• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizde durumlar nasıl anneler.

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
25 aylık bir kızım var. Akşam 9 da uyur sabah 8nde uyanır.
Öğleden sonra uykusu geldiği için çok huysuzlanıyor.uyutıyorm 1 saat bu sefer akşam geç saate kadar uyumuyor
. Uyutmazsam uykusuzluktan mızmız bütün gün . Uyumasa gündüz gece erken uyuyor bende öğlen uykusuna önem veriyorum ama 1 saat bile uyusa o gece oy siz de ve bebeklerde nasıl durumlar. Ve tuvalet eğitimi ile ilgili önerileriniz beklerim yarın başlıyacağım teşekürler şimdiden

Öğlen uyumasa zararlı ı sizce gelişimi bakımından

Ogle uykusunu birakali 2 sene oluyor bizim. Oglum 4 yas 8 aylik. Sabah 7de uyanir,aksam 8de uyur bizimki. Hic uyutmaya cabalamadim kendi kendine pijamasini giyip yataga girmeyi becerebildiginden beridir oyle yasiyor.
Tuvalet egitimi icin de hazir oldugunu anladigimda (3 yas) kitaplar aldim,lazimlik aldim. Hikayeler uydurdum,zamanla alisti. Kakayi ayri cisi ayri degerlendirdim hep,kakanin cozumu daha kolay oldu bizde. Bezi cikardik gece de asla baglamadik,2 defa gece kacirdi,beraber temizledik,guzelce dogrusunu anlatarak. Odasinda lazimligi var,gece cis icin uyanip ona yapiyor,uyku sersemi buyuk tuvalete gitmesi zor olabilir diye dusundum. Gunduzleri bizim kullandigimiz tuvaleti kullaniyor.

Ogle uykusunu birakali 2 sene oluyor bizim. Oglum 4 yas 8 aylik. Sabah 7de uyanir,aksam 8de uyur bizimki. Hic uyutmaya cabalamadim kendi kendine pijamasini giyip yataga girmeyi becerebildiginden beridir oyle yasiyor.
Tuvalet egitimi icin de hazir oldugunu anladigimda (3 yas) kitaplar aldim,lazimlik aldim. Hikayeler uydurdum,zamanla alisti. Kakayi ayri cisi ayri degerlendirdim hep,kakanin cozumu daha kolay oldu bizde. Bezi cikardik gece de asla baglamadik,2 defa gece kacirdi,beraber temizledik,guzelce dogrusunu anlatarak. Odasinda lazimligi var,gece cis icin uyanip ona yapiyor,uyku sersemi buyuk tuvalete gitmesi zor olabilir diye dusundum. Gunduzleri bizim kullandigimiz tuvaleti kullaniyor.

Maşallah

Kızım 31 aylık yeni başladık tuvalet eğitimine konuşmadığı için erken başlamadık lazimliga oturunca yapıyor bitince bitti ama kendisi asla söylemiyor uyku düzeni tam oturmadı 3 yaşından sonra tam oturuyor

Oğlum 30 aylik. Oglen uykusu 1 aydir uyumuyor çünkü 11 12de uyanıyor sabah. Karantina ramazan derken duzenler bozuldu. Normal hayata donunde sabah biraz erken uyandırıp oglen uyutmayi düşünüyorum. Bence oglen uykusu cocuklarin gelisimi icin onemli.
Ben su sekilde hesapliyorum. Sabah uyandıktan 5 saat sonra ayagimda sallamaya basliyorum en gec 30 dk icinde uyuyor. En fazla 1 saat uyuyor.
Oglen uyandiktan 6 saat sonra da besige giriyor, yaninda kitap masal vs. Ama uyumasi 1 saati net buluyor.
Oglen 11 12 gibi uyandiysa, oglen uyutmayip, aksam 9da yatırıyorum.
Tabii her cocuk farkli olur, kendi duzenimizi anlatmak istedim.
Tuvalet egitimine baslamadim, konusmasi cok iyi ama tuvaletinden rahatsiz olmuyor. Buyuk tuvaletiyle saatlerce oturur, yapmadim degistirme diyor. Gece cok su iciyor, gece ortasinda bezini degistirmeme ragmen, sabah genelde göl olmus sekilde kalkiyor. Anlatıyorum bak yatak cis olmus, uzeri islak ama asla farkinda degil, hic rahatsiz olmuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Hem klozet oturagi, hem lazimligi var. Arada alissin diye goturuyorum ama klozete kesinlikle oturmuyor ayagi yere degmedigi icin korkuyor. Tuvalet kitaplari var, renkli kulotlar aldim ama cesaretim yok

Benim kızım da 34 aylık.
Bu zamana kadar öğle uykusu çok nadirdir.
Ama gece uykusu hep 14 saati bulur.

