• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce sadece bu eşyalarla ev kurmak ayıp mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi balımmert
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım benim sakın böle şeyleri dert etmeyin önemli olan sizin anlaşmanız geçinmenizdir yoksa millet neder olayını takmayın bile zamanla yavaş yavaş tüm eşyalarınız olur Allahherşeyinhayırlısını versin sevgileirmle bir yastıkta kocayın inşallah:))

cnm bnm ne alakası war yha ole sey olur mu hiç yhaa..yha ben bu hersey tamam olcak mantıgını anlamıorm zaten insanlar yıllar sora bile bitiremiolar eksiklerini... zamanla alırsınız yha acil olmas gerekenleri halledinde...a.s.

Bence boşuna dert ediyorsunuz kendinize. Kimsenin eşyası kimseyi ilgilendirmez.
Bu sizin hayatınız ve sizin eviniz. İnanın o konuşmak isteyen tipler eşyalarınız da olsa
konuşacak çok şeyler bulur kendine çünkü o karakterdekiler inanamayacağınız kadar
üretken oluyorlar. Siz içinde mutlu ve huzurlu olun gerisi boş, hem evin eksiği bitmez derler
çok doğru. Dİlerim güzel utlu günler sizinle olsun.

canım ben de salonumu 'L' kanepe bir tane berjer, orta koltuk, tv ünitesi ve yemek masasından oluşturmayı düşünüyorum ve de ayrıca bir oturma odası da yapmıcam, üstelik alabilcek durumum da yok değil sadece fazla eşyadan hoşlanmıyorum,kimsenin ne düşündüğü çok da önemli değil,ayrıca kime ne, çok sıkıştıran olursa verirsin cevabını
üstelik neye gerçekten ihtiyacın olduğunu o evde yaşarken zamanla öğrenirsin,on göre alırsın sende,şimdiden mutluluklar dilerim:1hug:

Son düzenleme:
canım hiiiç elalemin laflarına bakmayın..kim ne derse desin bi kulağından girsin öbüründen çıksın tabiri caizse.. ayıp diyecek olan önce kendi ayıbına baksın.. bizim de durumumuz iyi değil.. sözlümün ailesi borç içinde.. elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz fakat yapamadığımız yerde bırakıyoruz.. sadece acil ihtiyaçları alacaz.. bi odayı hiç döşemicez hatta iki kişiyiz sonuçta.. oturma odası denen şeyi de yapmıcaz salonda oturcaz.. lcd tvyi de evlendikten sonra borçlar bitince almayı düşünüyoruz.. o ''ayıp'' diyenler bi zahmet geldiklerinde 55 ekran ufak tv ile idare ediversinler... ben mutluyum huzurluyum ya o bana yeter mal mülk eşya hiiiiç önemli değil cnm inan..

Bu temmuz başında evleniyoruz. :asigim: Ama nisan ayına kadar limitlerimizi doldurmuş durumdayız çeyiz için.ve ondan sonra düğüne sadece 2 ay kalıyor.sıra yavaş yavaş mobilyalara gelmeye başlayınca bizide telaş sarmaya başladı tabi.Ki hepinizin bildiği gibi en pahalı eşyalar onlar.Ben küçük ve şirin bi köşe koltuk bir televizyon ufak bi kitaplıktan oluşan oturma odası ve yatak odasını şimdi alalım diğerlerini sonra alırız diyorum.Ama nişanlım laf ederler diyo.Durumunuz yoktuda niye evlendiniz derlermiş.Ama ne benim ne de nişanlımın ailesi yardım etmiyor sadece ikimizin aldığıda yetmiyor.Sİzce öyle olur mu kızlar.Oturma odası+yatak odası.Yani tv üniteli yemek odalı güzel güzel koltuklu odamız olmadan evlenmek ayıp mı?

yok be vallahi bız de öle alıcaz cok şükür alabılrız başka bişey ama ben sevmıyorum kalablk yemek odası almıycam duvar unıtesı koltuk yatk odası bitti gittii cokacimcoook

Dün akşam işten çıkmak üzereyken yazmıştım yaşadıklarımı onun için ancak okuyabildim mesajlarınızı.Size yemin ediyorum ben bugüne kadar hiç kimseden böylesine güzel bi destek görmedim.şu an o kadar mutluyum ki anlatamam.Sizlere ne kadar çok teşekkür etsem azdır.

