Eşinizin annenizle bu kadar rahat konuşması aşırı samimi olduğunu gösteriyor bence.. Sanki arkadaşına anlatıyor gibi olmuş.. Bana biraz komik geldi,ben olsam belki kızarır bozarırdım ama biraz cilve ile "aman aşkım ya yeri mi şimdi bunları anlatmanın" diye hem konuyu kapatmış hem de bu muhabbet için doğru yerde olmadığımızı belli ederdim..kaydirigubbakcemile3:kedi:
Diğer konu; size ailenizin yanında aşkım,bebeğim demesi... Beni rahatsız etmezdi çünkü benim ailemde anne babam da çok rahattır konuşurken,cilveleşirken..:asigim:
Asıl böyle hitap etmese üzülürdüm. Ama dediğim gibi hep bunlar yetişme tarzı ile alakalı.. En güzeli konuşmak,ailenize ve size ters gelen muhabbetlerde eşinizi daha dikkatli olması konusunda uyarmak bence..yerimseniben
Canim yurtdisinda büyüyenler terbiyesiz ve ne konustugunu bilmeyen insanlar olmuyor bunu öncelikle söyliyeyim basta. Hani ben onlara benzemedim ülkemin insanlarina benzedim dedinde onun icin.
Sonra esin gercekten cok düsüncesizlik etmis okadarda konusmussun onunla rahatsiz oldugunu söylemissin buna dikkat etmesi gerekirdi. Suanda ona sogumus olabilirsin ama birsüre sonra gececektir ve bundan bir ders alip esin konustuguna daha da dikkat edecektir insallah.
Bence onunla tekrar tekrar konusmaktan cekinme. Istedigi sakayi yapabilir ama uygun olan ortamda ve annenin oldugu ortam böyle sakalar icin asla uygun degil. Umarim esin bundan sonra daha dikkatli olur.
tsk ederim canim yorumun icin .
dedigim gibi aile yapimiz cok farki
o an toparlayamadimda ama cok utandim yerin dibine girdim ki daha once annem bir iki yorum yapmisti kizim esin konusurken dikkat etsin diye cunku bunu sadce annemin yaninda degil aileden olan ornegin anannemin yaninda yapmisti boyle bir iki kelime ve ben esimle defalarca konustum ama iste umarim bu son olur ...
uzuldugum nokta ise onu okadar cok severken bir anda bi sogukluk olmasi ve bu sadece benim tarafimdan oldu yani asil uzen beni bu umarim bir kac gune gecer.
anlamadin ben hollandada yasiyorum ve hollandalilar yeterince rahat canim turklerden bahsetmedim yanlis anlladin sen beni canim...
umarim dedigin gibi esimin bu yaptigi son olur ve bu sogukluk biran once gecer cunku cidden cok uzucu onu severken ondan sogumus olmam dikkat edecem dedi ama bunu aylardir diyor
onun aile yapisi buyudugu ortam cok farkli hepsi bundan kaynaklaniyor
Ya işte aldığımız kültürü,terbiyeyi değiştirmemiz çok zor..
Şimdi o size "sen de benim gibi rahat ol,ben değişmicem,sen değiş dese" kolay mı ya da yapar mısınız bunu?:bbo:
Bence en azından şükredin eşiniz anlayışla karşılamış bunu ama bence hemen mucize beklemeyin..
Soğukluğunuz geçer umarım,bence çok büyütmeyin diyecem ama sizin için çok önemli mesele bu anladığım kadarı ile..fisfisfis
Hmm evet o konuda haklisin yabancilar biz türkler gibi degiller tabii. Bence bu konunun seni onun düsündügünden dahada fazla rahatsiz ettigini belli et ona. Bence oda dikkat etmeye calisiyor ama eger böyle büyüdü ise aliskanliktan yapiyor. Ben inaniyorum ki biraz zaman gerekecek ama zamanla oda ögrenecek.
Bana göre esin cok iyi niyetli bir insan....belkide biraz safmi desem, hani icinde kötülük yok anlaminda....a.s
Kendisi böyle oldugu icin karsindakileride öyle saniyor arkadasim, o yüzden böyle rahat bence.
