• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalym?

ududub

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
1.679
2
156
Ankara
Öncelikle herkese merhaba.şimdiden vaktinizi ayırıp bana yardımcı olacagınız için cok teşekkürler.Ben 8 aylık evliyim cok güsel giden bir evliliğm var Allah herkese nasip etsin inşallah.Sorunum şu ki eşimle bebiş konusunda zıt düşüyoruz.Eşim daha askerlik görevini yapmadı kısmetse 2010 aralıkta askerlik görevini yapmaya gidecek.Onun düşüncesi şöyle askere gitmedn önce hamile kalma o dönene kadar 5-6 aylık hamile olmam eşim buarada 30 yaşında bunuda belirtmek isterim.Çok fazla erteleme taraftarı değil işin acıkcası.Bende ilk hamileliğimi onu yanımdayken yaşamak istiyorum malum biliyosunuzdur belki hamilelikte insanlar hassas bir okadarda nazlı oluyorlar.Bende anne olmak istiyorum eşimede babalık duygusunu yaşatmak istiyorum ama kararsız kaldım.Siz olsaydınız budurumda neyapardınız?Eşimin gözlerine baktığımda bu mutluğu yaşamak isteyen insanın bakışlarını görüyorum ve aklım karışıyor bana bir fikir verin lütfen.Şimdiden teşekkürler bayanlar.

Öncelikle herkese merhaba.şimdiden vaktinizi ayırıp bana yardımcı olacagınız için cok teşekkürler.Ben 8 aylık evliyim cok güsel giden bir evliliğm var Allah herkese nasip etsin inşallah.Sorunum şu ki eşimle bebiş konusunda zıt düşüyoruz.Eşim daha askerlik görevini yapmadı kısmetse 2010 aralıkta askerlik görevini yapmaya gidecek.Onun düşüncesi şöyle askere gitmedn önce hamile kalma o dönene kadar 5-6 aylık hamile olmam eşim buarada 30 yaşında bunuda belirtmek isterim.Çok fazla erteleme taraftarı değil işin acıkcası.Bende ilk hamileliğimi onu yanımdayken yaşamak istiyorum malum biliyosunuzdur belki hamilelikte insanlar hassas bir okadarda nazlı oluyorlar.Bende anne olmak istiyorum eşimede babalık duygusunu yaşatmak istiyorum ama kararsız kaldım.Siz olsaydınız budurumda neyapardınız?Eşimin gözlerine baktığımda bu mutluğu yaşamak isteyen insanın bakışlarını görüyorum ve aklım karışıyor bana bir fikir verin lütfen.Şimdiden teşekkürler bayanlar.

bence eşin çok sabırsız, kadın için 30 yaş acele etmek için geçerli bi neden olabilir ama erkek için 30-31 yaşındayım 5-6 ay bekleyemem durumu pek geçerli değil, bence kesinlikle eşin geldikten sonra hamile kalmalısın, allah korusun eşine ihtiyacın olabilir acillere gitmek zorunda kalabilirsin, gece yanında yatan biri olması çok güven verici vs.. zaten hamilelik testinin pozitif olarak görülmesi, ilk ultrason, ilk kalp atışlarının görülmesi bunlar çok güzel şeyler eşinle yaşamalısın bunları çok güzel şeyler, biz ilk bebeğimin kalp atışlarını gördüğümüzde ikimizde ağlamıştık, bir daha yakalanmayacak güzellikler bunlar, neden eşinel paylaşmak varken yanlız olasın ki
zaten kısa dönem sanırım 5-6 ay nedir ki göz açıp kapayana kadar geçer

Son düzenleme:
aslında sabırsızlıkta degil sanırım baba olmak için cok hevesli ısrar etmiyor bukonuda dayatmıyor ama ben yinede ikilemde kaldım.onun ailesi benim ailem yanımda olacak o askerdeyken ama hernakadar böylede olsa esim gibi olamıyacak.söyle bir durumda varki esim sene tecilli 2010 yada 2011 de gidecek kendine bağlı.2011 de giderse sence beklemeliyim bebiş için?

eşinin isteği bencillik biraz da
senin en ilgiye şefkate ihtiyaç duyduğun dönemde kocan yanında olmayacak
eşin gelcek 3 ay sonra doğum yapacaksın
bence bekleyin eşinin askerliğinin bitmesini bu özel anları başından sonuna kadar beraber yaşayın

aslında sabırsızlıkta degil sanırım baba olmak için cok hevesli ısrar etmiyor bukonuda dayatmıyor ama ben yinede ikilemde kaldım.onun ailesi benim ailem yanımda olacak o askerdeyken ama hernakadar böylede olsa esim gibi olamıyacak.söyle bir durumda varki esim sene tecilli 2010 yada 2011 de gidecek kendine bağlı.2011 de giderse sence beklemeliyim bebiş için?

