• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kazanmak mumkun mu ? Hayal mi

Crazypinkpink

Sen önce kendine bak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.099
756
123
Hanimlar merhaba
4 yillik sozel bolum mezunuyum. Su anda bir iste calisiyorum ama ozel sektor. Sartlar hic iyi degil. Ozellikle maas cok az
Kpss ye hazirlanmak istiyorum. Haftasonu calismiorum. Bu sayede haftasonunda kpss ye hazirlanmayi planliyorum. Tek dusundugum su 2 arkadasim daha 4 yillik sozel mezunu idiler. Yillarca ugrastilar kpss icin maalesef olmadi. Bu arada yasim aralikta 35 olacak.
Sizin benzer bir hikayeniz var mi? Ne dersiniz? Siz ne kadar sure calisip kazandiniz kpss yi?ayrica bir iste calisirken kpss ye hazirlanan oldu mu aranizda? Kursa mi gitmeli? Onerileriniz neler

Çok zor. Ama imkansız değil.

Biraz da şans tabi. ..

Dersane konusunda da eksiklerin çoksa git .

Ben zaten branş itibariyle tarih coğrafya ve anayasa gibi derslere oldukça hakim olduğum için internet üzerinden ders anlatan hocaları dinledim. Tekrar yaptım.

Ha kazanamadım o ayrı mevzu.

Zira şans da önemli .

Eksiksiz çalıştım .Çok mücadele ettim. Kesin kazanırım dedim ama olmadı.

Belki de gerizekalıyım da haberim yok . O da olabilir. Insanlar beni kirmak istemeyip yüzüme söylememıs olabilirler...

O kadar çalışmaya kazanamamış olmamın başka bi açıklaması yok sanırım.

İmkansız bir durum değil bence. Kimisi işi gücü bırakıp hazırlanır, nasılsa zaman bol diye yayılıp çalışır o relax oluşu yüzünden istediği puanı alamaz. Kimisi de hem işyerinde çalışır hem de kısıtlı zamanında planlı programlı çalışarak çok güzel bir puan alabilir. Sözelciyim demişsiniz muhtemelen matematik konusunda sıkıntınız vardır özellikle. Az da olsa matematik yapmanız gerektiği için ona biraz daha fazla zaman ayırıp sözel derslerle birlikte götürmeye çalışın.

İnternette çok yararlı tarih coğrafya vatandaşlık ve Türkçe konu anlatımlı videolar var. Onları sırasıyla izleyerek kendinizce not alın, haftasonu kursa gidecekseniz de haftaici işten gelince her dersten birer ikişer video izleyin test çözün. Vakit kısıtlı ama belli bir plan yaparsınız gayet güzel bir sonuç alabilirsiniz.

Çok zor. Ama imkansız değil.

Biraz da şans tabi. ..

Dersane konusunda da eksiklerin çoksa git .

Ben zaten branş itibariyle tarih coğrafya ve anayasa gibi derslere oldukça hakim olduğum için internet üzerinden ders anlatan hocaları dinledim. Tekrar yaptım.

Ha kazanamadım o ayrı mevzu.

Zira şans da önemli .

Eksiksiz çalıştım .Çok mücadele ettim. Kesin kazanırım dedim ama olmadı.

Belki de gerizekalıyım da haberim yok . O da olabilir. Insanlar beni kirmak istemeyip yüzüme söylememıs olabilirler...

O kadar çalışmaya kazanamamış olmamın başka bi açıklaması yok sanırım.

