Anket Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

• Binali Yıldırım

OY: 410 50,1%
  • Ekrem İmamoğlu

OY: 409 49,9%

• Ankete Katılan
    819
Ben de beylikdüzünde yaşıyorum ve beylikdüzündeki son 5 yıldaki değişimi başka hiç bir yerde görmedim (daha önce maslak, Beşiktaş, şişli ve avcılarda yaşadım). Yaşam vadisi, beylikdüzü Atatürk kültür merkezi, konserler ve halk günlerinin yapıldığı koca meydan, çamlık alanlarının düzenlenmesi, ramazan aylarındaki sahaflar, halk oyunları, yazık aerobik ve dans geceleri, ve daha aklıma gelmeyen niceleri... Örnekler çoğalır ve oyumu kesinlikle Ekrem İmamoğlu'ya veririm. :) :)

hayır yaşar kemal kütüphanesini. atatürk kültür merkezinde.
Evet, hatırladım. Üniversite sınavına oradaki kütüphanede çalışıyordum. Sonra tadilata girdiğini duyunca lanet etmiştim :KK70: Ondan sonra tabi bi kütüphane bulmuştum :KK70: Ama ne yazık ki söylemek zorundayım ki, orası zaten bir kültür merkeziydi ve orada zaten bir kütüphane vardı. Sadece ama sadece var olan bir yapıyı tekrar düzenlediler.

Evet, hatırladım. Üniversite sınavına oradaki kütüphanede çalışıyordum. Sonra tadilata girdiğini duyunca lanet etmiştim :KK70: Ondan sonra tabi bi kütüphane bulmuştum :KK70: Ama ne yazık ki söylemek zorundayım ki, orası zaten bir kültür merkeziydi ve orada zaten bir kütüphane vardı. Sadece ama sadece var olan bir yapıyı tekrar düzenlediler.

tadilata niye girdi biliyor musunuz?
su bastı. temeli uygun değil o binanın. ve imamoğlu yapmadı.
neyse benim dediğim kütüphanenin büyüklüğü ve içindeki kitap sayısı. lütfen şimdi gidip bir bakın.
ek olarak en azından var olan yapılar düzenleniyor:)
olimpik dünya atlama yarışmalarının yapıldığı havuzları kapatmıyor:)

tadilata niye girdi biliyor musunuz?
su bastı. temeli uygun değil o binanın. ve imamoğlu yapmadı.
neyse benim dediğim kütüphanenin büyüklüğü ve içindeki kitap sayısı. lütfen şimdi gidip bir bakın.
ek olarak en azından var olan yapılar düzenleniyor:)
olimpik dünya atlama yarışmalarının yapıldığı havuzları kapatmıyor:)
Şu an gidip bakmam zor. Finallere çalışıyorum :KK70: Hiçbir zaman bir şeyler yapmadığını söylemedim. Evet yaptı, ne güzel dediniz. Kütüphane düzenlenmiş. Olimpik havuzlar kapanmıyormuş falan filan. Ama bunlar zaten var olan şeylerdi. Bu arada oyumu imamoğluna vermiştim :KK70: Yani bir karşı görüş yok.
Bunu düşünerek kafa yormamam gerektiğini trafolara kedi girdiğinde öğrendim.
Yorulcak bir şey yoksa.

Şu an gidip bakmam zor. Finallere çalışıyorum :KK70: Hiçbir zaman bir şeyler yapmadığını söylemedim. Evet yaptı, ne güzel dediniz. Kütüphane düzenlenmiş. Olimpik havuzlar kapanmıyormuş falan filan. Ama bunlar zaten var olan şeylerdi. Bu arada oyumu imamoğluna vermiştim :KK70: Yani bir karşı görüş yok.

Yorulcak bir şey yoksa.

bu kadar komik olan nedir anlamadım.
karşıt görüşlü olduğunuzu düşünerek yazmadım zaten.
havuzlarda kapanıyor. kapanmıyor demedim. sadece sanata değil spora da tahammülleri yok zira..
neyse finallerde başarılar size.