canım tabii ki aileler yanında olcak ama eş gibi olmaz ki, sonuçta o ikinizin parçası şuan neden düşünmüyorsun hamile kalmayı 2011 e kalırsa bayağı uzak bi tarihe kalacak, insan ya o zamanda olmazsa hamile kalamazsam diye düşünebilir daha eşinin gitmesine kesin en az 1 sene var şimdi hamile kalabilsen eylülde doğum olur, şimdi düşün o zaman bence

Eşinizi ikna etmeye çalışın bence. Çünkü tek başına bir hamilelik yaşarsanız, çok yıpranırsınız.

kesin olarak 2 sene tecilli eşim en kötü ihtimalle 2011 aralıkta gidecek.hani çok fazlada ertelemek istemiyorum uff yaa karma karışık benim kafamda karışıkakannehir

bence siz napın biliyomusun, eşin gidebildiği kadar erken gidip gelsin zaten kısa dönem, sonra hamile kal, böylece hem erken olur hem hamileliğini kaçırmaz, hem bebeğinin ilk aylarını kaçırmaz, mümkün olduğu kadar erken askere gitmeye ikna et bence

en erken 2011 aralık olur askere gitmesi çünkü işinden ötürü uygun zaman bu oluyor.ayy yaa sizinde kafanızı şişiriyorum ama paylaşmak dertleşmek istedim cok saolun kızlar

Eşinin kendince haklı tarafları olabilir. Ancak hamilelik zorlu ve riskli bir süreç. Düşünsene mide bulantıları; koku hassasiyetleri, aşermeler... sonraki zamanda vücudun ağırlaşacak; ayakların şişecek..Bunlar benim aklıma gelen sağlıklı hamilelerde görülen en basit olan zorluklar; dahası da vardır. Bu dönemde senden uzakta olması değil de yanıbaşında olması sana destek çıkması gerekmez mi? Bence bu şekilde konuşursan seni daha iyi anlayacaktır.

konuştum canım banada hak veriyor ama düşünce kendide bir yönden haklı diye düşünüyorum.ortak bir nokta bulmaya cabalıyorum bende

konuştum canım banada hak veriyor ama düşünce kendide bir yönden haklı diye düşünüyorum.ortak bir nokta bulmaya cabalıyorum bende

ortak bir nokta bir an evvel askere gidip gelmesi

hamilelikte asker yolu mu gözleyeceksin:1shok:

hem senin hem bebeğinin sağlığını düşünsün beyefendi, bencil birazcık heralde-tatlicadiarzu-

canım tabii ki aileler yanında olcak ama eş gibi olmaz ki, sonuçta o ikinizin parçası şuan neden düşünmüyorsun hamile kalmayı 2011 e kalırsa bayağı uzak bi tarihe kalacak, insan ya o zamanda olmazsa hamile kalamazsam diye düşünebilir daha eşinin gitmesine kesin en az 1 sene var şimdi hamile kalabilsen eylülde doğum olur, şimdi düşün o zaman bence

aynen katılıyorum

arkadaşlara bende katılıyorum
eşim askerde,çocuğum yok ama o kadar zorlanıyorum ki
ona ihtiyaç duyuyorum ki bebek yok düşün
hamile kalsan belki zor bi hamileliğin olacak hastane olayları olacak,
masraf bir taraftan,ilgisine ihtiyaç duyacaksın
bence 30 yaş çokta büyük bir yaş değil
madem çocuk istiyor,2010 aralık değilde daha erken bir zaman da gitsin

dirimcim allah kavuştursun senide az kalmış analadığım kadarıyla.daha erken gidemiyor canım işinden ötürü en erken tarih 2010 aralık malesef.

canım bana biraz eşin üşengeç gibi geldi naniknanik
nebilim sanki askerdeyken her şey olup bitsn gelip çoçuğu kucağma alıym istiyo..
olur mu öyle şey..en zor zamanın senin hem en güzel hem de en çok yardıma ihtyacın olduğu zaman hamilelk..acil bişi olsa kim yardım etcek? nazını kim çekcek? kocadan başka kimin görevi bunlar allah aşkına bi de ilk gebeliğin olcak..cıkcıkcık ben asla kabul etmzdm eşin kolayına kaçıyo işin şakkıdı

Back