Sizce? Rapor Almak Veya Almamak

Sizde tek misiniz bölümde ben hasta olsam halden anlamıyorlar hiç ya sanki insan değilim. Rapor bilgisini mesaj mı atarak bilgi veriyosunuz yöneticinize yoksa arayarak mı

Tekim alanımda, ama evde de çalışma alanım var evden yaparım ben diyorum mesaj atıyorum bazen açıklama bile yapmıyorum 😂 ama şöyle bir şey var, ben aynı zamanda kendi işimi de yapıyorum, alanımda da bulunduğum şehirde en iyilerden biriyim, çalıştığım yerde almam gerekenden bir tık düşük maaş alıyorum, kazan kazan durumu var aramızda :) o yüzden tolere ediyorlar mecbur.

Siz kendinizi düşünmezseniz sizi düşünen kimse olmaz.
Kimse de size aferin çok iyi çalıştın rapor bile almadın demeyecek biliyorsunuz siz de.
Kendinize değer verin.
Hastaysanız rapor alın, kısın telefonun sesini yatın.
Bu videoyu dinlemenizi tavsiye ederim.

Dinledim cok teşekkür ederim işi kendi kendime bende zorlaştırıyorum biliyorum

Ben sizin önceki iş ile alakalı konunuzu da okudum. Sizi bu işe bu kadar bağımlı kılan ne merak ediyorum. Yani yaşadığınız şehirde mesleğinizle alakalı iş hiç yokmu ufaktan yeni bir iş falan arasanız. Akşam dokuzlara kadar çalışıp herkesin işini yapıp rapor almaktan dahi çekinmeniz size eziyet yani. Siz iş yerinin bu kadar yükünü sırtlanıp kendinizden fedakarlık yapıyosunuz ya bir gün ufacık hakkınızı talep ettiğinizde sanki canlarını istemişsiniz gibi tüm emeklerinizi silecekler bunuda unutmayın.
Bu şekilde devan ettiğiniz sürece ofis temizliğini de çay dağıtımını da size kitleyecekler yakında az kaldı.
Bu kadar bağımlı olmamamın sebebi evim kira muhtacım çalışmaya başka yerlere başvuruyorum asla dönüş olmuyor . Siliyorlar Zaten eziyolar beni ve o pc nin başına oturmayı hiç istemiyorum bıktım resmen

Ofisteyken rapor almayanlara cok gicik olurdum ben ya, adam ise geliyor, oraya buraya oksur, sonrasinda ofiscek hastayiz.

Ne zorunuz var, hastaysan git dinlen iyiles oyle gel yani, herkesin faydasina.
Buna katılıyorum da üstüm böyle düşünmüyor ağzını yüzünü eğiyor gelmediğin bir gün bile cok büyük bi sorun gibi görülüyor

valla herkes değerini kendi belirliyor sizin yaptığınız hataları bende yaptım inanın kıymet bilinmiyor kına gecemde bile patronum yarın geliyorsun di mi demişti (yarın dediği gün cumartesi pazar günü de düğünüm vardı) millet adet olur izin alır sorun olmaz ben kovid oldum sorun oldu kaldı ki evden çalışabilecek bir konumdayım ve çalıştım işlerim çok da aksamadı ama burnumdan geldi. o yüzden rapor almanız gerekiyorsa alın hastaysanız dinlenin siz verdikçe onlar isterler
Evet şaşırmadım burada covid oluncada çalışmalısın gözüyle bakılıyor cok cok entresan bi yer yq

Aklıma Almanya acı vatan filmi geldi.
Almanyada Türk belediye işçisi yaşlı adama çok çalışkan diye madalya veriyorlardı...alman sunucular sordular hayaliniz ne diye? Adam dedi "ölmek istiyorum calismaktan canım cikti" minvalinde şeyler dedi.
O ben olabilirim kesinlikle. Sanki birisi tebrik etti hep yenisini verelim yapsın yenisini verelim çalışsın gözüyle bakılıyor

Tekim alanımda, ama evde de çalışma alanım var evden yaparım ben diyorum mesaj atıyorum bazen açıklama bile yapmıyorum 😂 ama şöyle bir şey var, ben aynı zamanda kendi işimi de yapıyorum, alanımda da bulunduğum şehirde en iyilerden biriyim, çalıştığım yerde almam gerekenden bir tık düşük maaş alıyorum, kazan kazan durumu var aramızda :) o yüzden tolere ediyorlar mecbur.
Alanınızda teksiniz ama bunu kullanamıyorsunuz; işvereninizin değil, sizin kaybetme korkunuz var. Bu çok normal değil. Eğer yerinizin kolay doldurulamayacağını biliyorsanız neden bu korku? Kendinizi ezdirmeyin; hastalık halinde rapor kullanmak sizin hakkınız. Kendi firmanız olsa koşturun ama el işi için hastayken sefil olmak anlamsız..

