• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce sacma mi?

Evde çalışan ev hanımları sadece bildirim yapıyor
Belli bir kazancın altında vergi çıkmıyor zaten sadece cüzi bir harcı var
Bildirimini yap sonra başın ağrımasın, tam teşekküllü kuaför değil ağda ve bakım olarak yapacaksın bildirimini, kuaförlük için belge isteniyor zaten. Bu şekilde yaparsan vergi yükün de olmaz, şikayet edilme derdinde olmaz kafan rahat olur
evde boncuk isi davetiye katlama falan tapanlarda mi bildirim yapiyor canim..ya gerekirse tabiki yapicaz kafam agrimasin sonradan daha iyi benim icin elbette

Şöyle yapın, ilan asın siteye özel günlerde eve gelip kuaförlük hizmeti verilir yazın,daha mantıklı vergide olmaz.Avrupa'da var böyle yerler, lazerci görmüştüm.
eve gitme olayini da esim.istemez heralde aman nebilim iyice karisti biyandan esim.bi yandan ben hayirlisi olsun

evde boncuk isi davetiye katlama falan tapanlarda mi bildirim yapiyor canim..ya gerekirse tabiki yapicaz kafam agrimasin sonradan daha iyi benim icin elbette

Genelde bildirmiyor kimse, eve iş alanlarda sorumluluk işi veren firmaya ait, şikayet olursa firmaya ceza gider, o tür işler genelde bir yerden alınıyor
Ama çıkar hazımsızın biri şikayet eder uğraşırsın sonra
Gönül rahatlığıyla çalışmak daha iyi, üç beş masraf etsen de sorunla uğraşmazsın
Üstelik devletin bu şekilde evde çalışan hanımlara destek programları falan oluyor, kaydın olursa bu tür şeylerden de faydalanabilirsin, belki ileride dükkan açma şansın bile olur, neden olmasın

Ben şeyden tedirgin olurum mesela evime gelecek kişiden. Hırlı mı hırsız mı? Vergi kısmından ziyade bu daha önemli bence. Yoksa kimse sizin yapacağınız üç beş kuruşluk kuaför hizmeti için kapınıza dayanacağını sanmıyorum. gelin mi çıkacak evden sanki. Belli başlı temel şeyleri diyorsunuz ama yine de başka iş düşünün derim :)

Genelde bildirmiyor kimse, eve iş alanlarda sorumluluk işi veren firmaya ait, şikayet olursa firmaya ceza gider, o tür işler genelde bir yerden alınıyor
Ama çıkar hazımsızın biri şikayet eder uğraşırsın sonra
Gönül rahatlığıyla çalışmak daha iyi, üç beş masraf etsen de sorunla uğraşmazsın
Üstelik devletin bu şekilde evde çalışan hanımlara destek programları falan oluyor, kaydın olursa bu tür şeylerden de faydalanabilirsin, belki ileride dükkan açma şansın bile olur, neden olmasın
evet canim haklisin..ortalik kiskan kayniyor zaten...gecenlerde part time makyoz olarak bi kuaforde makyaj yaptim inanki isim.bitene kadar ordaki kalfa beni yedi bitirdi pislik nefret ettim koskoca kadin bide...kiskandi yaptigim.makyaji resmen ve musteri begenmesin diye elinden geleni yapti..musterini az bi surasi abartimi sanki dese bana tamam duzelteleimm demeye kalmadan kiskanc kalfa elimden fircalsari aliyodu kenndi duzeltiyodi benim.musterimi ben makyaj yaparken o da yanimda baskasina fon cekerken resmen kalcasiyla beni slklstiriiyordu kac kere koluma degdi galiba rasizlik vermem icin...hala unutamiyorum.o pislik kadinin yaptiklarini...demem o ki evet hersey olabilir bu hayatta

Ben şeyden tedirgin olurum mesela evime gelecek kişiden. Hırlı mı hırsız mı? Vergi kısmından ziyade bu daha önemli bence. Yoksa kimse sizin yapacağınız üç beş kuruşluk kuaför hizmeti için kapınıza dayanacağını sanmıyorum. gelin mi çıkacak evden sanki. Belli başlı temel şeyleri diyorsunuz ama yine de başka iş düşünün derim :)
evet ondan bende tedirginim ama ilk once sadece tanislardan ise baslasam.diyorum ..zamanla adim duyulursa ne yaparim simdilik bilemiyorum..ilk etapta sitede herkeezi taniyirum mesel toplam 25 daire var onlar gelse kalici musterim olsa bile yeter bana

canim 3.sayafayi okurmusun arkadas arastirdi boyle bir ise vergi dusmuyormus
Okudum şimdi. Nereden aldınız bu yazıyı resmi bir siteden mi? Yeni çıkan bi tüzük olabilir belki ben yanıldım tanıdık avukat varsa bi danışın