Kesinlikle...imkansiz degil...ama sozelci arkadaslarim yillarca hazirlandi ve olmadi...biraz bu beni dusunduruyor...yoksa cabalamak kisinin kendi elinde....
Ozel degilse sizin bolum nedir

İmkansız bir durum değil bence. Kimisi işi gücü bırakıp hazırlanır, nasılsa zaman bol diye yayılıp çalışır o relax oluşu yüzünden istediği puanı alamaz. Kimisi de hem işyerinde çalışır hem de kısıtlı zamanında planlı programlı çalışarak çok güzel bir puan alabilir. Sözelciyim demişsiniz muhtemelen matematik konusunda sıkıntınız vardır özellikle. Az da olsa matematik yapmanız gerektiği için ona biraz daha fazla zaman ayırıp sözel derslerle birlikte götürmeye çalışın.

İnternette çok yararlı tarih coğrafya vatandaşlık ve Türkçe konu anlatımlı videolar var. Onları sırasıyla izleyerek kendinizce not alın, haftasonu kursa gidecekseniz de haftaici işten gelince her dersten birer ikişer video izleyin test çözün. Vakit kısıtlı ama belli bir plan yaparsınız gayet güzel bir sonuç alabilirsiniz.

Insallah atanirim...fikir verdiginiz icin tesekkurler

Kesinlikle...imkansiz degil...ama sozelci arkadaslarim yillarca hazirlandi ve olmadi...biraz bu beni dusunduruyor...yoksa cabalamak kisinin kendi elinde....
Ozel degilse sizin bolum nedir
Sosyal bilgiler.

Yani sosyal bir bilim olan her şeyi okudum.

Iktisat, arkeoloji, psikoloji, sosyoloji, antropoloji,anayasa tarihi, hukuk,felsefe, edebiyat..... saymakla bitmeyen ve sosyal bir bilim olan her daldan az ya da çok okudum. Hepsinden bilgim var. Ama tabiki tarih kadar derin değil bilgim

Ben çok Kitap okurum. Tarihi kitap özellikle. Belgesel izlerim.

Inanın derdim övünmek değil. Ne kadar caba verdim ve başaramadim. Bunu anlamanız için söylüyorum.

Ona göre bu yola girin diye sòyluyorum.

Zaten tarih denilen ders kendi başina kpssyi diger bütün sınavlardan ayiran bir branş. Benim senelerimi aldı . Buna rağmen 1 yanlış 1 boş vardı 2016 kpss de.

Sosyal bilgiler.

Yani sosyal bir bilim olan her şeyi okudum.

Iktisat, arkeoloji, psikoloji, sosyoloji, antropoloji,anayasa tarihi, hukuk,felsefe, edebiyat..... saymakla bitmeyen ve sosyal bir bilim olan her daldan az ya da çok okudum. Hepsinden bilgim var. Ama tabiki tarih kadar derin değil bilgim

Ben çok Kitap okurum. Tarihi kitap özellikle. Belgesel izlerim.

Inanın derdim övünmek değil. Ne kadar caba verdim ve başaramadim. Bunu anlamanız için söylüyorum.

Ona göre bu yola girin diye sòyluyorum.

Zaten tarih denilen ders kendi başina kpssyi diger bütün sınavlardan ayiran bir branş. Benim senelerimi aldı . Buna rağmen 1 yanlış 1 boş vardı 2016 kpss de.

Yok zaten biliyorum kpss cok zor...o yuzden emin degilim...bir arkadasim 5 sene hazirlandi sonuc koca bir 0
Siz peki halen hazirlaniyo musunuz

Bugün ben de bi daha mı denesem dedim. Bilmiyorum. Karar veremedim bu sene için.
Son atamada kaç öğretmen var alanından?
Bir de şu var mülakat, asla inanmıyorum ona
Kpss haberlerini takip ediyorsanız hangi haberden bahsettim anlarsınız
Atanamayan arkadaşları bulup farklı branşlardan
Bi ders çalışma ofisi mi kursanız? Eski adı etüt olan
Ya da eğitim bilimi yüksek lisans yapıp, kreş açsan kredi çekip
Ama zaten eğitim fak mezunusun
Kreş açamıyor musun o belgeyle?
Ben fen edebiyat bilmiyorum soruyorum

Back
X