Sen yine hep güzellikle anlat ona, bak böyle ortamlarda söyle olmaz böyle olur diye izah et, bu tür laflar hareketler büyüklerimizin yaninda yapilmaz konusulmaz diye konus.
Bir zaman sonra mutlaka oda alisacak güzelim....
Lakin bana sorarsan kendini aile ortamlarindan uzak tutma, cünkü esin ancak o ortamlara gire gire nasil davranacagini ögrenebilir.
bana göre hiçbirşey yok. yani o kadar normal geldi ki hem annenizle yaptığı o muhabbet hemde size davranış biçimi. belki bu fikirde benim kendi yetiştirilme tarzımdan kaynaklanıyordur ama inanın çok şaşırdım onun o samimi konuşmasından utanmanıza. ( kendi annesiyle konuşuyor gibi hissettmiş sonuçta )
eğer ' iç çamaşırı kelimesi yerine şeyimi deseydi, ben anca o zaman utanırdım mesela. :)
cnm allah yardımcın olsun
kızmakta çok haklısın
eşinle ıyıce konus
mutlaka hatasını anlayacak ve duzeltmeye calısacaktır
aynen dedigin gibi cok saf ve iyi niyetli canim ama bazi seylere dikkat etmesi gerekiyor aile buyuklerin yaninda yani terbiyesini ve saygisini korumasi gerekiyor ama ailesinden boyle bisey hic gormemis guzelikle anlatiyorum bakbitanem burda sunu dedin yapma insanlar boyle dusunur bunu der filan arkamizdan konusur diyorum tamam bitanem yapmicam diyor iki hafta sonra ayni
ve en fenasi esim Turkiyeden burya geldi ailesi yok burda sadece benim ailem onlarda esim kendini yalniz hissetmesin diye ellerinden geleni sagolsunlar yapiyorlar canim..
anlata anlata artik esim biseyler ogrenecek umarim cok zor olacak aliskin oldugum durumlar degil cunku ben kimseyi saygi ve terbiye konusunda uyarmak zorunda kalmadim hic birde bu kisi esin ise hani kucuk kiz kardesin erkek kardesin olurda uyarirsin ama esimi uyarmak zorunda kaliyorum... neyse dedigin gibi uzak tutmak pek mantikli degil ..
aslinda esim cok iyi bir insan tertemiz bir kalbi var ama bazi seyler ogrenmemis ama kotuluk fesatlik yok hic icinde umarim zamanla ogrenecektir ..
Bazi insanlarin kalbi dilindedir, esinde öyle bir insan canim...
Yani icinden gecenleri direkt söylüyor, bunu iyi taraflari oldugu gibi kötü taraflarida var, sen esini taniyor biliyorsun, sen bu huylarini görmezden gelirsin ama bir ortamda tabikide yanlis anlasilabilir....
Aile yapilarimiz farkli canim, bende senin gibi yetistim, almanyada büyüdügüm halde....esin daha rahat bir aile ortaminda büyüdü belki o yüzdende onun bu davransilari ona normal geliyor....bunu kaldiracak ortamlar var kaldirmicak ortamlar var, dedigim gibi gel zaman git zaman oda uyum saglayacaktir.
Takma kafana, gerekiyorsa ailenlede konus, Anne Baba o biraz farkli büyüd, bazi dediklerini yaptiklarini hos görün de...
canım yetiştiriliş tarzlarınız farklı olduğu için eşinin uyum sağlaması biraz zaman alabilir senin ailene çünkü o daha rahat bir şekilde yetiştirilmiş ve senın ailenide kendi ailesi gibi düşünüyor nasıl bazı ailelerde anne babanın yanında bacak bacak üstüne atarak oturmak normal karsılanırken bazı aılelerdede çok büyük saygısızlık olarak algılanıyorya işte sizinkıde böyle birşey sen sabırla devamlı eşinle konuşarak bu konuşmalarının etraftan hoş karşılanmadığını anlatmaya devam edersen sanırım en sonunda oda senin isteklerini dikkate alıcaktır diye düşünüyorum inşallah aranızdaki sorun çok çabuk bir şekilde halledilir canımopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?