Aynen sen garantiye al da kendini sıkıntı yoksa elinden geliyosa da çok iyi olur senin için
mutlaka canim...
en buyuk engel esim simdi
istemiyor boyle bise yapmami hep on yargili ama benim ellerim kasiniyor bu meslegi yapmam lazim kimi gorsem sacini kesim biyini alim gel sana makyaj yapim diyorum bedavadan az mi yaptim:(

Benim bildiğim biri vardı böyle çok uygun yapıyordu herkes evine gidiyordu falan.bunun cezası olur mu bilmiyorum ben.aslinda dusunursen insan para karsiligi birine herhangi bir hizmet verebilir gibi geliyor.gerci insan dusunuyor o zaman kuaforler niye dukkan açıp vergi oduyor diye.bunu iyi bilmek lazım.mesela birinin evine gidip özel ders almak gibi birşey mi acaba

mutlaka canim...
en buyuk engel esim simdi
istemiyor boyle bise yapmami hep on yargili ama benim ellerim kasiniyor bu meslegi yapmam lazim kimi gorsem sacini kesim biyini alim gel sana makyaj yapim diyorum bedavadan az mi yaptim:KK43:
Yakın arkadasların yakın komsularınla çalışacagını söyle zaten yapıyorum sadece parası ile biraz daha profsynel yapıcam de halledersin az naz cilve de ekle. Değerlendir kesinlikle bu hünerini o da üç beş para kazandığını görünce ikna olur iyice bi yaraya derman olur

Yakın arkadasların yakın komsularınla çalışacagını söyle zaten yapıyorum sadece parası ile biraz daha profsynel yapıcam de halledersin az naz cilve de ekle. Değerlendir kesinlikle bu hünerini o da üç beş para kazandığını görünce ikna olur iyice bi yaraya derman olur
dinlemiyo canim.okadar geri kafali ki 2 gundur yuzune bile bakmiuorum heran fen kavga cikabilir:( en azindan denesem aynenn para kazaninca mutlaka izin verir gerizekali eskiden beri benim yetenegimi enggeloyor cok sinirim bozuk suanda

Benim bildiğim biri vardı böyle çok uygun yapıyordu herkes evine gidiyordu falan.bunun cezası olur mu bilmiyorum ben.aslinda dusunursen insan para karsiligi birine herhangi bir hizmet verebilir gibi geliyor.gerci insan dusunuyor o zaman kuaforler niye dukkan açıp vergi oduyor diye.bunu iyi bilmek lazım.mesela birinin evine gidip özel ders almak gibi birşey mi acaba
bilmiuorum hicbir fikrim yok esimi ikna edebilsen once gidip maliyeyle konusucam bildiirim yapicam mutlaka ...o bildigin biri evinin bir odasinda mi hizmet veriyordu canim ufak çapli

siz evinizin 1 odasını işletme haline getirmekten bahsediyorsunuz ama
ya canim ne isletmesi allah askina kotu bi aynam var kucuk boy duvara civi cakip onu asicam onunede eski bi masa koyucam bu yani zaten oda yatak yorgan kislik konserve temizlik urunleri utu masasi camasir askisi gibi sacma sapan seylerle dolu kucuk bir masa dan mi vergi kacakcisi olucam ..okucaksam da ben zaten diyorum bu ise baslamadn once mutlaka maliyeyle gorusucem

bilmiuorum hicbir fikrim yok esimi ikna edebilsen once gidip maliyeyle konusucam bildiirim yapicam mutlaka ...o bildigin biri evinin bir odasinda mi hizmet veriyordu canim ufak çapli
Evet evine gidiyorlardı genelde.bazen de bayanlar bir evde toplanıyordu o gelip yapiyordu birseyler. önceden dükkanı varmis sonra kapatmış.boyle surduruyordu kuaforlugu

ya canim ne isletmesi allah askina kotu bi aynam var kucuk boy duvara civi cakip onu asicam onunede eski bi masa koyucam bu yani zaten oda yatak yorgan kislik konserve temizlik urunleri utu masasi camasir askisi gibi sacma sapan seylerle dolu kucuk bir masa dan mi vergi kacakcisi olucam ..okucaksam da ben zaten diyorum bu ise baslamadn once mutlaka maliyeyle gorusucem
İsterse aynanız olmasın, elinizde malzemelerle evlere gidin fark etmiyor, vergi mükellefi olmanız gerekiyor, ev kadınlarının evde yaptıkları işlere vergi mükellefiyetliği getirildi, siz isterseniz 2. el penye satın, vergi alınıyor.

Bu işi yapacaksanız hayırlısı olsun lakin siz önce en yakın vergi dairesine gidip bilgi almanızda yarar var.

Back
X