• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce sadece bu eşyalarla ev kurmak ayıp mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi balımmert
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kime ve neye göre ayıp:1closedeyes:
önemli olan sizin mutluluğunuzkaydirigubbakcemile5
eğer şu anda bir an önce evlenelim diye düşünüp düğünden sonra eksik eşyalar yüzünden komplekse girmeyeceksen bencede bu kadar eşyayla evlenilir.ama sonradan bunu nişanlının başına kakacaksan az daha sabredin eşyaları tamamlayıp öyle evlenin....
benim fikrim başta bu kadar borç altına girip evliliğin ilk zamanlarını para sıkıntısı içinde geçirmektense ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız yönünde...

borc ıcınde huzursuz olacagına bırakk koltugunuz olmasın
agzınızın tadı olsunn

Bu temmuz başında evleniyoruz. :asigim: Ama nisan ayına kadar limitlerimizi doldurmuş durumdayız çeyiz için.ve ondan sonra düğüne sadece 2 ay kalıyor.sıra yavaş yavaş mobilyalara gelmeye başlayınca bizide telaş sarmaya başladı tabi.Ki hepinizin bildiği gibi en pahalı eşyalar onlar.Ben küçük ve şirin bi köşe koltuk bir televizyon ufak bi kitaplıktan oluşan oturma odası ve yatak odasını şimdi alalım diğerlerini sonra alırız diyorum.Ama nişanlım laf ederler diyo.Durumunuz yoktuda niye evlendiniz derlermiş.Ama ne benim ne de nişanlımın ailesi yardım etmiyor sadece ikimizin aldığıda yetmiyor.Sİzce öyle olur mu kızlar.Oturma odası+yatak odası.Yani tv üniteli yemek odalı güzel güzel koltuklu odamız olmadan evlenmek ayıp mı?

Hayir canim ayip olmaz. Sakin öyle düsünme ve öyle düsünenleri hic dinleme.
Evlendikten sonra paraniz olunca zamanla herseyi alirsiniz...

ben de temmuz sonunda evleniyorum inşallah ve tabak çanağım dışında hiç birşeyim yok daha ama hiç önemli değil.aileler yardım etmiyor değil de edemiyorlar o yüzden kendimiz halledecez inşallah.düğün paketlerinden mobilyayı alırız uygun da beyaz eşya alırız diye düşünüyoruz Allah yardım eder inşallah.

neden ayıp olsun.ben bu dışardan müdahalelere çok kızıyorum ya...bende 6 aylık evliyim ama senin dedigin gibi ne yemek odam var ne salon takımım.ufak tefek bize yetecek kadar şey var.maksat gönüller bir olsun.gerisi kendiliginden gelir....

bence çok ayıp o eşyalalarla evlenilir mi? falan dememizi beklemiyorsun değil mi şekerim? yani zaten bu lafı edenin zekasından ve insanlığından şüphe etmek lazım (çok mu ağır oldu ne:çok üzgünüm:) bende bu temmuz evlenicem ve mobilyalarımı almadım son iki ayda alıcam ve cebimde kaç para varsa onunla ne alabiliyosam alıcam umrumdada değil beni ayıplayan çok biliyosa kendisi alsında bende oturayım içinde:1closedeyes:
birileri beni görmeye değilde eşyalarımı görmeye geliyosa ben anahtarı vereyimde o rahat rahat baksın ben evde yokken :oklava:
hiiç dert etme caanım düşünme bile keyfine bak. Allah mutlu mesut etsinn:1hug:

neden ayıp olsun ki içinde huzurlu mutlu olduktan sonra elalem sunu der bunu der hiç önemli değil gücünz nereye yetiyorsa alın eşyalarınızı evlenin daha sonra teker teker alırsınız allah sağlık huzur mutluluk versin geri her şey zamanla olacak şey hiç canınızı da sıkmayın bence daha gururlanın bile.ne mutlu size ki her şeyiniizi kendiniz yapmaya calışıyrsunuz ve de mutlusunuz.şimdiden mutluluklar eksikler zamanla tamamlanır hiç dert etme.

bir de bir arkadasım ailesinden hiç destek almadı bütün esyaların aldılar damadın ailesi ama arkadasım ve eşi ödedi arkadsım da işten kısa bir süre sonra çıktı tek eşine kaldı tkılan bilezikler set hepsini bozdular ve daha da taksit ödüyorlar kredi falan çektiler.bazı esyaları da eksikti zamanla tamamlıyorlar.bence hepsini alıp borç ödemektense yavas yavas almak daha iyi .