Gerçekten bi insanın hissettiklerini yaşayan bu durumun içinde olan insanlar kadar iyi kimse anlayamıyormuş.Hepinizin gönlü o kadar geniş yüreği o kadar sevgi dolu ki beni günlerdir içine düştüğüm umutsuzluktan ellerimi tutup çıkardınız.

Dediklerinizi aklımdan hiç çıkarmayacağım.Evimiz için alabileceğimiz her eşya o kadar önemli oluyor ki.Ufacık bir şey için bile günlerce en iyisini en güzelini alalım diye araştırabiliyoruz.Ve birçok çeşidi bir arada görebileceğimiz internet gibi koca bir alanda bizimle olunca ister istemez iyisini almak istiyoruz.Çok uçuk olanlara sadece bakıyoruz, bazılarını beğenemiyoruz.Ama dediğiniz gibi öylesine olsun diye sırf almış olmak için ucuz diye içimize sinmeyen şeyleri almak istemiyoruz.Onun için daha az masraflı olduğunu düşündüğümüz küçük ve şirin bir oturma odası ve yatak odası alalım istiyoruz.İstediğimiz eşyalardan oluşan bu iki odayı almak.Salonu almaktan ucuza geliyor.

Yazdıklarınız hep aklımda, desteğiniz yüreğimde ki güçte olacak.Ve kulaklarımı tıkayıp etrafımızdakilerin söylediklerine, bildiğimiz istedğimiz yolda ilerleyelim diyeceğim nişanlıma da.Benim ailem durumumuz yok diye, nişanlımın ailesi hiç bu konunun lafını bile etmiyor yardım falan yokmuş onlarda.Nişanlımın babası bana babam mı yardım etti diyo yani o derece (ki durumları iyi, biz kirada oturuyoruz onların kendi evi arabaları kira aldıkları yerler ve bi çok artık gelirleri var) yardım etmiyorlar.varsın etmesinler..Allah büyük inşallah hayırlısıyla o günleri görebiliriz.Desteğiniz için çok çok teşekkür ederim.Size buradan güzel haberler duyurmak nasip olur inşallah..

Bence böyle konularda ayıp diye birşey yok...aynı şekilde düğündü, takıydı, altındı...bunlarda da yok.
ki benim mesela kendi ailem bile hiç bi şeyime yardım etmiyo bir tek nişandan vazgeçip parasını verdiler de beyaz eşya aldık. ( o da benim hakkım diye yani.. ) ev yapacaklardı ondan da vazgeçtiler; tam rezillik:1closedeyes:
biz de nişanlımla, benim de birikimlerimle artık elimizde ne kadarı gelirse onu yapacaz. oturma odası ve yemek odasında özellikle minumum yapacağım herşeyi, nişanlımın aliesini de tembihliyorum " kendinizi çok zora sokmayın " diye...sonuçta sağlık huzur olduktan sonra bunların bi önemi yok benim için
eğer - kendi ailem de dahil - yarın öbürgün evime laf söylerse de cevapları hazır bende...

sen evin içinde mutlu olduktan sonra eşyaymış diğer şeyler boş bence. millet herşeyi 4dört dörtlük yapsan bile konuşacak bişey bulur. o yüzden hiç bir şeyi düşünme

zamanla hepsi olur canım, hiç canını sıkma.
biz de borçla aldık eşyalarımızı, çalıştık ödedik. bu şekilde evlenen çok var.
gereksiz birşey almayın evinize. evlilik listelerinde görüp de hiç kullanmadığınız eşyalar çok var.
ikiniz de çalışıyorsunuz. takılarınız da olacak.
ilk zamanlar fazla misafiriniz olmaz. laf edecekleri de hemen kabul etmez, geciktirirsiniz.
aileler sorun edecekse, bir zahmet ellerini ceplerine atsınlar.

