• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce ne yapmaliyim? sizce ilac kullanmali miyim ?

psikolog ise yarar degil mi bende ilaç kullanma taraftarı değilim
Mutlaka yarar. Ben panik atak için gitmiştim, panik atağımı bitirmişti. tabi yine ilaç da kullandım ama daha önce de ilaç kullanıyordum geçmemişti. İlaçla birlikte terapi şart bence

En azından sorunun farkındasın bu bile bir adımdır düzelmen için. Herkesin hayatında böyle dönemler oluyor. Seninkiler de birazcık üst üste gelmiş. Ne okudun? Başka bir yerde çalışmaya başlamak kafanın dağılmasına belki yardımcı olur. Yeni bir hobi edin sohbeti bana dünyanın en mantıksız cümlesiymiş gibi geliyordu ama fark ettim ki gerçekten insanı rahatlatan bir şey. Amaç aslında bir hobi edinmek değil kafanın başka bir alana kaymasını sağlamak. Bu da can sıkıcı meseleleri az düşünmeni sağlar. Kendi kendine terapi kitapları var bunları okuyabilirsin. Yürüyüş yapmaya çalış. Tak kulaklarını, sana enerji verecek iyi müzikleri dinle. Sabah saatlerinde kortizol seviyemiz daha yüksektir. Bu da stresle başa çıkmamızı kolaylaştırır. Eğer gececi bir insansan sabaha doğru vücut dengeni kaydırmaya çalış. Dindar bir insansan risaleleri okumaya çalış, yabancı dil konusunda kendini geliştir. Bir gününü dolu dolu geçirmeye çalış. Sen kendi donanımını arttırdıkça sana iyi kapılar bir yerden mutlaka açılır. Olmazsa da kendine kattığın hiçbir şey boşa gitmez. Bunların hepsi yataktan kalkacak gücü kendinde bulman başlar. Bismillah de Allah yardım eder.

Üniversite bitirdim. fakat kpss ve işsizlik vs derken cok yıprandım. hic bir şey yapmak istemiyorum. cok sınırlı bir insan oldum. yaşım daha genç ama sanki yaşımdan 10 yaş fazla hissediyorum. hic bir şey yapmak istemiyorum. enerjim degilim. gezme vs zaten yok. her şeyi aşırı büyütüp sinirlenip ağlama geliyor. sizce ne yapmalıyım. psikiyatriye gidip ilaçta almak istemiyorum. ama en ufak şeyi kafama takar oldum.
Bi psikologa gidip görüşebilesiniz belki konuşarak rahatlayabilirsiniz

Back