• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce ne yapmalıyım?

neden bu fikirdesin peki arkadaşım
ben mesafe olması gerektiğini düşünüyorum ailelerle ilgili. asla durduk yere aramam. arayanı bi iki cümle konuşur kapatırım. evime davet etmem. eve gittiğimde iki günden fazla asla kalmam. ki seninkiler seni uzaktan telle rahatsız eden tipler. yakından neler yaparlar tahmin edebiliyorum

Karakterler, davranışlar tıpkı eski kocam ve ailesi :)

merhaba sevgili arkadaşlar öncelikle sorunum şu eşim ailesinin olduğu şehre gitmeye kararlı iş sebebiyle uzaktayız gideceğimiz şehirde maddi olarak kazancımız artacak ama kayın validem ve kayın babam her şeye karışan her konuda yorum yapan -yakın uzak fark etmiyor şimdide yapıyorlar fakat benide seven yada oğulları onları iyi görsün diye sevdiğini söyleyen insanlar....ama en ufak şeyde sorun yaratan biraz magazin yaratmaya çalışan insanlar.üzülünce herkesi haberdar eden duygusal sömürüye müsait aaa biz size hiç karışmayız siz hayatınıza bakın deyip ama hayatının her alanında hakimiyet kurmaya çalışanlar varya işte o tipler.Birazda kendimi tanımlayayım biraz daha yalnız yaşamayı seven karışılmasından hoşlanılmayan bir tipim lakin o şehre gittiğimizde orada bir evimiz var ve hemde maddi anlamda bi tık daha uygun yer fakat bununla başedebilir miyim bilmiyorum.aynı şehirde ve ayrı şehirde yaşayan arkadaşlardan yorum bekliyorum.artıları ve eksileri nelerdir
Sonuç bu olur.:KK11:

ben mesafe olması gerektiğini düşünüyorum ailelerle ilgili. asla durduk yere aramam. arayanı bi iki cümle konuşur kapatırım. evime davet etmem. eve gittiğimde iki günden fazla asla kalmam. ki seninkiler seni uzaktan telle rahatsız eden tipler. yakından neler yaparlar tahmin edebiliyorum
haklısın güzel bi yapın varmış...

öyle mi neden eski oldu bu konular yüzünden mi

Sadece bunlar değil ama etkileri de var.
Rahatsızlığımı düzgün anlatamadım ve zamanla bu müdahalelere tahammülüm kalmadı.
Eşim de aradaki dengeyi hiç sağlayamadı.
Eğer eşin ailesinden kopabilecek, gerektiğinde seni savunabilecek bir yapıdaysa sıkıntı yaşayacağını sanmam.
Ama annesinin en hatalı davranışında bile onu savunacak bir nokta uyduruyorsa, bu seni zamanla mutsuz edecektir.
Ve maalesef çok muhabbet tez ayrılık getiriyor.
Çünkü birbirimizin hayatlarına ne kadar gireceğimizi bilemiyoruz toplum olarak, maalesef

merhaba sevgili arkadaşlar öncelikle sorunum şu eşim ailesinin olduğu şehre gitmeye kararlı iş sebebiyle uzaktayız gideceğimiz şehirde maddi olarak kazancımız artacak ama kayın validem ve kayın babam her şeye karışan her konuda yorum yapan -yakın uzak fark etmiyor şimdide yapıyorlar fakat benide seven yada oğulları onları iyi görsün diye sevdiğini söyleyen insanlar....ama en ufak şeyde sorun yaratan biraz magazin yaratmaya çalışan insanlar.üzülünce herkesi haberdar eden duygusal sömürüye müsait aaa biz size hiç karışmayız siz hayatınıza bakın deyip ama hayatının her alanında hakimiyet kurmaya çalışanlar varya işte o tipler.Birazda kendimi tanımlayayım biraz daha yalnız yaşamayı seven karışılmasından hoşlanılmayan bir tipim lakin o şehre gittiğimizde orada bir evimiz var ve hemde maddi anlamda bi tık daha uygun yer fakat bununla başedebilir miyim bilmiyorum.aynı şehirde ve ayrı şehirde yaşayan arkadaşlardan yorum bekliyorum.artıları ve eksileri nelerdir
Aynısını yaşadım ama eşim başta söz verdiği için-ailelere yakın olmama ,kendi ailem de dahil-vazgeçti sonunda.Maddi kazancın artabilir ama ya huzur??? Azıcık aşım kaygısız başım önceliğimdir.
Maddi anlamda sıkıntımız var hala,ama HUZURumu hiçbir şeye değişmem.
Umarım verdiğiniz karar hakkınızda hayırlı olandır.