Tuvalet eğitimine gelirsek, 25 aylıkken denemiştik, çok isteksizdi. Bu yaza erteledim. Yaz gelmeden lazımlığı bulup gelip kendi oraya yapmak istedi, bir anda öyle çözüldü gibi konu.
Bana da pedagog bir anne demişti, kızımın kendi isteğine bıraktım, 3 yaş gibi istedi, bir anda çözüldü konu diye, nitekim bizde de öyle oldu.

Kizim 3 yas 4 aylik. 20.30 da uyur, sabah 7 ye dogru uyanir. Oglen 12 14 arasi uyur. Belkide en onem verdigim sey uykueğitimi oldu. Hiç taviz vermeden (1-2 haatsluk vs) haric, 6 haftalikken den itibaren duzzsnjne uyuyorum.

Tuvalet eğitimini 23 aylıkta almıştı, sıkıntısız.
Uykusu da büyürken çok değişti.
Sabah altı buçukta kalkıp, 8 de yatardı.
Şimdi dokuz gibi kalkıp, en geç onda uyur.
Ama öğle uykusu uyumadan yaşayamaz, o kadar düşkündür hala 😊

Benım 5 yas ve 3 yas kuzularım aksam 8 30 genelde sabah 8 de kalkarlar oglende 2 saat fılan uyuyorlar. Ben hıc sıkıntı cekemedım cok sukur bebekkende hep uyurlardı hıc aglama fılanda olmuyordu halada oyleler. Tuvalet egıtımı ıcın erken gıbı geldı bana 25 ay ben ıkısınede 3 yasında basladım dırek kılozete alıstırdım. 3 gunde ogrendıler ayrıca bısey yapmadım tuvalet ıcın. Bı arkadasım Tuvaltın kapısına cıkolatalar asmıstı her gıtmesınde ordan bısey verıyordu bana cok sacma gelmıstı

Benim kızımda benzer saatlerde uyurdu o yaşta. Akşam 9 da uyuyan cocugu oglende erken saatlerde uyutmalisiniz ki 9 da uykusu gelsin. Mesela öğle 12 gibi 1 saat uyusa 9 da uykusu gelir bence. Ama öğle uykusu geç saatlerde olursa çocuk akşam uyumada sıkıntı yasar.
2 yaşında çocuk öğle uykusu uyumazsa huysuzluk devam edecek. 3 buçuk yas sonrası benimki kendisi ihtiyaç duymamaya başladı ve uyumayı reddetti ben de o yaşlarda zorlamamistim ve sonrasında bırakmış oldu.

Oğlum 30 aylik. Oglen uykusu 1 aydir uyumuyor çünkü 11 12de uyanıyor sabah. Karantina ramazan derken duzenler bozuldu. Normal hayata donunde sabah biraz erken uyandırıp oglen uyutmayi düşünüyorum. Bence oglen uykusu cocuklarin gelisimi icin onemli.
Ben su sekilde hesapliyorum. Sabah uyandıktan 5 saat sonra ayagimda sallamaya basliyorum en gec 30 dk icinde uyuyor. En fazla 1 saat uyuyor.
Oglen uyandiktan 6 saat sonra da besige giriyor, yaninda kitap masal vs. Ama uyumasi 1 saati net buluyor.
Oglen 11 12 gibi uyandiysa, oglen uyutmayip, aksam 9da yatırıyorum.
Tabii her cocuk farkli olur, kendi duzenimizi anlatmak istedim.
Tuvalet egitimine baslamadim, konusmasi cok iyi ama tuvaletinden rahatsiz olmuyor. Buyuk tuvaletiyle saatlerce oturur, yapmadim degistirme diyor. Gece cok su iciyor, gece ortasinda bezini degistirmeme ragmen, sabah genelde göl olmus sekilde kalkiyor. Anlatıyorum bak yatak cis olmus, uzeri islak ama asla farkinda degil, hic rahatsiz olmuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Hem klozet oturagi, hem lazimligi var. Arada alissin diye goturuyorum ama klozete kesinlikle oturmuyor ayagi yere degmedigi icin korkuyor. Tuvalet kitaplari var, renkli kulotlar aldim ama cesaretim yok
kızıma henuz konusamıyorken 26 aylık cıvarı egıtıme basladım. oda bezını cok severdı. ellemesem hıc degıs demezdı rahatsız olmazdı.

ınad ettım ve cıkardım bezı. cıs olayını 5 6 gunde ogrendı. ama.... kaka olayını daha yenı yanı 10 ay sonra ogrendı. hez de ıstemedı, gunlerce sıka sıka camasırına yaptı. 10 ay boyunca.. daha 2 hata oluyor ogrenelı. yanı bır daha cocugum olursa mutlaka 3 , 3 bucugu bekleyecegım.

gece de takmadım, ılk zamanlar onu uyandırmadan 2 defa kaldırıoyrdum gece.
sımdı bır defa kaldırıyorum. kaldırmasam belkı de tutar bılemıyorum.

Back