• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emin ol evlenince oyle olmayacak demek kinoda rahatsiz oluyor giyiminden . Sonucta ciplak gitmeyeceksin ailesinin yanina. Hic taviz verme

Bencede bnde dedim zaten beni boyle kabullenceklerse amnenna. yoksa yollarimizi ayircaz galiba

Seninle evlenmek için ailesiyle tartışıyormuş. Kavgayla gürültüyle seni kabul eden aileden seni kucaklamalarını ve olduğun gibi kabul etmelerini beklemek çok iyimser düşünmek olur. Buradaki konuları oku ,aileleri karşısına alıp evlenenlerin sonu ne oluyor.

Cok iyi degil :)

ben en cok çocuk olursa namaz kilar mo? kidmina takildim. anlamadimnyani cocugu namaza alistirmaktan mi bahsediyorlar?
esiniz namaz kilan biriyse cocuguda ondan gorup ozenir isterse kilar. namaz kilamk isteyen bir cocuga hic bir annenin hayir kilamazsin diyecegini sanmiyorum yani siz de buna engel olmazsiniz.

ama konunun geneline baktigimizda zamanla bunlar onunuze gelecek, karsinizdaki kisi gercekten kimse rsime karisamaz kafasinda olsaydi bunlari size dile getirmezdi zaten.

Bencede . bende sizle ayni gorusteyim . demekki ailedende etkileniyorki boyle geliyor bana. oyle degil mi

Eşin olacak aday..."ben ona izin veriyorum" diyecek ailesine..."ben izin verdikten sonra sizin saygı duymanızı beklerim" diye söyleyecek....kendinize pskolojik baskı yapılmasına izin vermeyin...

hatta bence eş adayının "x nasıl giyinip davranacağını bilir, bu konuda yorum yapmayın" demesi lazım ailesine.

Eğer erkek arkadasinizin, evlendikten sonra aile içine kimseyi mudahale ettirmeyecegine güveniyorsaniz, ailesiyle tanışmaya vs giderken usturuplu giyinin, ne kaybedersiniz ki?

ne yani, sizin giyiminiz çeki düzensiz miymiş? ne demek çeki düzen ver.

Iste ne biliim. yani kendibaile tarafi baya tutucu bir aile. guya acik oluyomusum . ki bende ciddi anlamda acik giyinen biride degilim. annem bana der git elbise filan giy diye siz oyle dusunun :) diyo snradan bunlar benim dusuncelerim degil bizimkiler boyle diyo diye. e iyide hem oraya he he diyo hem bana he he diyo gibi geliyo. cnku hala ayrilamadk konusuyoruz surekli

Cok tesekkur ederim. bencede oyle gibi . diyo bide ben dusunmuyorum bunlari bizimkilerin dusuncesi. yani arkamda olsa guzel olurdu :)
Arkanizda durmuyorsa cok iyi dusunun, yaptiklari/yapmadiklari yapacaklarinin/yapmayacaklarinin teminatidir. Arkanizda durmuyorsa benim aileme uysun iste, ne olacak diye dusunuyordur. Degerleri olan sadece o ve ailesi degil; sizin ve ailenizin de degerleri, bir yasam biciminiz var sonucta. Sadece size karisacaklarini zannediyorsaniz yaniliyorsunuz, annenize de karisacaklardir mutlaka; eger sevgilinizin ailesi anlattigi gibiyse. Ileride cocugunuza karisacaklarinin da sinyalini vermisler, diyelim ki bir kiz cocugunuz oldu, bu durumda onu da dusunmeniz gerekecek. Giydigi kiyafetlere, oturusuna, durusuna, erkek arkadaslarina kisacasi her seyine karismayi kendilerinde hak gorecekler. Bunlar sizi rahatsiz ediyor mu? Rahatsiz olmuyorsaniz diyecek bir seyim yok, rahatsiz oluyorum diyorsaniz da cok iyi dusunun.

Arkanizda durmuyorsa cok iyi dusunun, yaptiklari/yapmadiklari yapacaklarinin/yapmayacaklarinin teminatidir. Arkanizda durmuyorsa benim aileme uysun iste, ne olacak diye dusunuyordur. Degerleri olan sadece o ve ailesi degil; sizin ve ailenizin de degerleri, bir yasam biciminiz var sonucta. Sadece size karisacaklarini zannediyorsaniz yaniliyorsunuz, annenize de karisacaklardir mutlaka; eger sevgilinizin ailesi anlattigi gibiyse. Ileride cocugunuza karisacaklarinin da sinyalini vermisler, diyelim ki bir kiz cocugunuz oldu, bu durumda onu da dusunmeniz gerekecek. Giydigi kiyafetlere, oturusuna, durusuna, erkek arkadaslarina kisacasi her seyine karismayi kendilerinde hak gorecekler. Bunlar sizi rahatsiz ediyor mu? Rahatsiz olmuyorsaniz diyecek bir seyim yok, rahatsiz oluyorum diyorsaniz da cok iyi dusunun.