Sadece bunlar değil ama etkileri de var.
Rahatsızlığımı düzgün anlatamadım ve zamanla bu müdahalelere tahammülüm kalmadı.
Eşim de aradaki dengeyi hiç sağlayamadı.
Eğer eşin ailesinden kopabilecek, gerektiğinde seni savunabilecek bir yapıdaysa sıkıntı yaşayacağını sanmam.
Ama annesinin en hatalı davranışında bile onu savunacak bir nokta uyduruyorsa, bu seni zamanla mutsuz edecektir.
Ve maalesef çok muhabbet tez ayrılık getiriyor.
Çünkü birbirimizin hayatlarına ne kadar gireceğimizi bilemiyoruz toplum olarak, maalesef
annesinin hatalı davranısını aaa o seni sevdiğinden kızı gibi gördüğünden vsvsvsvs diyerek örter herzmaan sanada geçmiş olsun canım şimdi hayatın nasıl onlarsız herşey yolunda mı arayıp soruyor mu seni medeni bir ayrılış mı oldu

Aynısını yaşadım ama eşim başta söz verdiği için-ailelere yakın olmama ,kendi ailem de dahil-vazgeçti sonunda.Maddi kazancın artabilir ama ya huzur??? Azıcık aşım kaygısız başım önceliğimdir.
Maddi anlamda sıkıntımız var hala,ama HUZURumu hiçbir şeye değişmem.
Umarım verdiğiniz karar hakkınızda hayırlı olandır.
umarım öyle olur bir şekilde hayırlı olan beni akıl ruh sağlıgımın kaybolmayacagı huzurlu sağlıklı mutluuuu kimsenini müdahale etmeyeceği bir durumda olurum uzak yaknı fakretmez umarım birşey oolur ve bütün bu tip insanlar kimsenini hayatına müdahale etmemeyi ögrenir bu sömürü cahilliğinden kurtulurlar ogullarının evlerini sömürge yeri olarak görmezler veya kızlarının artık lütfeeeennn herkes kendi evine baksın yorum yapmasın karışmasın sözüm kaynanalara lütfennnnnnnnnn annesi kaynana olan hanımlar arayın annenize hatırlatın karısmasın yorum yapmasın sormasın küsmesin aglamasın sızlamasın bıraksın herkes hayatınız yaşasın hepimizin annesi kendimize melek geliyor ama yinede varsa erkek kardeşi olanlar özellikle annelerini uyarsınlar kadının kadına faydası olsun bari ne diyeyim

Aynı evde yaşıyorum 6 yıldır. Daha karışan olmadı.
Kimse kimseye ima da dahi bulunmaz.
Eşim orta yolu hep bulduğu için çok şükür bir kavgamız gürültümüz de yok.
Sen en baştan konuşup anlaşırsan neden kötü olsun?

Aynı evde yaşıyorum 6 yıldır. Daha karışan olmadı.
Kimse kimseye ima da dahi bulunmaz.
Eşim orta yolu hep bulduğu için çok şükür bir kavgamız gürültümüz de yok.
Sen en baştan konuşup anlaşırsan neden kötü olsun?
canım ne mutlu sana çok sevindim senin adına eşim pek konusup arayı bulmaz karısmaz banane siz halledin der öyle beni suclamayı sever o sendne büyük der aklı buna calsırı kayınvalidem siz kim biz kim aaa oglum benim sende kızımısısn der tecrübeyizzzz siz bilmezsiniz der yine klasik karısır diyorum ya10 saatlik mesafe bile durdurmuyor kadını bilmiyorum ama konusurm herşeyi muhtemelen alınıp kırılırlar bizi istemiyor olumuzdan ayırmak istiyor derler kız kardeşi zaten bu konuda biraz ayıp ama yırtık bir kız edepsiz ortlaıgı kaldırır bakalım hayırlısı olsun hakkımızda

canım ne mutlu sana çok sevindim senin adına eşim pek konusup arayı bulmaz karısmaz banane siz halledin der öyle beni suclamayı sever o sendne büyük der aklı buna calsırı kayınvalidem siz kim biz kim aaa oglum benim sende kızımısısn der tecrübeyizzzz siz bilmezsiniz der yine klasik karısır diyorum ya10 saatlik mesafe bile durdurmuyor kadını bilmiyorum ama konusurm herşeyi muhtemelen alınıp kırılırlar bizi istemiyor olumuzdan ayırmak istiyor derler kız kardeşi zaten bu konuda biraz ayıp ama yırtık bir kız edepsiz ortlaıgı kaldırır bakalım hayırlısı olsun hakkımızda

Kayınvalidem ile gerçekten çok yakınım.
En başından beri tipik kaynana değil anne olarak yaklaştığımdan olabilir.
Yani ben her iki tarafında uyumlu davranması gerektiğini düşünüyorum.
Annem bir şey dediğinde alınmıyorsam bu kayınvalidem içinde geçerli olmalı.
Ama dediğim gibi karşılıklı her şey.
Eşiniz size destek olursa ve ailede bunu bilirse bence hiç sorun olmaz.
İnşallah gönlünüzce olur her şey.