Son düzenleme:
iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuşŞenizkaydirigubbakcemile5.... ne biçim bir düşünce böyle yaaa. siz ikiniz birbirinizle evleniyorsunuz, elalemin ne dediğini hiç umursamayın gücünüze göre eşyanızı alın ... ayıplamaya kalkanadasüprizzzzz kapının önünü gösterin mutluluklar:içelim:

saçmalama cnm yha olur mu öyle şey. gayet de güzel olur öenmli olan gönüller bir olsn huzur olsn gerisi gelir ztn ...

hiç ayıp değil iki gönül bir olunca samanlık seyran olur die boşuna demmişler...

ben bahçeli minik bir ev tutup bir yemek masası bir yatak odası ve oturma odası düşünüyorum aynı senin gibi..

misafir odassı almayı hiç de düşünmüyorum. benim köpeğim var evde rahat edip koşsun istiyorum e eve misafir fazla gelmesin rahat edemesin istiyorum çok muu kötü oldum ne:D

hatta bazen odaya iki tekli koltuk geriye tabure mi koysam diyorum :D

iki kişi yaşayacağız sonuçta evde kira olunca hiç gerek yok abartı eşyaya..

eskisin modası geçsin güzel birşey çıksın o zaman alırız.. bir sürü borca girince birde almak için almaya hiç gerek yok...

Bu temmuz başında evleniyoruz. :asigim: Ama nisan ayına kadar limitlerimizi doldurmuş durumdayız çeyiz için.ve ondan sonra düğüne sadece 2 ay kalıyor.sıra yavaş yavaş mobilyalara gelmeye başlayınca bizide telaş sarmaya başladı tabi.Ki hepinizin bildiği gibi en pahalı eşyalar onlar.Ben küçük ve şirin bi köşe koltuk bir televizyon ufak bi kitaplıktan oluşan oturma odası ve yatak odasını şimdi alalım diğerlerini sonra alırız diyorum.Ama nişanlım laf ederler diyo.Durumunuz yoktuda niye evlendiniz derlermiş.Ama ne benim ne de nişanlımın ailesi yardım etmiyor sadece ikimizin aldığıda yetmiyor.Sİzce öyle olur mu kızlar.Oturma odası+yatak odası.Yani tv üniteli yemek odalı güzel güzel koltuklu odamız olmadan evlenmek ayıp mı?

güzelimm akıl veren olurda para veren olmaz
ne ayıp olcakmış eşyan dört dörtlükte olsa bir hafta konuşurlar
3parça olsada birhafta konuşurlarrr
hiç sıkmayın kendiniziiiiii

Kim laf edecekmiş canım ya ev sizin mutluluk sizin önemli olan huzurlu saygılı bir yuva kurmak. Laf edenlere gelince bir işin ucundanda onlar tutup eksiklerini alsınlar madem eşyada gözleri var.:oklava: Sana en yakınımdan bir örnek vereyim.Benim ablam kayınvalidesiyle oturuyordu 4-5 ay sonra anlaşmazlıklar yüzünden ayrıldı yanlarından. Ablamların sadece yatak odaları vardı.Bizde alelacele 2 çekyat 1 halı aldık.Üzerinde yemek yemek için bile birşeyi yoktu evde.Eniştem çalıştı birlikte 5-6 yılda öyle bir hal aldılarki şimdi evleride var.Ve eşyalarını bir görsen en ufak bir eksikleri bile yok.Yani demek istediğim önemli olan birbirinize olan desteğiniz sevginiz saygınız gerisi teferruatlardan ibaret . Canım benim bir ömür boyu mutlu olursunuz inşallah. Ve lütfen etrafınızdaki insanların laf kalabalığına dolduruşuna gelmeyin.a.s.a.s.

neden ayıp olacakmış önemli olan sizin mutluluğunuz bende eşyalarrımı alim öle evlenim diyenlerdendim ama şimdi herşey yetcek kadar olsun diye düşünüyorum mutluluklar canım şimdiden

allah aşkına diğer insanlar için yaşamayı boşverin,lütfen...

