• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kizlar selam sevgilimin ailesi muhafezekar bi aile. sevgilim diyo ki ben senin bu zamana kadar hic birseyine karismadim evlenirsek bundan snrada biseyine karismam. ama bizimkiker smdi bana diyoki siz ilerde geldiginiz zaman esin ustune azcik duzeltip gelecek mi. ya da ilerde cocuk olsa namazini kilacak mi(bizim ailede oyle namaz kilan pek yok). bende dedm ki ben istedigm gelinligi giyerim. sevgilimde diyoki bizimkilerin ne tepki verecegini bilmiyorum . ama bana kalirsa istedigin herseyi giy. zaten evlendikten sonra kimse kimseye karisamaz. sizce kizlar ? suan daha evlilik ve tanisma asamasinda boyle seyler var. ben nasil davranmaliyim
Bunlar seni kapatır,elalem ne der diye zorla namaza da başlatır.
Eşin de öyle melül melül bakar haberin olsun.

oğlanda sıkıntı yok ama, sevgiliyken bile denge kurmayı başaramamış.
daha sen aileye bile girmeden, sana baskı yapıyor. işittiriyor.
dinen doğru yanlış bunlar ayrı konular.
erkek arkadaş da istiyor, o aile yapısına uymanı. uymazsan sıkıntı yaşarsın ve ben senin arkanda durmam diyor açık açık.
daha ne desin?

Elalem ne der meseleside toplumsal bir sorun oldu artık..
Kendileri ister suçu elaleme atarlar sabişcim:))
Kesinlikle öyle..Ama adamlar dürüst kandırmıyorlar şimdiden taleplerini dile getiriyorlar,önemli olan konu sahibinin kararı,ya ömür boyu başkalarının kararlarına boyun eğecek,sineye çekecek,yada bu işten vazgeçecek.Adamın zaten etkisiz eleman olduğu çok açık..
Karar kendisinin :)

Kesinlikle öyle..Ama adamlar dürüst kandırmıyorlar şimdiden taleplerini dile getiriyorlar,önemli olan konu sahibinin kararı,ya ömür boyu başkalarının kararlarına boyun eğecek,sineye çekecek,yada bu işten vazgeçecek.Adamın zaten etkisiz eleman olduğu çok açık..
Karar kendisinin :)

Sonradan söyleseler facia bile yaşanabilir,kendileri gibi yaşayan birini arıyorlarsa kendi çevrelerinden birini bulsunlar bir zahmet..

Her şey evlenene kadar. Evlendikten sonra öyle olmaz.
O ailede yetişmiş birisinin sizin gibi olmasını da düşünmüyorsundur herhalde...

Esimin ailesi de muhafazakar.
Gelinligim her ne kadar hayallerimdeki gibi olmasa da uzun kollu ve hafif kayik yakaliydi.Hem onlarin gonlu oldu hem benim.
Ben istedigimi giyerim durumu malesef olmuyor cunku aile icine cikiyorsun.
Ve emin ol giysen de bakislardan rahatsiz olacaksin.

ben en cok çocuk olursa namaz kilar mo? kidmina takildim. anlamadimnyani cocugu namaza alistirmaktan mi bahsediyorlar?
esiniz namaz kilan biriyse cocuguda ondan gorup ozenir isterse kilar. namaz kilamk isteyen bir cocuga hic bir annenin hayir kilamazsin diyecegini sanmiyorum yani siz de buna engel olmazsiniz.

ama konunun geneline baktigimizda zamanla bunlar onunuze gelecek, karsinizdaki kisi gercekten kimse rsime karisamaz kafasinda olsaydi bunlari size dile getirmezdi zaten.

ben en cok çocuk olursa namaz kilar mo? kidmina takildim. anlamadimnyani cocugu namaza alistirmaktan mi bahsediyorlar?
esiniz namaz kilan biriyse cocuguda ondan gorup ozenir isterse kilar. namaz kilamk isteyen bir cocuga hic bir annenin hayir kilamazsin diyecegini sanmiyorum yani siz de buna engel olmazsiniz.

ama konunun geneline baktigimizda zamanla bunlar onunuze gelecek, karsinizdaki kisi gercekten kimse rsime karisamaz kafasinda olsaydi bunlari size dile getirmezdi zaten.

Evet . O da surekli cevresindeki olumsuzluklarla ara ara bi bocaliyor benim gibi

Esimin ailesi de muhafazakar.
Gelinligim her ne kadar hayallerimdeki gibi olmasa da uzun kollu ve hafif kayik yakaliydi.Hem onlarin gonlu oldu hem benim.
Ben istedigimi giyerim durumu malesef olmuyor cunku aile icine cikiyorsun.
Ve emin ol giysen de bakislardan rahatsiz olacaksin.