Kayınvalidem ile gerçekten çok yakınım.
En başından beri tipik kaynana değil anne olarak yaklaştığımdan olabilir.
Yani ben her iki tarafında uyumlu davranması gerektiğini düşünüyorum.
Annem bir şey dediğinde alınmıyorsam bu kayınvalidem içinde geçerli olmalı.
Ama dediğim gibi karşılıklı her şey.
Eşiniz size destek olursa ve ailede bunu bilirse bence hiç sorun olmaz.
İnşallah gönlünüzce olur her şey.
teşekkür ederim ben kayınvalidemi hep anne gibi gördünm son birkaç can sıkıcı seye kadar anneme almadan birşeyleri ona alırım hergün arara halini hatrını sorarım halda öyleyim teselli telkin veriririm yani görüntüde problem yok uzakta olduğumdan kırmıyorum gönül cogu zaman birşey demem gelirler krallar gib agrılarım vs lakin işler bi terse gitsin canım sıkkın olsun veya ogulları desinki sizide sevmez kavga ettiğimzde vs bi defa hergün arayan kadın yada benim hergün aradıgım kadın diyeyim beni aramadı 2 aya yaknı sebep ben onu aramamısım yahu sen beni merak bile etmedin bu kız neden aramıyor bi sorayım diye dogum günüm vs hepsi atlandı şimdi bu olaydan sonra anladım ki ben insanın annesi bir taneeee imiş .... olmuyormus ama hala aynı devam ediyorum ama içimde yara açaan olaykar var tabi aşırı müdahalelelerine bile yumusak geçişler yaptım cogu zaman içime attım hasta oldum sustum ama son 1.5 yıldır o 1 2 olay sonrası kendime geldim...kendi verdiği 2 parça eşyayı annemin verdiği koca çeyizden çok görüncede yine üzüldüm bilmiyorum bakalım hayırlısı

nasıl anlatayım yani ben böyle vrıvırvırır konusan herşeye karsı gelen vs bi gelni değilim ki keza kendi anneme hiçbi şekildede birşeyime karıstırmama annem duracagı yeri cok iyi bilirr annem e dur derim anne olarak yaklaşsam kıyamet koparırır kadın çünkü bencil onun neyse işte Allahım görsün birşey demiyorum hakkımızda hayırlısın versin

annesinin hatalı davranısını aaa o seni sevdiğinden kızı gibi gördüğünden vsvsvsvs diyerek örter herzmaan sanada geçmiş olsun canım şimdi hayatın nasıl onlarsız herşey yolunda mı arayıp soruyor mu seni medeni bir ayrılış mı oldu
Aynen öyle :) Annesi bana çok ağır birşey söylemişti. Buna savunması "o senin hatanı düzeltmek için söyledi" olmuştu, ki hata da yoktu ortada. "Annem de söylemese iyiydi ama etmiş bir laf, senin üzüldüğünü anlıyorum" diyeceği yerde...
Medeni bir şekilde ayrıldık, çocuk olduğu için görüşüyoruz.
Pişmanlıklar var herkeste. Onda, annesinde, bende...

Aynen öyle :) Annesi bana çok ağır birşey söylemişti. Buna savunması "o senin hatanı düzeltmek için söyledi" olmuştu. "Annem de söylemese iyiydi ama etmiş bir laf, senin üzüldüğünü anlıyorum" diyeceği yerde...
Medeni bir şekilde ayrıldık, çocuk olduğu için görüşüyoruz.
Pişmanlıklar var herkeste. Onda, annesinde, bende...
çok benziyorrr söyledikleriniz... ama sizde hala sevgi var gibi böyle bilmiyorum keşke annesi hatasını anlasa ogluda cocogunuz için birleşşeniz zor olmadı mı onsuzluk başa cıkılır birşey mi

çok benziyorrr söyledikleriniz... ama sizde hala sevgi var gibi böyle bilmiyorum keşke annesi hatasını anlasa ogluda cocogunuz için birleşşeniz zor olmadı mı onsuzluk başa cıkılır birşey mi
Ben de olayları ve seni kendime çok benzettim :) ben yazıyorum gibi hissettim bir ara :)
Boşandıktan sonra herkes hatasını anladı ama olan oldu bir kere.
Konunu sabote etmek istemem :) fakat ben olumlu değişimler ve pişmanlıklar gördüğüm için, yeniden birleşme fikrine uzak değilim. Hatta bunun için aile terapisine gidiyoruz boşanmış bir çift olarak :)

Ben de olayları ve seni kendime çok benzettim :) ben yazıyorum gibi hissettim bir ara :)
Boşandıktan sonra herkes hatasını anladı ama olan oldu bir kere.
Konunu sabote etmek istemem :) fakat ben olumlu değişimler ve pişmanlıklar gördüğüm için, yeniden birleşme fikrine uzak değilim. Hatta bunun için aile terapisine gidiyoruz boşanmış bir çift olarak :)
konumu sabote etmiyorsun bende uzaklarda bir ben varım gibi geldi bi kaç konunada baktım açıkcası çok garip umarım herşey youlna girer sen eşin kızın cok mutlu olursunuz kv de kendi hayatına ceker gider birdahada dönmez sizin hayatınıza umarım

Back