• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce sacma mi?

İsterse aynanız olmasın, elinizde malzemelerle evlere gidin fark etmiyor, vergi mükellefi olmanız gerekiyor, ev kadınlarının evde yaptıkları işlere vergi mükellefiyetliği getirildi, siz isterseniz 2. el penye satın, vergi alınıyor.

Bu işi yapacaksanız hayırlısı olsun lakin siz önce en yakın vergi dairesine gidip bilgi almanızda yarar var.
öylese vazgectim ben bu isten
caresizlik icinde cirpinirken 1 2 yasli teyzenin biyindan kasindan 2 tl kazanma hayalimi vergiden dolayi birakiyorum..ben daha ne diyim ki...ne kazanicam da neyin vergisini vericem ...neyse bir ev kadini daha ufacik karinca kadar ekmek parasindan bile böylelikle vazgecer..hepinize sonsuz tesekkurler

ya canim ne isletmesi allah askina kotu bi aynam var kucuk boy duvara civi cakip onu asicam onunede eski bi masa koyucam bu yani zaten oda yatak yorgan kislik konserve temizlik urunleri utu masasi camasir askisi gibi sacma sapan seylerle dolu kucuk bir masa dan mi vergi kacakcisi olucam ..okucaksam da ben zaten diyorum bu ise baslamadn once mutlaka maliyeyle gorusucem
evet kötü bir masa ve aynayla bile yaptığınız iş için vergi ödemek zorundasınız. ozaman instgram üzerinden satanlarda ödemesin nasılsa evlerinden satış yapılıyor. mal ya da emek varsa ortada verginizi ödemek zorundasınız. şikayet edildiğiniz an ceza gelir.

alla alla ya suc mu olur tüh...hic cevrem yok.ama genis bi cevreye hitap etcemi.sanmiyorum bi iki kas biyii alcam sac yaptirmaya geleen olmaz muhtemeelen binadakiler hep yaslinkesim kasa biyiga gelirler bunun icin vergi odemek mi gerek yaw hic bi bilgim yok gerci bu islerden
Evet, suç vergi lehvası çıkartman gerek fatura kesmen lazım vergi ödemen gerek hadi apartmandakiler şikayet etmedi ilan yapıştırdın oradan geçerken birisi şikayet etti ki hiç belli olmaz şikayet edilirsin cezasıda az buz değil yani tek bir ayna bile koysan ticarete giriyor.İnternetten ürün bile satsan vergi lehvası şart,ürün satan kişinin fatura kesmesi gerek.

Benim bildiğim biri vardı böyle çok uygun yapıyordu herkes evine gidiyordu falan.bunun cezası olur mu bilmiyorum ben.aslinda dusunursen insan para karsiligi birine herhangi bir hizmet verebilir gibi geliyor.gerci insan dusunuyor o zaman kuaforler niye dukkan açıp vergi oduyor diye.bunu iyi bilmek lazım.mesela birinin evine gidip özel ders almak gibi birşey mi acaba
evet cezası var,eğer vergi lehvası yoksa ve fatura kesmiyorsa cezası var.

saol canim hislerimi dinledigin icin ictenlikle:KK43:
net uzerinden satis islerinede esim olacak sahis karsi herseye karsi lanet olsun onun yuzunden 2 3 tl lerle geziyorum kimseye belli etmeden yasiyorum bunlari ama doldum tastim
net üzerinden satışta bile lehva gerekli ve fatura kesilmeli.

Back
X