- 25 Haziran 2019
- 374
- 262
- 103
Merhaba hanımlar. Konu kuzenim ve teyzemle ilgili. Kuzenimle hem lisede hem üniversitede aynı okullarda aynı bölümde okuduk. Yani çalışacağımız alanlar aynı. Kpss ye girdik falan şu an ilan bekliyoruz başvuru yapmak için. Ama kuzenim bir huyu var bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten böyle mi kestiremiyorum. Ben genelde bu ilanla alakalı işle alakalı mülakatla alakalı bilgiler öğrendiğimde kuzenime de söylüyorum. Sürekli onunla paylaşıyorum yani ama bu son zamanlarda fark ettim ki o benden gizliyor sanki. Mesela geçen haftalarda arkadaşıyla kamu kurumuna gidip bu ilanla ilgili bir çok şey sormuş ama bana asla söylemedi. Annemle teyzem konuşurken, annem kızın nerde diye sorunca teyzem şuraya gitti dedi. Sonrasında ben kuzenime yazdım gitmişsin şuraya diye o da evet aynen bunu bunu sormak için gittim diye. Ayrıca sorduğu şeyler de kesin olarak bilinen şeyler ama ben sorunca kıvırdi. Öncesinde de bu mülakat için klavye bakmaya gitmiş arkadaşıyla (ki bende arıyordum klavyeyi biliyordu yani alacağımı) hatta bu klavyeyi ben ona söylemiştim bu klavye kullanılıyor diye. Ama sonradan klavye modelini daha bilmeden arayıp taradigi için bulamamis. Klavye konusu açınca kendisi üç dört gün sonrasında dedi bulamadı diye. Bence bulamadığı için söyledi. Bu arada biz her gün az da olsa konuşuruz. Daha sonra ben babamla bakmaya gittim bulduk da ve kıyamadıgim için ona da yerini söyledim. Aslında söylememek istemiştim. Yani kuzenim sürekli böyle biseyleri hep saklama derdinde sanki benim atanmamı istemiyor gibime geliyor. Teyzem de dün annemle konuşunca askeriyede memur alımı varmış ama gerçi bugün son günmüs dedi üstelik dün akşam saat on buçukta !. Biz ne zaman çarşıya gidecek olsak bunlar bir heyecanlaniyor korkuyor. Kıyafet alacağız diye. Gerçekten abartısız herr zaman bu oluyor. Sürekli aramalar vs. Oysa ki biz aldığımız hiçbir şeyi saklamayız hatta kendimiz söyleriz. Ama bunlar hep kendileri biseylerden yararlansın istiyorlar gibi. Hayır yani ben mi yanlış anlıyorum yoksa bunlar mı kötü niyetli bir türlü karar veremedim. Sizce ben yanlış mı düşünüyorum ?