• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalym?

aslında asla kolaya kaçan bir insan degil kesinlikle sanırım cok hevesli bir fikir bir istekti onunki tabiki karar benim yani ortak ikimizin desem daha iyi olur.sanırım benimde hevesim var bebiş için ama bir kaç seyden dolayı korkuyorum o yüzden kararsızımm

aslında o söle demişti gitmedn hamilelik calışmalarına başlayalımkaydirigubbakcemile3 ben döndüğümde 4-5 ayın kalmış olsa falan

anlıyorum istiyosunz bir an önce ama acele etmenin alemi yok..her şey zamanında en uygun olunduğunda yapılmalı.döner dönmez başlayın çalışmayalülülülülülü
çok bi zaman yok yaa valla çok zorlanırsın tek başına :umursamaz:

yaa olur mu öyle ayrıyken... hem onun aklı sende kalmayacak mı? bebek karnında ılk tekme attığında o da hıssetmek ıstemeyecek mi? doktora aılenden ya da onun ailesinden biriyle mi gideceksin ilk :( bence beraber olmayınca bir yanınız eksik kalır.
hem bebeğin babayla bile iletişimi daha doğmadan başlıyor. o yüzden yanınızda olmalı derim...

Ya biraz tuhaf kacacak.. ama soyleyeyim gitsin..
Ben askere giden erkeklerin psikolojisiyle ilgili bisey okumustum.. hatirlamiyordum da nerde..
Askere giden biri bazi korkular yasarmis, donunce ayni seyleri bulamamak gibi..
O korkular nedeniyle nisanlilar, apar topar evlenir, veya karisinin hamile olmasini ister, beni terketmesin diye.. Biliyorum cok sacma, ve belki de hic alakasi yok bu durumla ilgili, ama aklima geldi birden CADIARZU
Yoksa kim karisini ve dogmamis cocugunu yapayalniz birakip askere gitmek ister, o guzel duygulari, anlari yasayip paylasmak dururken? CADIARZU

Bende 8 ay evlilikte cok erken buluyorum, ama bu aslinda kisiden kisiye degisir, ve ne kadar birbirinize bagli, olgun ve annelige-babaliga hazir olmanizla alakali daha cok. 30 yas hicte gec sayilmaz, aceleye de gerek yok. O yuzden bekleyin derim, cunki hamilelik oyle kolay degil, hemde tek basina hic degil...

Bence çok yanlış düşünce bu...
Adam yanınızda olamayacak ama siz hamilesiniz ona ihtiyacınız var.. Hem maddi hem de manevi..
Canınız bişiy istese,dertleşeceğiniz zaman hep başkalarına mı koşacaksınız?
Hele eşinizin nasıl içine siner sizi hamile olarak geride bırakmaya?

ben de olsam senin gibi düşünüp
ilk hamileliğimde eşimin yanımda olmasını, her şeyi birlikte yaşamamızı tercih ederim.
bence sen isteğinde haklısın.

Öncelikle herkese merhaba.şimdiden vaktinizi ayırıp bana yardımcı olacagınız için cok teşekkürler.Ben 8 aylık evliyim cok güsel giden bir evliliğm var Allah herkese nasip etsin inşallah.Sorunum şu ki eşimle bebiş konusunda zıt düşüyoruz.Eşim daha askerlik görevini yapmadı kısmetse 2010 aralıkta askerlik görevini yapmaya gidecek.Onun düşüncesi şöyle askere gitmedn önce hamile kalma o dönene kadar 5-6 aylık hamile olmam eşim buarada 30 yaşında bunuda belirtmek isterim.Çok fazla erteleme taraftarı değil işin acıkcası.Bende ilk hamileliğimi onu yanımdayken yaşamak istiyorum malum biliyosunuzdur belki hamilelikte insanlar hassas bir okadarda nazlı oluyorlar.Bende anne olmak istiyorum eşimede babalık duygusunu yaşatmak istiyorum ama kararsız kaldım.Siz olsaydınız budurumda neyapardınız?Eşimin gözlerine baktığımda bu mutluğu yaşamak isteyen insanın bakışlarını görüyorum ve aklım karışıyor bana bir fikir verin lütfen.Şimdiden teşekkürler bayanlar.

Aman tatlım benim bebekde yapmaya karar vermiş...

ama acele etme.... gitsin gelsin ondan sonra

eşim 33 üne girdi bende 8 aylık evliyim. ve bir süre daha ben istemiyorum.

senin yerinde olsam askerden dönene kadr çocuk yapmazdım. Allah korusun ya askerdeyken bişiy olursa yada siz o dönrmde onu özlemekten stresten düşük yaparsanız aklıma ne kadar kötü şey varsa getirip kocama anlatıp onu da caydırırdım.sengözlerimebaksanab

en iysi asker dönüşü. yada izne geldiğinde denemek.:asigim:

Aman tatlım benim bebekde yapmaya karar vermiş...