Yani zaten acik giyinen biri de deiiglim . bi tek sorun olursa yazin olur. Sevgilimde surekli herkesin olumsuzluklaeina karsi bi bocalayip duruyo o da benim gibi

Sevgilin ailesinin nasil yapida oldugunu biliyor simdiden nabiz yoklamis.
Ileride buyuk sorunlar olacak gibi hissediyorum giyimine ceki duzen ver diyecek surekli mudehalede bulunacak.
Seni oldugun gibi kabul etmemis olur bu durumda.

Sevgilin ailesinin nasil yapida oldugunu biliyor simdiden nabiz yoklamis.
Ileride buyuk sorunlar olacak gibi hissediyorum giyimine ceki duzen ver diyecek surekli mudehalede bulunacak.
Seni oldugun gibi kabul etmemis olur bu durumda.

sen aile disinda istedigini giy ama bizimkilere gidrken az ceki duzen ver diyo

Seninle evlenmek için ailesiyle tartışıyormuş. Kavgayla gürültüyle seni kabul eden aileden seni kucaklamalarını ve olduğun gibi kabul etmelerini beklemek çok iyimser düşünmek olur. Buradaki konuları oku ,aileleri karşısına alıp evlenenlerin sonu ne oluyor.

sen aile disinda istedigini giy ama bizimkilere gidrken az ceki duzen ver diyo
Emin ol evlenince oyle olmayacak demek kinoda rahatsiz oluyor giyiminden . Sonucta ciplak gitmeyeceksin ailesinin yanina. Hic taviz verme

Kizlar selam sevgilimin ailesi muhafezekar bi aile. sevgilim diyo ki ben senin bu zamana kadar hic birseyine karismadim evlenirsek bundan snrada biseyine karismam. ama bizimkiker smdi bana diyoki siz ilerde geldiginiz zaman esin ustune azcik duzeltip gelecek mi. ya da ilerde cocuk olsa namazini kilacak mi(bizim ailede oyle namaz kilan pek yok). bende dedm ki ben istedigm gelinligi giyerim. sevgilimde diyoki bizimkilerin ne tepki verecegini bilmiyorum . ama bana kalirsa istedigin herseyi giy. zaten evlendikten sonra kimse kimseye karisamaz. sizce kizlar ? suan daha evlilik ve tanisma asamasinda boyle seyler var. ben nasil davranmaliyim
Evlendikten sonra daha fazla karışırlar ....

zaten evlendikten sonra kimse kimseye karisamaz. sizce kizlar ?
Evlendikten sonra karisirlar asıl. Sevgilin senin agzini ariyor ve ilerde yasayacagin sorunlarin sinyalini veriyor.
Sinir olurum baskasiinin namazina ibadetine karisanlara. Sor bakalim onlari cennete sensiz almiyorlar mi?

Siz sevgilinizin ailesinin yasam bicimine uyacaksiniz problem yasamak istemiyorsaniz, baska yolu yok. Anladigim kadariyla sevgiliniz de ailesi gibi dusunuyor zaten, yoksa size bunlari soylemezdi. Ama bence cok iyi dusunun, cocugunuzun yetisme bicimine bile karisacaklarinin sinyallerini vermisler. Ben olsam ayrilirdim, ben muhafazakar bir ailede yetistim ama ben bile boguluyorum cogu zaman, muhafazakar olmayan bir ailede yetistiyseniz katlanamazsiniz.

Evlendikten sonra karisirlar asıl. Sevgilin senin agzini ariyor ve ilerde yasayacagin sorunlarin sinyalini veriyor.
Sinir olurum baskasiinin namazina ibadetine karisanlara. Sor bakalim onlari cennete sensiz almiyorlar mi?

Ahah kiz cok dogrubdedin. tesekkur ederim :) bnde sevmiyirum yani. cnku aha beni tanimadan etmeden ogullarini hiçe sayarak olmazda olmaz diye tutturmuslar. o da ailesini de karsisina alamaiyo ikna etmeye calisiyo. bi onlar bi benim aramda mekik dokuyo. nolur bilmiyorum valla :(

Siz sevgilinizin ailesinin yasam bicimine uyacaksiniz problem yasamak istemiyorsaniz, baska yolu yok. Anladigim kadariyla sevgiliniz de ailesi gibi dusunuyor zaten, yoksa size bunlari soylemezdi. Ama bence cok iyi dusunun, cocugunuzun yetisme bicimine bile karisacaklarinin sinyallerini vermisler. Ben olsam ayrilirdim, ben muhafazakar bir ailede yetistim ama ben bile boguluyorum cogu zaman, muhafazakar olmayan bir ailede yetistiyseniz katlanamazsiniz.

Cok tesekkur ederim. bencede oyle gibi . diyo bide ben dusunmuyorum bunlari bizimkilerin dusuncesi. yani arkamda olsa guzel olurdu :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back