Haklisiniz dusunup karar vermeliyim. birazda zamana birakayimndiyorum. zaman eninde sonunda gosterir herseyi

Sevgilin ailesine bir sey demeyecek erkeklerden. Aileside karisacak belli ki. Onlari degistiremezsin. Bunu umut ederek evlenme. Sen musamaa gosterirsen devam. Gostermezsen zaten cok buyuk olay yasarsiniz yol yakinken donun.

Bu tamamen sevgilinin tavrıyla ilgili olan bir durum.

Örnek olay anlatayım iki çocuk aynı anne...
Benim kayınvalidem dindar birisi.muhafazakar değil.
Çocuklarının hepsi namazı abdestinde...
Ama gönül söz konusu olunca nişanlımin iki abisinin eşleri de açık. Ablalarin ikisi de ahlaken cidden iyi insanlar. Tatlı dilli, güler yüzlü, namazlarını kılarlar, dekolte giyinmezler. En baştan beri böyleler... Ancak ilk abisi evleneceği de ileride belki kapanır gibi bir umut vermiş kayınvalideme ve hala kayınvalidem o gelinine laf eder. İşte şöyle örtüşen ah kızım vs..
İkinciye asla laf edemez çünkü o abisi nasipse kendisi karar verir ben böyle sevdim demiş noktayı koymuş. Kayınvalidem sadece bir kere namazdan sonra ah kızım pek yakışmış dedi o kadar. Ama örtün vs diyemez abinin tavrından dolayı...

Farklılıklari iki tarafta göze alarak yola çıkmalı. Siz de o da...

Bu tamamen sevgilinin tavrıyla ilgili olan bir durum.

Örnek olay anlatayım iki çocuk aynı anne...
Benim kayınvalidem dindar birisi.muhafazakar değil.
Çocuklarının hepsi namazı abdestinde...
Ama gönül söz konusu olunca nişanlımin iki abisinin eşleri de açık. Ablalarin ikisi de ahlaken cidden iyi insanlar. Tatlı dilli, güler yüzlü, namazlarını kılarlar, dekolte giyinmezler. En baştan beri böyleler... Ancak ilk abisi evleneceği de ileride belki kapanır gibi bir umut vermiş kayınvalideme ve hala kayınvalidem o gelinine laf eder. İşte şöyle örtüşen ah kızım vs..
İkinciye asla laf edemez çünkü o abisi nasipse kendisi karar verir ben böyle sevdim demiş noktayı koymuş. Kayınvalidem sadece bir kere namazdan sonra ah kızım pek yakışmış dedi o kadar. Ama örtün vs diyemez abinin tavrından dolayı...

Farklılıklari iki tarafta göze alarak yola çıkmalı. Siz de o da...

Bencede cok dogru bi ornek verdiniz tesekurler

Ben bunu diyen erkekten korkarım. Ben karışmam ama ailem karışır. Sadece kıyafet konusunda değil Her konuda karışacaklar her dediklerini sana yaptırmaya çalışacaklar ve eşin hiçbirşeye karışmayacak ailesibe hayır diyemecek, ailesinin tarafını tutup seni sa vun ma ya acak .

Ailem sevgilimin beğenmediği şeylerini söylese eğer benim için sıkıntı değilse o konu ben aileme karşı dururum. Gidip şöyle derler böyle diyolar demem şahsen. Ben onu böyle seviyorum der geçerim. Adam ya kendi de onlar gibi düşünüyor ya da ailesinin ağzına bakan, birey olamamış biri. Yerinde olsam asla öyle biriyle evlenmezdim. Ben buraya yazayım, sen gelecekte demişlerdi dersin evlenirseniz.

Ben bunu diyen erkekten korkarım. Ben karışmam ama ailem karışır. Sadece kıyafet konusunda değil Her konuda karışacaklar her dediklerini sana yaptırmaya çalışacaklar ve eşin hiçbirşeye karışmayacak ailesibe hayır diyemecek, ailesinin tarafını tutup seni sa vun ma ya acak .

Evet haklisiniz. ailesine karsi da hayir be bu kizi seviyorum diyemiyor. ama beni de birakmiyo

Ailem sevgilimin beğenmediği şeylerini söylese eğer benim için sıkıntı değilse o konu ben aileme karşı dururum. Gidip şöyle derler böyle diyolar demem şahsen. Ben onu böyle seviyorum der geçerim. Adam ya kendi de onlar gibi düşünüyor ya da ailesinin ağzına bakan, birey olamamış biri. Yerinde olsam asla öyle biriyle evlenmezdim. Ben buraya yazayım, sen gelecekte demişlerdi dersin evlenirseniz.

Aynen bnde iyle derim. ona sormam yansitmam bile. aileden kopamayan birisi . hem onalara oyle oyle diyo hem beni de birakmiyo

Yani sacimin acik olmasina bisi demiyorlarmis cnku ailede oyle bir gelin var

zaten diyemezler
öyle bir hakları yok
bak biz seni böyle de kabul ediyoruz böyle giyinmene bir şey demiyoruz cümlesi aslında iyi görünümlü kötü niyet cümlesidir
biz senden üstünüz biz senin üstünde söz sahibiyiz anlamına gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back