yok ne derler,ne yaparlar,kınarlarmı, ayıplarlarmı...

güzelim sen koşulların ne ise ona göre davran,evinde herşeyin olupta borç içinde cebinde kalan 3-5 i idare edicem aman yeterki meraklı gözlere gösterecek bişeyim olsun dersen, inan kusur bulmaksa çok eşyan varmış derler yinede bişey söylerler...

temel eşyan olsun,cebinde paran olsun ilerde eksiklerinizi tamamlarsınız.. yeterki mutluluğunuz daim olsun...

yok canım ya sen onun bunn dediğine bakma sen mutlu olucakmısın ona bak oke
bende bi çekyat takımı +bi yatak odası+ uygun fiyatlı beyaz eşya ile evlendim
zamanla herşey olur sen ihtiyacın olanı al
ileride solon takımının engüzelini alırsın cok borç acıp sıkıntıya girmeyin birbirinizi yıpratırsınız farkında olmadan
heleki ailelerden destek yoksa aman uzak durun borctan derim ben bu konuda cok cektim
ailem saolsun istediğim herşeyi aldı ama eşimin ailesi zor zar yaptı oda bir iki bişi
coğu bor eşimin üstüne yıkıldı cok zor günlerimiz geçti düşün fazla bişi aldırmadığım halde zorlandık
bide lüxse kaçsaydım nolurdu acaba
gencim istiyorum deseydim --ama demedim cünki cok iy biliyodumki tüm borç eşime yıkılacaktı ve tahmin ettiğim gibi oldu ::(

Son düzenleme:
Yaaaa Ayıp Tabi! Elalem ne der sonra.Sakın ha hıc bı eksıgınız olmasın.Herbıseyınız tam olsun kı kımseye laf dusmesın.Haaaa bu arada unutmadan da ewlendıkden sonra bırbırınızle olmanın huzuru mutlulugu vs gıbı seylerı de artık borc ödeyecez dıye bı kenara alırsınız.Nasılsa kımse gormıycek bunu dolayısıyla da kımse laf edemıyecek.:oklava::oklava:
Lutfen baskaları ıcın mı yasıyosunuz?Bırakın kım ne derse desın hatta begenmeyen gelmesın de!Kıme ne sız iç huzurunuza bakın.Kımın herseyı dort dortluk du kı ewlendıgınde?Aılesı tamamen arkasında olanların bıle zaman ıcınde 'aaa bızım buyumuz da eksıkmıs' dedıklerını cok duyduk.Boyle seylerı dusunerek dugun heyecanınızı lutfen telasa,tasaya ve derde donusturmeyın.

Cok mutlu olur insallah hayatınız.Şimdiden Allah bı yastıkda kocatsın...a.s.

amn nıye ayıpolck ayıp oldu dıyenelre çıkaırnda parayı yardım edın bıra z dersınz boşverın borcunu sız oduyceksınz sonuçta evlendıktn sonra da alırısnz boşverın insanalr bıgun söyler 2gun soyler ama sıkıntıyı sız ayalrca cekersızn evlılıgınzın en gzuel zamnalrını sıkıntılı gecırmeyın.şimdiden mutluluklar

canım hiçte ayıp olmaz
önemli olan mutlu olmak ve eşyalarda mutluluk getirmiyo ayrıca zamanla herşeyinizi tamamlarsınız

Hepinize teker teker teşekkür ediyorum.Desteğiniz bana güç veriyor.Eksik olmayın..İyiki burdayız..iyiki paylaşıyoruz..

insanlar ayıp ayıp diyeceklerine kalkıp yardım etsinler o zaman. Herşey çok pahalı ve biz de ikimiz alıyoruz genel olarak herşeyimizi. Zaten eskisi gibi üçlü, ikili, 2 tekli salon takımı falan kalmadı. Yok gümüşlük, yok kaşıklık, yok konsol... o kadar kalabalık ev üstüme gelir benim.

bir köşe, 1 tekli, 1 puf şahane...

alabildiğinizi alın, istediğiniz gibi evlenin. Alıp borçlanınca sonra o borç size kalıyor, ayıplayana değil.

Back
X