ben de tel tedavisi yaptırdım sanırım o dişlere de tel takılabilir . ben 3,000 ödedim 6 taksitle . ve kısa sürede ( 10 ay) teli çıkarttım sonuçtan memnunum doktorunu iyi araştır . sonuçta sanat gibi bişey bu ..
Arkadaslar, Turkiye'de "Invisalign" denilen seffaf, gorulmeyen tel degilde kalip ile dis duzeltme imkani var mi? Dise tam olarak oturup, transparan oldugu icin hic gozukmeyen bir sistem. Eger var ise ve fiyat olarak fark yoksa Invisalign'i tercih etmenizi oneririm. Boylece telin yaratacagi yaralardan, degisik goruntu, vb. olumsuzluklardan etkilenmemis olursunuz.
benzer diş benimde kuzenimde vardı ona taktılar(hemde porselen braket) yani porselen braketler pek belli olmuyor daha estetik.tedavsisi 1.5 yıl sürdü.ama şimdi inci gbi :)
bence tel taktırmak kişiye baglı bisey kimsenin dedigi onemli deil eger sen istiyosan taktır, hayır ben o tellerle yapamam diyosanda sen bilirsin bende de su an tel var 6 aydır kullanıyorum bende de sorun cok buyuk deildi ama ben ole dişlerimi begenmıyodum yakında cıkcaklar inşallah fiyatlarda degişiyoo yaptırdıgın yere göre ben ozelde yaptırıyorum yaklasık 2000ytl odedim.
canım benım kızım 20 yasında 2 senedır dışlerınde tel var hıcte kotu gozukmuyor ılkın sen karar vermelısın dışlerının duzelmesını ıstıyorsan kımseye aldırma once saglık
arkadaşlar ben bişey merak ediyorum..bu diş tellerinin sadece gece takılanları falan var mı?
bende görüntüsünden çekindiğim için bi türlü cesaretedemedim ...ama gece takılanları varsa taktırmayı düşünüyorum..bilgisi olan varsa yazabilir mi?
diş teli olarak değil ama şeffaf plak olarak geceleri yada günün belli bölümleri takılan ve çıkartılan plak( ortodontik apareyler) mevcut. ama her vakada uygulanamuyor. en iyisi bir ortodontiste başvurman.
benim kızım lisede 1.5 yıl oldu takalı.
1 yıl falan blaket taktı .hiç çıkmıyordu yani.
6 aydır damaklı takıyor. daha tedavisi bitmedi.
pazarlıla sadece üst 500 dolar.
bana sorarsan takman gerekir.
imkanın varsa dişlerin niye inci gibi olmasın
kesinlikle size katılıyorum ..
en kısa zamanda bir ortodontiste görünüp tel takmalısın..
artık porselen seffaf braketler var hatta renklı lastıkler takıp daha eğlencelı bır hale getırebılıyorsunuz..
benimkide senin ön iki dişin gibi biri hafif üstte canım ama çok da dert etmiyorum yani seninle alakalı çok rahatsız oluyorsan yaptır tabiki.bir seneden fazla süreceğini sanmıyorum bu dişler için.eğer imkanın varsa yaptır derim.
canım benim düşüncem farklı..ama söylediklerimi gerçekten dikkate al..ben dişlerimden çok çektim hep sorunluydu..ve sonunda porselen kaplama yapıldı..istanbuldaki en iyi doktorları gezdimm.kısaca çok şeylerde öğrendimm.ben tel taktırma derim çünkü gayet güzel görünüyosun.tamam çok az ön dişlerin üst üste ama buda seni sen yapan çok güzel ve doğal bir özellik.insanın doğal halindeki güzellik kadar güzeli olamıyor.ben bunu acı tecrübelerle anladımm ve pskolojim bile bozuldu.gerçekten çok tatlı ve güzel görünüyosun..sevgiler...