Bir buçuk ay önce doğum yaptım, eşimin ailesi memleketten hem bebeği görmeye hemde bana yardım etmeye geldiler. Bebek biraz erken doğduğu için planlar şaştı ve araya ramazan girince mevlidini yapıp kvleri memlekete postalayamadim bi daha git gel yapmak istemediler, hem maddi olarakta külfet olur diye. Zaten bizde çok rahatlar, torundan ayrılmak islerinede gelmiyor.
Bir buçuk ay önce doğum yaptım, eşimin ailesi memleketten hem bebeği görmeye hemde bana yardım etmeye geldiler. Bebek biraz erken doğduğu için planlar şaştı ve araya ramazan girince mevlidini yapıp kvleri memlekete postalayamadim bi daha git gel yapmak istemediler, hem maddi olarakta külfet olur diye. Zaten bizde çok rahatlar, torundan ayrılmak islerinede gelmiyor.
ama ben çok bunaldim. bi hafta iki hafta diil, tam bibucuk ay, daha da 3hafta var. Evimin tüm düzeni değişti. Bu sicaklarda kapandim odama kaynata var diye köşe bucakta emzirip, uzun giyinmekten fenalık geldi. Eşim atlet şort dolaniyo evde sıcaktan yakınıyor, beni umursadigi yok.
bebeğe aşırı bi duskunlugu var kvmin, agladimi aglatmayin çocuğu diye odasından kalkıp yatak odama firliyo. sanki isteyerek aglatiyos bebek yani daha!Eşim klimanın etkisi gelsin diye yatak odamın kapısını bile kapattirmiyo, ki gelen geçen odam çok yol ortasında, ben kaynata vs varken hiç rahat edemiyorum. ama allahi var kendi yemekleriydi, bulasiklardi, temizlikti, utuydu yapıyorlar. Gerçi herkesin yapısı düzeni farklı. Mesela mutfak lavabon beyaz, bi kaç güne önce krem rengi sonra kahverengine dönüşüyor, bi kez çamaşır suyu döktüğünü görmedim, hep ben yapıyorum dayanamayıp. Çöplerin ağzını açık birakiyo, mutfak les gibi kokUyo vs.
Tüm bunlara rağmen ses etmedim, tek torunları katilsinlar mevlide diye onlara karşı tek laf etmedim. Ama sonunda daraldim ve eşime patladim. Istemiyorum mevlid, katılmayı versinler. Ben çok bunaldim. Dedim ve anlattım rahat edemedigimi
Bununustune anlatmaya calistiklarimi susturmaya çalıştı. Geçenlerde kardesim bi mesajında kvalidem için sevmiyorum zaten o karıyı yazmisti, esimde onu görmüştü, yine o konu açıldı. Kardeşin nasıl gelcek bu eve nasıl bakcak yüzüme diyo.
Oysaki biz 4yillik evkiyiz ve ilk 2yil hem psikolojik hem fiziksel şiddet gördüm. Ailesi lafimizi dinlemiyo sen haklısın biz senin tarafindayiz demekten başka bişey yapamadı. Sonrasında fiziksel şiddet bitti ama sözlü tartışmalar ve psikolojik baskı hep devam etti. Kardesim tüm bunları biliyor ve kvalidemi cok yapmacık buluyor, ki bende öyle düşünüyorum. Eşim o donem bana yaptıklarına rağmen ailemin yüzüne bakabildi. Ama kardesim annesine karı demiş bana yazdığı mesajda diye ortalığı ayağa kaldiriyo sanki yüzüne söylemiş muamelesi yapıyor.
ben artık ailesinin misafirligini uzadığı rahat edemedigimi, artık evimin eski halini ozledigimi soyleyincede hoşuna gitmedi. Sürekli lafimi kesip susturmaya çalıştı. Bende ailene mi patlayim, geldim sana aciliyorum diye diretince alnıma bi yumruk vurdu. Baktı ben bagiriyorum korkup sinmedim o zaman geri durdu. Ailesi noldu sorun ne bizim yuzumuzden mi falan diyince cevap veremedik. Sonra esim çıktı gitti zaten. Akşama geldi hiç bişey olmamış gibi sanki bana hiç vurmamis gibi evde takıldı. Utanmadan beni banyonun önünde görünce renkliler birikmiş bunları yarın yıka dedi!
ben ne yapayım şimdi, ne tepki vereyim bu salaklara? zaten bebek yeni kuvezdeyken ayrı üzüntü, eve geldi gaz sancısı, kabizligi, uykusuzlugu, Sutumun yetmemesi derken dipteyim iyice . Neyseki bebegimin sevgisi baktiriyor kendine. Ama bütün bunların üzerine kvler ve eşimin bu halleri beni çok yıprattı. Nasıl davranacağını bilemiyorum.
kayınvalidenin kayınpederin sana bi zararı yokmuş ki yemeğini ütüsünü bile yapıyor, senden bişey beklemiyomuş ,torunlarını görmeye gelmiş, hem uzakta oturuyorlar sürekli gelmiyorlarki, bence birazdaha idare edebilirsin eşinin üstüne gitme sonra dırdırcı olursun, ayrıca senin annen babanı eşin istemese sen üzülmezmisin ,ama şunu söylemeden geçemem eşin tam bi odunmuş kusura bakma
İçinde bulunduğum ruh hali ve olayın eşimi işaret etmesi nedeniyle biraz yanlış ve eksik üslup kullandım sanırım. Kaynanama Hayır duası isteyen arkadaşlar, ben sütüm gelmiyor diye aglayip kendimi paralarken kaynanam benim öyle geliyorduki bi sabah bi uyandım kaynatanin üstü sırıl sıklam diye kahkaha ata ata anlatan bir insana,
Annem bimden yemeklik bişeyler alıp eve getirince ona 'ne alıyorsun senin kizinda çalışıyor bu evde' diye diyen birine (vs vs anlatmaya sayfalar yetmez bunlar sadece iki örne k) ben nasıl Hayır duası edeyim, peygamber sabrı yok malesef bende. Demek ben çalışmasam oğlu canımıza okuyacak, nasıl bi anlayış anlamadım. Millet eşini calistirmaz bunlar beni zorla çalıştırıyor
Çalışıyorsun iyi ki bence yoksaçalışmalarına kakarlardı. Ama hatanın bütüğünü bu insana çocuk yaparak yapmışsın. Çok üzüldüm umarım düzelir herşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?