- 14 Eylül 2024
- 326
- 1.039
- 28
- 20
- Konu Sahibi yesilimtraak
-
Kendi evine taşınmalısınİyi akşamlar hanımlar. Bir süreliğine kvlerle birlikte yaşıyorum. Ben 3 ay önce doğum yaptım. Bebeğim kucağa alışmış durumda neredeyse hep taşınmak istiyor. Uyku emzirme zamanları haricinde. Geçen kv yardım ediyordum. Bana kurduğu cümle. Bana ev işlerinde her zaman yardım eder misin yaşlandım artık yetişemiyorum çok yoruluyorum dedi. Ben de bebekten fırsat buldukça yaparım dedim. Yani anlamadığın şey kendi de beni görüyor. Bütün gün bebeğime bakıyorum. Taşımaktan sırtım ağrıyor. Ekstradan yorgunum. Bebeğim gece ağladığında kalkıyorum. Her neyse uykusuzum, yorgunum. Bir an önce gece olsun da biraz yatayım diyorum. Ben nereye yetişeyim yani ona da elimden geldiğince yardım ederim ama onun da beni anlaması gerekiyor. Yani benden her şeye koşmamı bekliyorda bu imkansız gibi bir şey. Sizce ne yapmalıyım hanımlar
Benden eskisi gibi olmamı bekliyor. Ben bu konu da ne yapabilirim diye sordum. Eşim de kendi alıştırdı kucağa. Her şeyi düşünmesi yapması gereken de benE bunları kayınvalidenize söyleseniz ya. Ona fırsat buldukça yaparım demişsiniz şimdi burda bize neden yapamayacağını anlatıyorsunuz. O da kendince haklı, yaşlı kadın neticede şimdi evinde ekstradan 3 kişi gelmiş. Eşinize iş düşüyor burda
Çocuk bakmak her işten daha zor. Hem çocuğa hem işe koşmamı bekliyor bence. Azıcık tanıyorsam eğerÇocuğu ona bırak tüm gün iş yap diye bekliyor bence
E söylemiş işte, yük olmasanız yardım et demezdi bence.Evimiz yok daha yeni yapılıyor. Orada kalıyoruz. Yük oluyorsak söylesin o zaman ben annem gilde de kalırım yani. Ayrıca orada kaldığımız zamandan beri her şeyi ben yapıyordum. Şimdi biraz halden anlamalı insan. Boş oturmuyorum bütün gün . Yapabildiğim şeyleri yapıyorum. Herkeste belirtmeme rağmen bir şey yapmıyorum diye düşünmüş
Gündüz bebek uyuyunca yardım edin tabiki. Demekki baya iş yapmıyorsunuzkinkadın kibarca rica etmiş. Kadınkendi yetmiyor size de bakmak zorunda değil. İnsan utanır yapar. Haşamayın o zaman orda. Herkesin kendi düzeni varİyi akşamlar hanımlar. Bir süreliğine kvlerle birlikte yaşıyorum. Ben 3 ay önce doğum yaptım. Bebeğim kucağa alışmış durumda neredeyse hep taşınmak istiyor. Uyku emzirme zamanları haricinde. Geçen kv yardım ediyordum. Bana kurduğu cümle. Bana ev işlerinde her zaman yardım eder misin yaşlandım artık yetişemiyorum çok yoruluyorum dedi. Ben de bebekten fırsat buldukça yaparım dedim. Yani anlamadığın şey kendi de beni görüyor. Bütün gün bebeğime bakıyorum. Taşımaktan sırtım ağrıyor. Ekstradan yorgunum. Bebeğim gece ağladığında kalkıyorum. Her neyse uykusuzum, yorgunum. Bir an önce gece olsun da biraz yatayım diyorum. Ben nereye yetişeyim yani ona da elimden geldiğince yardım ederim ama onun da beni anlaması gerekiyor. Yani benden her şeye koşmamı bekliyorda bu imkansız gibi bir şey. Sizce ne yapmalıyım hanımlar
Hanımefendiciğim eviniz yoksa evlenmeyecektiniz hadi evlendiniz evinize geçene kadar çocuk yapmayacaktınız.E söylemiş işte, yük olmasanız yardım et demezdi bence.
Ya bebeği ona bırakacaksınız siz yapacaksınız işleri ya da dediğiniz gibi annenize geçeceksiniz.
Ne kadar var evin yapılmasına?
Söyleyeceği çok şey var da oğlunun hatrına söylemiyor. Eşim kişisi izin vermiyor annem gilde kalmama. Uğraşıyorum işte her şeyleE söylemiş işte, yük olmasanız yardım et demezdi bence.
Ya bebeği ona bırakacaksınız siz yapacaksınız işleri ya da dediğiniz gibi annenize geçeceksiniz.
Ne kadar var evin yapılmasına?