Sevgili arkadaşlar merhaba
Daha önce çalışma hayatımda yaşadığım problemlere istinaden konu açmıştım şimdi ise size şunu sormak istiyorum 1 senedir çalıştığım kurumdayım ayak parmağım kırıldı bir gün dahi rapor kullanmadım reddettim. Çalıştım didindim ki hala öyle ama iş sayılırımın eksikliğinden bahsediliyor ve yeni işler devretmenin peşindeler onu hissediyorum. Şuan gribim ve hastalıktan ölüyorum diyebilirim. Test vs verdim çok şükür temiz sonuçlarım üşüttüm muhtemelen ama olduğum yerde uyuyakalıyorum Halim hiç yok yine çalışıyorum (evden) az sonra yine iğne olmak için doktora gideceğim siz bu şekilde kendinizi kaybederek çalışır mısınız? Yani doktorun istirahat etmelisin diye yazacağı raporu sırf müdürüme yük olmasın diye reddediyorum elbette kimse beni tebrik etmiyor parmağım kırıldığında üstelik 3 senedir buradayım 1 gün bile rapor almadım diyerek önümün kesilmeside cabası. Siz olsanız ne yaparsınız insanların ne diyeceğini ne düşüneceğini cok önemsiyorum sizde böyle misiniz ?
iş hayatında sağlığım söz konusu ise kimseyi düşünmem alırım raporumu keyfime bakarım.

Alanınızda teksiniz ama bunu kullanamıyorsunuz; işvereninizin değil, sizin kaybetme korkunuz var. Bu çok normal değil. Eğer yerinizin kolay doldurulamayacağını biliyorsanız neden bu korku? Kendinizi ezdirmeyin; hastalık halinde rapor kullanmak sizin hakkınız. Kendi firmanız olsa koşturun ama el işi için hastayken sefil olmak anlamsız..
Konu sahibi değil :)

Nasıl olsa kiradasınız. Sadece bulunduğunuz şehirden değil, şehir dışından da iş arayın. Bu kadar stresle, kıymet bilmez insanlarla çalışırsanız başka hastalıklar da çıkar,

Ablam özel de ben kamudayım.aile yeriştirmesinden midir nedir. Aşırı fedakar çalışıyoruz.ikimzde hep sömürüldük.ben akıllandım artık kendimi ezdirmiyorum. Ama üzerime yapışan, işini iyi yapıyor! etiketini atamıyorum. Millet yatarak benimle aynı maaşı alıyor. Ben yine de helal kazanma peşindeyim. Ablam izne bile ayrılmıyor patronu surat yapıyormuş. Yanındaki arkadaşları yıllık izinleri bitti kafa izni kullanıyorlar. Bizimkinin iki yıllık izni duruyor.

Sevgili arkadaşlar merhaba
Daha önce çalışma hayatımda yaşadığım problemlere istinaden konu açmıştım şimdi ise size şunu sormak istiyorum 1 senedir çalıştığım kurumdayım ayak parmağım kırıldı bir gün dahi rapor kullanmadım reddettim. Çalıştım didindim ki hala öyle ama iş sayılırımın eksikliğinden bahsediliyor ve yeni işler devretmenin peşindeler onu hissediyorum. Şuan gribim ve hastalıktan ölüyorum diyebilirim. Test vs verdim çok şükür temiz sonuçlarım üşüttüm muhtemelen ama olduğum yerde uyuyakalıyorum Halim hiç yok yine çalışıyorum (evden) az sonra yine iğne olmak için doktora gideceğim siz bu şekilde kendinizi kaybederek çalışır mısınız? Yani doktorun istirahat etmelisin diye yazacağı raporu sırf müdürüme yük olmasın diye reddediyorum elbette kimse beni tebrik etmiyor parmağım kırıldığında üstelik 3 senedir buradayım 1 gün bile rapor almadım diyerek önümün kesilmeside cabası. Siz olsanız ne yaparsınız insanların ne diyeceğini ne düşüneceğini cok önemsiyorum sizde böyle misiniz ?

Ben zamanında çalıştım ama gerek yokmuş.
İnanın zaman geçtikçe gücünüz daha da azalıyor.
Alın bence, can 1 tane. Grip deriz ama kalbi ve böbrekleri yoran bir hastalık.
Çok istisnai durumlarda rapourluyken saat iş toparlayıp cikilabilir ama ben hasta iken çalışmaya karşıyım
Su anki kurumumda yaşananlar ztn çok uç. Rapora karşılar ama hastayken ise gitme haberleri olsun yeter. Raporu başka işler için alan yakın personele gık yok. Ameliyat olana kanser hastalarına kontrol icin ücretsiz izin.

