyor çünkü 11 12de uyanıyor sabah. Karantina ramazan derken duzenler bozuldu. Normal hayata donunde sabah biraz erken uyandırıp oglen uyutmayi düşünüyorum. Bence oglen uykusu cocuklarin gelisimi icin onemli.
Ben su sekilde hesapliyorum. Sabah uyandıktan 5 saat sonra ayagimda sallamaya basliyorum en gec 30 dk icinde uyuyor. En fazla 1 saat uyuyor.
Oglen uyandiktan 6 saat sonra da besige giriyor, yaninda kitap masal vs. Ama uyumasi 1 saati net buluyor.
Oglen 11 12 gibi uyandiysa, oglen uyutmayip, aksam 9da yatırıyorum.
Tabii her cocuk farkli olur, kendi duzenimizi anlatmak istedim.
Tuvalet egitimine baslamadim, konusmasi cok iyi ama tuvaletinden rahatsiz olmuyor. Buyuk tuvaletiyle saatlerce oturur, yapmadim degistirme diyor. Gece cok su iciyor, gece ortasinda bezini degistirmeme ragmen, sabah genelde göl olmus sekilde kalkiyor. Anlatıyorum bak yatak cis olmus, uzeri islak ama asla farkinda degil, hic rahatsiz olmuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Hem klozet oturagi, hem lazimligi var. Arada alissin diye goturuyorum ama klozete kesinlikle oturmuyor ayagi yere degmedigi icin korkuyor. Tuvalet kitaplari var, renkli kulotlar aldim ama cesaretim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?