İyi kendi annenize gidin o zaman. Yapacaksınız tabiki.Neden böyle anlaşılmış ya. Geçen kv yardım ediyordum diye belirtmişim üstelik. Fırsat buldukça yardım ediyorum. Benden eskisi gibi her şeye koşmamı bekliyor sorun bu
Bence yazımı bir daha okuyun. Anlamak istediğiniz yerden anlamayın. Fırsat buldukça yardım ediyorum diye belirtmişim. Utanılacak bir durumda yok yani.Gündüz bebek uyuyunca yardım edin tabiki. Demekki baya iş yapmıyorsunuzkinkadın kibarca rica etmiş. Kadınkendi yetmiyor size de bakmak zorunda değil. İnsan utanır yapar. Haşamayın o zaman orda. Herkesin kendi düzeni var
Neden kiraya cıkmıyorsunuz her evlenen ev mi yaptırıyor çoğunluk kiraya çıkıyor.Evimiz yok daha yeni yapılıyor. Orada kalıyoruz. Yük oluyorsak söylesin o zaman ben annem gilde de kalırım yani. Ayrıca orada kaldığımız zamandan beri her şeyi ben yapıyordum. Şimdi biraz halden anlamalı insan. Boş oturmuyorum bütün gün . Yapabildiğim şeyleri yapıyorum. Herkeste belirtmeme rağmen bir şey yapmıyorum diye düşünmüş
E işte kadın rengini belli etmiş. Eşinizle konuşun annenize geçin bence.Söyleyeceği çok şey var da oğlunun hatrına söylemiyor. Eşim kişisi izin vermiyor annem gilde kalmama. Uğraşıyorum işte her şeyle
Yeterli gelmiyor demekki hanımefendi. Eşinize deyin o da yardım etsin. Baskasının evine gitmişsiniz. Ya da bir ay kendi annenizde bir ay kayınvalidede kalın da az dinlensinler. Valla bebekli ev zor. Kadın bu yaştan sonra sizi mı çeksin. Kiraya gećin o zaman ev yapılana kadar. İstese sizi almazdı eve. Madem el mahkum siz de çaba göstereceksiniz.Bence yazımı bir daha okuyun. Anlamak istediğiniz yerden anlamayın. Fırsat buldukça yardım ediyorum diye belirtmişim. Utanılacak bir durumda yok yani.
HaklısınızNeden kiraya cıkmıyorsunuz her evlenen ev mi yaptırıyor çoğunluk kiraya çıkıyor.
Kiraya cıkıp kendi evinizde oturursanız istediğiniz gibi hareket edersiniz ama kayınvalide evinde oturursanız onun kuralları geçerli olur.
ElmaaaaHanımefendiciğim eviniz yoksa evlenmeyecektiniz hadi evlendiniz evinize geçene kadar çocuk yapmayacaktınız.
Kayınvalideniz tabi ki yardım ister kadının evinde kalıyorsunuz.
Bebeği kayınvalidenize verin madem işleri siz yapım ha yapamam diyorsanız eviniz bitene kadar kiraya çıkabilirsiniz
Doğum yapmadan önce söylemiştim. Kabul etmedi. Beyefendinin isteğine göre hareket ediyoruz. Herkes kendi rahatını düşünüyor. Eşim kişisi beni düşünmesi gerekirken bile kendi rahatını düşünüyor. İnanın çok doluyum yaşadığım çok şey oldu lohusalıkta o yüzden artık hiçbir şeye tahammülüm kalmadı. Bir gün bebeğimi de alıp gideceğimE işte kadın rengini belli etmiş. Eşinizle konuşun annenize geçin bence.
Bebek durmuyor diye işlere yardım etmemeye devam ederseniz iyice zıtlaşırsınız.
Bence kendi annende kalEvimiz yok daha yeni yapılıyor. Orada kalıyoruz. Yük oluyorsak söylesin o zaman ben annem gilde de kalırım yani. Ayrıca orada kaldığımız zamandan beri her şeyi ben yapıyordum. Şimdi biraz halden anlamalı insan. Boş oturmuyorum bütün gün . Yapabildiğim şeyleri yapıyorum. Herkeste belirtmeme rağmen bir şey yapmıyorum diye düşünmüş
Ayyyy çok çok özür dilerim yanlışlıkla sizi alıntılamışım.Kusura bakmayın lütfenElmaaaaBeni niye azarladın ya? :) Kaynanamla oturmuyorum ben
Böyle bir adama böyle bir ortama neden çocuk yaptınız o zaman?Doğum yapmadan önce söylemiştim. Kabul etmedi. Beyefendinin isteğine göre hareket ediyoruz. Herkes kendi rahatını düşünüyor. Eşim kişisi beni düşünmesi gerekirken bile kendi rahatını düşünüyor. İnanın çok doluyum yaşadığım çok şey oldu lohusalıkta o yüzden artık hiçbir şeye tahammülüm kalmadı. Bir gün bebeğimi de alıp gideceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?