Buna katılıyorum da üstüm böyle düşünmüyor ağzını yüzünü eğiyor gelmediğin bir gün bile cok büyük bi sorun gibi görülüyor

Olabilir.

Cok yanlış yoldasiniz. Müdürünüzun değil takim arkadaslarinizin yolundan gitmelisiniz. Takim birlik olursa mudure kafa tutabilir. Ama sizin gibi insanlar yüzünden tum takim yanar. O yüzden acikcasi ben is arkadaslariniza hak verdim şuan.

Patronum bana asla hastayken calis diyemez. Zaten is kanunu vs vs var ama ilk karsi cikacaklardan biri takim arkadasim olur. Beni cok sevdiginden mi, degil tabiiki. Bugun bana yarin ona neticede.

Amacım yerimin doldurulamayacağını belirtmek değil kesinlikle yerim doldurulur mükemmel bi tekniğe ihtiyaç yok yerimde olmak için ama inanılmaz bi performans ve emek verilmeli özellikle verilen maaşla birlikte bu kadar baskı ve yorgunluk çekilir gibi değil. Eminim ben gitsem buraya gelecek kişi bana verilen işin 3 te 1 ni belki kabullenecek. Ben yüzüm güleç diye hep alttan aldım onlar verdi kabul ettim bi kere reddettim şimdi yüzüme vuruluyor ben sana onu öğreneceksin demedim mi diye. Baktığınızda 6 yıllık deneyimim var destek elemanı yada asistan değilim. Ama bu kurumda ezildiğim kadar hiç bi yerde ezilmedim

Nasıl olsa kiradasınız. Sadece bulunduğunuz şehirden değil, şehir dışından da iş arayın. Bu kadar stresle, kıymet bilmez insanlarla çalışırsanız başka hastalıklar da çıkar,
Çıkacak zaten kontrol manyağı oldum uZun uzun dalıyorum elimde telefon maillerime bakıyorum izin kullanmış olmama rağmen telefonlarım susmuyor yani gerçekten psikolojik olarak çöktüm bi insana maksimum bi konuyla alakalı 5 kere bilgi verirsiniz dimi bu beni arayan insanlar sürekli armut piş ağzıma düş modunda sürekli ayn şeyi sorup duruyorlar en son sinirlendim artık not mu alırsınız bilemiyorum ama sürekli size bununla alakalı şahsi telefonumdan bilgi veremicem diye oda üstüme söylemiş ne demek bilgi veremicem 100 kerede sorsa aynı şekilde cevap verilecek bu bölüm böyle bi bölüm

Ablam özel de ben kamudayım.aile yeriştirmesinden midir nedir. Aşırı fedakar çalışıyoruz.ikimzde hep sömürüldük.ben akıllandım artık kendimi ezdirmiyorum. Ama üzerime yapışan, işini iyi yapıyor! etiketini atamıyorum. Millet yatarak benimle aynı maaşı alıyor. Ben yine de helal kazanma peşindeyim. Ablam izne bile ayrılmıyor patronu surat yapıyormuş. Yanındaki arkadaşları yıllık izinleri bitti kafa izni kullanıyorlar. Bizimkinin iki yıllık izni duruyor.
Heh işte benim tepemdekilerde aynı yani baskı yapılmasa bende sallamıcam ama yaşadığım durum gerçekten cok garip bi gün şahit olsanız o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız

Ben zamanında çalıştım ama gerek yokmuş.
İnanın zaman geçtikçe gücünüz daha da azalıyor.
Alın bence, can 1 tane. Grip deriz ama kalbi ve böbrekleri yoran bir hastalık.
Çok istisnai durumlarda rapourluyken saat iş toparlayıp cikilabilir ama ben hasta iken çalışmaya karşıyım
Su anki kurumumda yaşananlar ztn çok uç. Rapora karşılar ama hastayken ise gitme haberleri olsun yeter. Raporu başka işler için alan yakın personele gık yok. Ameliyat olana kanser hastalarına kontrol icin ücretsiz izin.
Aynen öyle nereden girdim bu kuruma o kadar pişmanımki yani 1 senede 1 kez sevemedim bulunduğum yeri. Beni bana bıraksalar kendi işimi yapsam mis gibi çıkar giderim mesai saatim bitince ama öyle değil gün içinde insanların işini yapmaktan kendi işim akşama kalıyor saat 9 u 10 u buluyor kapatmam Allah askına ben ne ara yemek yapıcam ne ara dinlenicem ne ara kocamla vakit geçirecem benim üstümde böyle üstelik çocuklarda var yakınır dert yanar ama ASla bunuda yapmayalım artık yeter demez benimde böyle olmamı istiyor işte

X