Allah yardımcınız olsun.:1hug:

esya olmasada olur
siz mutlu olun en önemlisi bu
tv ünitesi olmus yemek masası olmus kimene
ayrıca kayınpedere de ayıp doğrusu
varlık içinde yokluk cektiriyorlar :kızgın:

balım hiç üzülme cnm mutluluk eşya ıle olsa ozmn mıllet durmadan takst ödeyıp yenı şeyler alsın
eskıden tv unıtesı mı varmış yemek odası mı yerden yerdık yaa hemde o tadı bıda bulamıyoruzŞeniz sen bunları düşünme cnm
bırlıkte eşınle olcan bı sıcak yuva hayal et gerısı boşş yerimseniben çoğu evde bu dedıklerın yok ama cok samımı sıcak bı yuva sen mutluluğu bulmuşsun gene senı düşünen bı nışanlın var bu zamanın tadını cıkar

Millete neymiş ya..Eşya huzur getirmiyor.Her şey zamanla olur.En önemli şey huzur.Varsın koltuk takımın olmasın,varsın millet laf etsin..Sakın takmayın kafanıza desinler diye yaşayacak değilsiniz.Arkadaşım sanı ömür boyu mutlu ve huzurlu bir yuva diliyorum.

bizim hala televizyon yok bekarlık evimdeki minik tvyi getirdim idare ediyoruz o da yerde durmasın diye en küçük zigonun üzerine koydum.. yemek odası alamıyorduk düğünde takılanla alırız demiştik bizde Allah yardım etti, babam halletti sonradan.. evlendiğimde salon ve yatak odası vardı 2 tane de boş odam..
şimdi biri ıvır zıvırı koyacak ikeadan alınmış güzel ucuz bir gardrop, çalışma masası ile hem benim çalışma odam hem de ütü vs. odası oldu..
diğerine anneannem bir koltuk takımı aldı oturma odasına, o da aldu..
hala ayakkabılık, televizyon, tv koyacak sehpa raf gibi birşeye ihtiyaç var aklıma gelen, evim şu an sıfır aksesuarlı ona ayıracak durumun yok şuan malesef..
perdeler sadece salon ve yatak odama yaptırabildim..
mutfağa yapı marketin birinden birşey taktım sadece boyunu ayarladık.. diğer iki odama eşimin teyzesinin eski perdelerini taktık, hiç utanma; tahtaya çer çöpe takma hem evlendikten sonra rahatlarsan sıkışıkken kötü birşey alacağına belki zevkine göre alırsın..
Bak yeni alışan bir çiftin parasızlık kavgası ağır gelir hiç girişme boşver :)

Önceden alınmazsa sonrada hiç alınmaz,aslında bişiler yapmaya çalışın,altınları kaptırmayın en azından
onlarla borcunuzu ödersiniz..

Kimseye laf düşmez, kimse ayıplayamaz..
Annem evleneli 27 yıl oldu hala eksikleri bitmiyor...
Bende senin gibi yapacağım salon takımı , vitrin falan almayacağım daha nışanım olmadı ama yatak odamı aldım...
Ödeyip taksitleri bitsin diye...Bu zamanda evlilik, yuva kolay değil...
Sen yeter ki mutlu ol ..
Kim ne demiş ne diyecekmiş hiç düşünme...

