- 3 Ağustos 2023
- 345
- 57
- 25
-
- Konu Sahibi melikecik1
Yaaa ben bilmiyordumOrası bilinmeyen marka değil ki, reis kuyumculuğun ürünleri şık ve iyidir bu arada.
Hevesim de olmadı pek ya pahalı diye bakmadım bileYaaa şimdi kalbim paramparça oldu
Aslında isteme de ne yapacak bilmiyorum isteme olmadan önce evlilik teklifi edecek süre kısıtlı bu sebeple bagetle edecekmiş , güzel sıralama yapmış kardeşinizİstemede baget, nişanda alyans olacak sanırım bence güzel, bizim geline de öyle almıştı kardeşim, evlilik teklifinde de tek taş almıştı. Kadroyu tamamladı ☺
Evet haklısınız şimdi neyin neyden yapıldığı da belli değil, ha yok ben aracı olmadım o evine kargoyla yollayacak kendi evineHer altından yapılanı vardır bence.
Tektaşlar da beyaz altındı ilk zamanlar, sonra yeşil altın ya da sarı altın olanı da çıktı.
Bunlar manevi değer yüklenen şeyler olduğu için, yani sıkışırsak satarız zarar etmeyelim mantığı olmadığı için genelde düşük ayarlı altından yapılır ama taşları ve işçilikleri nedeniyle pahalı olurlar satın alırken fakat satmak isteseniz çok değer kaybeder.
Bu arada evlilik teklif edilecek yüzük için de siz aracı olmayın bence. Tamam sevgilinizin izni olmayabilir ama evlilik teklifi için bile yüzüğü sizin almanız etik olmaz. Onlar alsın. O yoksa ailesi alsın. Siz sadece beğenin ihtiyaç varsa.
Bir de, ailesi size kadar gelecek ve daha evlenme teklif etmedi mi bu sevgili kişisi?
Ya hayır derseniz?
O.32 karat mı 32 karat mıBahsettiğiniz markaların satış noktalarına gidip ölçü, model vs baksanız iyi olur. Bana sevgilim blue diamond dan almıştı tek taş, ama parmağıma olmadı. Sonra da satış noktasına gidip parmağa uygun olanı almıştık. Yani bize şöyle demişlerdi bunlarda parmak çok inciyse olma ihtimali var ama ölçüleri farklı demişlerdi. Gerçekten de alyans ile arasında oynuyor. 5 yıl önce oldu bu dediğim mevzular ve 32 karattı. Karatta önemli yoksa nokta kadar oluyor bence pek güzel durmuyor. Tercih meselesi tabi, şimdiden hayırlı olsun.
Ha bende bir an üzülmüştümHevesim de olmadı pek ya pahalı diye bakmadım biletektaşım var takmıyorum. Yeni alyansımı değiştirdim yanına ince tamtur aldım öyle kullanıyorum
Hayır'lısı olsun o zamanEvet haklısınız şimdi neyin neyden yapıldığı da belli değil, ha yok ben aracı olmadım o evine kargoyla yollayacak kendi evinebana sadece model seçmek var , evet maalesef süremiz kusurlu önce gelecek evlilik teklifi edecek sonra koz isteme olacak 2-3 gün sonra da demi ya hayır dersem
Demi öyle diye tutturuyormuşumO.32 karat mı 32 karat mısevgilisinden sonra bu kadar karat isterse işleri zor
Ne güzel umarım hiç çıkarmazsınızBaget yuzukle evlenme teklifi aldim, 24 saat parmagimda duruyor, kendisini severek takiyorum.
Pirlanta alinirken, karat, renk ve parlaklik onemlidir. Internette bu terimlerin ne anlama geldigini arastirarak bulabilirsiniz.
Marka firmalardan almak her zaman bi tik pahali olur. Cunku markayi da satin almis oluyorsunuz. Benim pirlantam Zen marka, ama alindigi donem (simdiki gibi asiri pahali degildi bu yuzukler) duz kuyumcu pirlantalarindan asagi yukari bin tl pahaliydi. Simdi bu fark tahminimce 3-5 bine cikmistir.
Internetten almak yerine, erkek arkadasiniz bolgenizin kuyumcular odasi baskani kimse ogrensin, o kisinin kuyumcusuna gitsin. :) kendisinin dükkanı illaki vardir ve genelde cok satis yaptigi icin duz altin fiyatindan ve pirlanta karat fiyatindan bir tik kar payi koyarak satiyordur eminim.
Ha bu arada yuzuk altinlari 14 ayar olur. Pirlantalarin altin kisimlari da beyaz yapiliyor, pirlantayla genelde sari calisilmaz.
Parmağınıza takmadan karar veremiyorsunuz valla seçenek o kadar çok ki ☺ ben sadelikten yana olduğum için model elemem kolay oluyor. Ama daha yolun çok başında olduğunuz için insan güzelini istiyor tabi. Allah hayırlı geçim versinEvet haklısınız böyle bir durum da olabilir daha bugün parmağımı ölçtürdüm ama dediğiniz gibi de olabilir nasip bilemiyorum , evet boyut farkları baya var , daha yolun başında bu kadar kararsız olmak yordu beni☺teşekkürler
Ne güzel umarım hiç çıkarmazsınızolur bir araştırayım evet şu anda markalar aldı başını gitti lakin bu günlerde %50 lik bir indirim var bu sebeple ne zaman bir daha bu indirim olur bilmiyorum , bu fikir güzel geldi evet olabilir gidip görerek alınması…
Tamamdır bilgiler için teşekkür ederim
Bu güzel düşünceleriniz için çok teşekkürlerBu arada bir şey dikkatimi çekti.
Bu kadar zamana yayılması gereken süreç çok sıkışmış ve sizde hiç stres yok. Tam tersine çok neşeli gördüm sizi. Bu nedenle ayrıca kutlarım.
Umarım bu pozitif enerjiniz hayat boyu sürer. Özellikle evlilik yoluna girdiğiniz zaman. Burada bu süreci kendisine zehir edilen ya da kendi kendini yiyip bitiren çok üye gördük çünkü.
İlk kez böyle bir enerji hissettim. Ne güzel heyecanlar, değil mi?
Ahahhaha belki eş adayınız da kardeşim gibi yapar askeriyede benim kardeşim de, zevkli oluyorlar. ☺Aslında isteme de ne yapacak bilmiyorum isteme olmadan önce evlilik teklifi edecek süre kısıtlı bu sebeple bagetle edecekmiş , güzel sıralama yapmış kardeşiniz
Çok sağolun , ss alıyorum unutmamak için inşallahSunu unutmusum, sertifikasini adiniza kaydettirin. Bu arada teşekkür ediyorum guzel dusunceniz icinsizde mutlulukla takarsiniz insallah.
AhhahaO.32 karat mı 32 karat mısevgilisinden sonra bu kadar karat isterse işleri zor
Evet bende sadelik severim umarım en içime sinen olur , evet yolumuz başladı haklısınız amin ecmain hepimizeParmağınıza takmadan karar veremiyorsunuz valla seçenek o kadar çok ki ☺ ben sadelikten yana olduğum için model elemem kolay oluyor. Ama daha yolun çok başında olduğunuz için insan güzelini istiyor tabi. Allah hayırlı geçim versin
Evet değil mi biraz fazla kıymet biliyorlar rabbim yollarını şaşırtmasın ,Allah hepsini korusunAhahhaha belki eş adayınız da kardeşim gibi yapar askeriyede benim kardeşim de, zevkli oluyorlar. ☺