ama acele etme.... gitsin gelsin ondan sonra

efettt tatlımmm yaaa bebek yapmaya karar vermeye calışıyorum ama sartlardan ötürü kararsız kalıyorum..sende durumlar nasıl varmı bebiş falan artık teyze olalımm yaaa

eşim 33 üne girdi bende 8 aylık evliyim. ve bir süre daha ben istemiyorum.

senin yerinde olsam askerden dönene kadr çocuk yapmazdım. Allah korusun ya askerdeyken bişiy olursa yada siz o dönrmde onu özlemekten stresten düşük yaparsanız aklıma ne kadar kötü şey varsa getirip kocama anlatıp onu da caydırırdım.sengözlerimebaksanab

en iysi asker dönüşü. yada izne geldiğinde denemek.:asigim:

aslında en son konuşmamızda eşimle izne geldiğimde falan düşünürüz ozaman dedi ayy yaa karı koca bebiş manyağı olduk.bide cevremizde hamile olanlar yeni bebişleri olanlar falan var sanırım ikimizde onlara imreniyoruz bizde bebiş yapmak için hevesleniyoruzzz

ben olsam hemen yapardım
ama sen bana bakma
benim çoçuk özlemimm var ondan.
hakkında nehayırlıysa onu yaşarsın inş
.

canım ben eşim 31 yaşındayken ilk çocuğuma,33 yaşında iken de ikinci çocuğuma hamile kaldım yani şuan hamileyim. erkeklerde yaş sorunu olmuyor. sakın o askerdeyken hamilelik sürecini yaşıyor olma... sürekli eşini yanında istiyorsun. şimdi de hamile kalma çocuğun ilk zamanlarında eşine en ihtiyaç duyduğun dönem olacak. o muhakkak yanında olsun...gitsin gelsin hayırlısıyla olur canım. lütfen aceleye getirme. biraz evliliğinizi yaşayın gezin tozun ve kenara biraz biraz para atın:) Rabbim hayırlısını versin hakkınızda...

canım ben eşim 31 yaşındayken ilk çocuğuma,33 yaşında iken de ikinci çocuğuma hamile kaldım yani şuan hamileyim. erkeklerde yaş sorunu olmuyor. sakın o askerdeyken hamilelik sürecini yaşıyor olma... sürekli eşini yanında istiyorsun. şimdi de hamile kalma çocuğun ilk zamanlarında eşine en ihtiyaç duyduğun dönem olacak. o muhakkak yanında olsun...gitsin gelsin hayırlısıyla olur canım. lütfen aceleye getirme. biraz evliliğinizi yaşayın gezin tozun ve kenara biraz biraz para atın:) Rabbim hayırlısını versin hakkınızda...

canım haklısın normal olan o belkide ama inan kararsız kalmak mantığınlamı yoksa duygularınlamı hareket etmen gerektigini saptayamamak zor bir durum.aklımda hep o düşünce var ne yapmalıyım hangisi doğru olur inan bu hafta sınav haftam kendimi veremiyorum uff yaaa.bir söz varya Allah insan yaratmak isteyecek buna kimse engel olamaz rabbim hayırlısını versin.istemiyorum demiyecem biliyorum erkek için baba olmak o duyguyu yaşamak önemli hakkımızda ne yazıldıysa o olsun bakalım zaman gösterecek öyle yada böyle artık burdan sizlere neler olacağını duyururumm

ben olsam hemen yapardım
ama sen bana bakma
benim çoçuk özlemimm var ondan.
hakkında nehayırlıysa onu yaşarsın inş
.

aslında eşimin askerliği olmasa yapayımmı yapmayımmı diye düşünmem cünkü çocukları cok seviyorum reklamlarda bile bebiş cıktığında ayyy uyyy yerim seni annemmmm diyen biriyim.Allah sanada anne olma duygusunu en yakın zamanda yaşatır inşallahh

buarada Allah sağlıklı sihhatli bebişini kucağına almayı nasip etsin canım.kaç aylık hamilesin?

benim eşimde geçen sene aralık ayında gitti askere kısa dönem olarak bizde çok istedik aynı mantıkla hareket ettik askerdeyken hamileliğin bir kısmı geçsin doğumda beraber olalım dedik.olmayınca tedavi gördüm yine olmadı gelir gelmez hamile kaldım ve şimdi diyorumki iyiki olmamış nasıl öyle birşey için uğraşmısız eşin yokken psikolojik olarak yıkılıyorsun bir kere bu bebeğede geçer duygusal oluyorsun yanında sadece eşini istiyorsun.çok zor olan askerlik süreci hamileliğin verdiği zorlukla birleşince dayanılmaz olur diye düşünüyorum siz siz olun bence bekleyin

Eşin neden böyle bi konuda bu kadar düz düşünmüş anlayamadım..
Halbuki şöyle bi ayrıntılı baksa,bebeğinin ilk kalp atışları,ilk tekmeleri..Hepsini yaşamak varken bi kaç ay için ne bu acele..
Emin ol bunları yaşadığı zaman seninle beraber.iyiki erken olmamış diyecek..
Rabbim hayırlısını versin..

Back