eşya ile mutlu olmak için
değil eşle mutlu olmak için evlenilir

Bu temmuz başında evleniyoruz. :asigim: Ama nisan ayına kadar limitlerimizi doldurmuş durumdayız çeyiz için.ve ondan sonra düğüne sadece 2 ay kalıyor.sıra yavaş yavaş mobilyalara gelmeye başlayınca bizide telaş sarmaya başladı tabi.Ki hepinizin bildiği gibi en pahalı eşyalar onlar.Ben küçük ve şirin bi köşe koltuk bir televizyon ufak bi kitaplıktan oluşan oturma odası ve yatak odasını şimdi alalım diğerlerini sonra alırız diyorum.Ama nişanlım laf ederler diyo.Durumunuz yoktuda niye evlendiniz derlermiş.Ama ne benim ne de nişanlımın ailesi yardım etmiyor sadece ikimizin aldığıda yetmiyor.Sİzce öyle olur mu kızlar.Oturma odası+yatak odası.Yani tv üniteli yemek odalı güzel güzel koltuklu odamız olmadan evlenmek ayıp mı?

arkadaşım 2,5 yıllık evliyim tv ünitem, yemek odası takımım yok.
köşe koltuğum ve tv sehpam var.
mtfakta masam var onda yiyip içiyoruz.
zaten evimde masa koyabilecek bir yer de yok, bildiğin kutu gibi eva.s

kimseye ayıp falan olmaz canım.
bu zamanda evlenmek kolay mı
nişanlına da söyle eşyanın ayıbının davasını yapan zaten de gelmesin evinize:delphin:

işte bende başlangıçta tam bunu istiyorum.Kutu gibi bir ev.. Bu hafta sonu nişanlımla konuşacağız inşallah sizlerden de aldığım destekle bu şekilde bir evimiz olacak.Çok teşekkür ederim hepinize..

aile desteği olmadan evlenmek zor bunu en ıyı yaşayan anlar..
bizde sımdı aıle destegı olmadan ıkımız bısıler yapmaya calısıoruz..inan maaş bellı hersey bellı aldıklarımız ortada borclarımız ortada yanı bır mocılya ıcın samımı soluyorum o parayı kazanmak ıcın kaç ay calısıolar..hayatın gerçeklerı bunlar ama napalım Allah her zaman yardım edıo gercekten bak bızım arkadaslarımızın hemen hemen hepsı gecen sene evlendıler ve dugun salonunu 3 bın lıra gıbı fıyatlara tutmuslar bız sırın bır yer bulduk ustelık ıcımıze de sındı 1500 e tuttuk..
bı baska mevzu da ankastre setı 2200(bulasık+davlumbaz+ocak+fırın)ye hepsını aldık..
buzdolabını 2300 tabı kampanyalı klıma hedıyelı artı supurge hedıyelı aldık
sonracımaa camasırımızıda 7 kılo 1050 tl ye aldık..
hepsı ıcımıze sındı ve suan cok az bı taksıdı kaldı nisan ayında beyaz esya taksıtlerımız son ustelık 82 ekran arcelık tv de ıcınde onuda 1100 e almıstık sanırım..
suan tek derdımız mobılyalar ve ev tadılatı ve bunların hepsı bıze bakıoo ınsallah hepsının ustesınden gelırız..
cnmcım bence sızde herseyın ustesınden gelıceksınız Allah sıze yardım edıcektır..
Vee bısey sölıyım bazı ceyızde olması gereken ve bızım ıstemedıgımız seyler oldu mesela ben set ıstemedım aaa dedıler olsun yenı gelın olucaksın..bılmem ne..
ya takmıcagım seyı alıp sonra satınca zarara ugrayacagım seyı neden alıyım sımdı deılmı?
onun dısında luks yatak ortulerı 700 felan ondanda vazgectık alırsam kullanıslı alıcam ve 300 den fazla vermıcem en azından camasır makınasında yıkanacak bısey ıstıorum...
uzun lafın kısası elalem onu dıcek bunu dıcek hıcccccccccc umrumda dıılll
benım ne ıstedıgım onemlı..cunku elalem gelıp sana para vermıcek...
HAKSIZSAM SÖLEYIN ARKADASLARRR

Back
X