- 1 Ocak 2021
- 411
- 439
- 53
- Konu Sahibi goldenarrow12
-
Aynı ev hem onlar hem de bizim için zor olacağı, herkesin alıştığı bi düzen olduğu için burdan ev almaları yönünde teklifte bulundum.Aynı evde yaşamayacaksanız mantıklı.
Evet bu ekonomik şartlarda biraz zor ama muhiti iyi fiyatıda bi tık makul tutarlarsa satılabilme şansı olabilirEv dediginiz kolay satılmıyor. Ama bana mantıklı geliyor. Akıllıca hem eşinin aklı kalmaz hem onlar daha rahat eder
Ev fiyatlarına baktım alabiliyorlar. Birikimleri de var zaten. Biz istanbulda yaşıyoruz. Doktor sıkıntısı çekeceğimizi sanmıyorum.Oradan sattıkları evle sizin yaşadığınız yerde kolayca ev alabilirler mi? Sizin yaşadığınız ilde hastane, doktor bulmada sıkıntı yaşarlar mı? Görümcemin yanına gidiyorlar diye yazmışsınız ya ondan sordum. Bunlarda problem yoksa çok mantıklı bir çözüm olur.
Görümcemlere bu tedavi sürecinde çok fazla gidip geldiler, kaldılar. O da çok ilgilendi sağolsun. 2 tane çocuğu var onunda okula giden. Eşinin ve kendi mesleği zor. Hem ailesiyle hem çocuklarıyla ilgilenmesi hem gece gündüz işe gitmesi onları da zorlar. Bizim ilgilenmemiz şu süreçte daha mantıklı gibi.Çok güzel düşünmüşsünüz ama tedavi gördüğü yer görümcenizin şehrindeyse oraya yerleşmeleri bence daha mantıklı. Tabi bunu siz diyemezsiniz görümcenizin teklif etmesi lazımdı. Görüyoruz ki adamı kızından daha çok düşünüyorsunuz
Kayınvalidemin babasıda gelir kayınvalidemlerin yanına. Onu da bağlayan birşey yok. İstediği zaman gidip gelebilir. Ayrıca memlekette kayınvalidemin bi tane kardeşi daha var. Onlarda acil bişey olduğunda ilgilenebilirler.En mantıklı çözüm sizin düşündüğünüz şekilde olur bu durumda. Evi satmak uzun sürebilir sizin yakinlarinizda kiralık bir eve de geçebilirler kendi evlerini kiraya verip ya da hiç kapatmayıp istedikleri zaman gidip gelebilirler yaşlı insanlar evlerini kapatmayı yeni eve geçmeyi pek istemezler genelde. Yalnız orda kayinvalidenin babası var demişsiniz tek başına bırakabilecek mi kv babasını
Amin sizdeŞu forumda ilk defa kayınpeder ve kayınvalideyi kendine yakına taşımayı düşünen bir gelin gördüm; mantıklı düşünce şekliniz için sizi tebrik ederim. Hep iyilerle karşılaşın.
Yakınlarda ev alıp yerleşmeleri yada evlerini kiraya verip kiraya çıkmaları mantıklı.Herkese merhaba,
Arkadaşlar direk konuya giriyorum. Eşim ve ben ailelerimizden farklı illerde yaşıyoruz. 3.5 yıllık evliyiz. Eşimin babası hem felçli hemde kanser hastası. Tedavisi için görümcemin yaşadığı memlekete gidip geliyorlar. Görümcemde farklı bir ilde yaşıyor. Eşimin memleketi küçük ve kayınpederimin hastalığıyla ilgilenecek doktor yok. Mecburen görümcemin olduğu ilde tedavilerini yaptırıyorlar. Kayınpederimin durumu günden güne kötüye gidiyor. Görümcemin yanından kendi evlerine döndüklerinde kayınpederimin yine ufak tefek rahatsızlıkları oluyor ve devamlı hastaneye gidip geliyorlar. Her saatte taksi bulamıyorlar. Ambulansı aradıklarında kayınpederim engelli olarak gözüküyor ve evde bakım hastası biz hastaneye götüremeyiz diyorlar. Yani tek başlarına orda baya bi zorluk çekiyorlar. Memlekette onları bağlayan kimse yok. Kayınpederimin kardeşleri aramaz sormaz ilgilenmezler pek. Bi kayınvalidemin babası var. O da her işini kendi görebiliyor , kendi evinde yaşıyor. Kayınvalidem gidip onun evinin temizliği ve yemeğiylede ilgileniyor. Her hastalığında eşim mesleği dolayısıyla izin alamıyor. Şimdi bende hamileyim, beni de bırakamıyor. Bişey oluyor ailesinin yanına gidemiyor aklı kalıyor. Ben burda çakılı kadroyum, eşimin de kendi memleketine tayinin çıkmasının imkanı yok. Bende eşime ailesinin ordaki evlerini satıp, bizim bulunduğumuz şehirden bi ev almalarını söyledim. Bizim evde gelip yaşasalar bi zaman sonra kendileri de rahat edemiycekler diken üstünde durcaklar, bizde belki edemiycez. Kayınvalidem ve kayınpederimle hiç bi sorunum yok çok şükür. Allah korusun kayınpederime bişey olduğunda kayınvalideminde orda tek kalmasını eşimde bende istemeyiz. Kayınpederim aniden rahatsızlansa ben ya da eşim hastaneye götürüp gelebiliriz. Bi ihtiyaçları olsa hemen gideriz. Sizce mantıklı mı bu teklifim ? Siz olsanız ne yapardınız ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?