Valla ben bir genç olarak belediyelerde CHPyi destekliyorum.
Bazen bisikletimi alıp şişli belediyesinin parklarına (sanat parki-macka) gidiyorum. Kucağıma sevecek bir kedi buluyorum, açıyorum kitabımı ve okuyorum. O kadar normal karşılanıyor ki, beni rahatsız eden hiçbir şey yok.
Hatta uc ay önce şişli parkinda junglorcu arkadaşlarin, ip ustinde yuruyenlerin oldugu bir etkinlik vardı. Oraya gittim normal bir erkek arkadaşımla, kumaş hamağimizi kurduk, içinde film izledik, etkinliklere katıldık...dönüşte bir baktık ki meğer o hafta şişli belediesinin sokak festivali varmış. Yoga atolyeleri,meditasyon dersleri, caz konserleri... Efes Pilsen bardakta bira satıyor, genç,yaşlı,çocuklu,köpekli, bir sürü insan dans ediyor... Öyle güzel bir ortamdı ki, gece boyu eğlendik...
Bazen Kadıköy belediyesine gidiyorum ,tek başıma sahili izliyorum,uzanıp kitap okuyorum..ya da biriyle gitmiş oluyorum, piknik yapıp şarap içiyoruz... Aslaaa bir güvensizlik hissi yaşamadım bunca zaman. Özellikle moda sahili cıvıl cıvıl olur. Kızlı erkekli gitar çalanlar olur bahardan itibaren, köpek gezdirenler, tatlı çiftler...
Beşiktaş'tan Sarıyer yoluna doğru da aynı şekilde... Balık tutan insanlar, kıkır kıkır gülen çiftler, ayağında adımsayarla koşan yaşlı çiftler, taytla yoga yapan kadınlar, benim gibi tek başına bisiklete binen insanlar... Guven içinde mutlu mutlu gittiğim yerler.
Bu belediyelerin hepsi CHP belediyesi ve ben hepsinde 'kadin başima' kendimi güvende hissediyorum. Kamp sandalyemi çıkartıp soğuk birami açıp kitap okuyabilecegim ve kimsenin bana kötü gözle bakmayacagi yerler. Gezmeyi tercih ederken gideceğim yerler...
Bir de mesela evime şişli kadar yakin Kağıthane (AKP) belediyesine bakalım.
Bu, onların bana attığı mesajlardan bir tanesi.
Screenshot_20181229-223501~2.png

Hem Kağıthane hem şişli belediyesinin mesaj gruplarına uyeyim. Birinde devamlı yoga günlerine, edebiyat soylesilerine, açık hava sinemalarına, konserlere,kumpanyalara,festivallere,tiyatrolara davet ediliyorum diğerinde ise kadınlara özel sinemalara, sağlık söyleşilerine, Karadeniz günlerine, Osmanlı'da kıraathane kültürü gibi tarihi içerikli söyleşilere davet ediliyorum.
Bu arada birkaç defa sırf resul dindar'i seviyorum diye kagithane'nin konserine gitmiştim. Ama gerçekten gürültü kirliliğiydi. Bu köşede konser var,yan köşede hoparlörle birşeyler satıyorlar... Ortamda neredeyse hiç tek kadın ve genç çift yok ama bol bol erkek grubu var. Gidenler neyden bahsettiğimi anlamıştır
Sadabad parkını çok seviyorum,lisem oralardaydi ve gerçekten nefes alacak bir yerdi.
Ama orası artık öyle bir yer ki, şalvarlı adamlardan, çarşaflı kadınlardan geçilmiyor. Bu provakasyon için falan değil kesinlikle . Benim hem ailemden hem arkadaş grubumdan kapalı çok insan var,hepsi de dünya tatlisi. Arap ülkelerini gezmek de hayallerimden biri,bu yüzden kendime yetecek kadar dilim var. Yani bir Arap dusmanligim, din nefretim falan yok. Ama gidenler bilir zaten, gerçekten artık orası Türkiye gibi değil. Birkac ay önce belediye veterinerinden çıkıp parkı boylu boyunca gezdim. Ve bir tane benim gibi genç kıza rastlamadım. Resmen kurtlar sofrasında kuzuymuşum gibi beni gören dik dik baktı. Hem şalvarlı erkekler, hem de kadınlardan bazılari.
O kadar rahatsız oldum ki, bir daha da gitmedim.
Yaz aylarında da 'aksamlari çok cümbüşü oluyor-lunapark da var' diyen bir arkadaşımın aklına uyup gitmiştim ama erkeklerin mangal yaptığı bir yerden ibaretmis. Benim gibi kadın başına birinin gidip de egleneceği biri yer değilmiş.
Düşünüyorum da ben Şişli -Besiktas-Sariyer- Kadıköy'de herhAngi bir parkta gönül rahatlığıyla bisikletimi kenara çekip kitap okuyabilirim, kumaş hamağimi iki ağaca gerip içinde film izleyebilirim, sevgilimle üzüm peynir piknik yapıp şarabımi içebilirim.
Peki aynı şeyi sizce Kagithane'nin, Bayrampaşa'nin, Bağcılar'in, Fatih'in, Zeytinburnu'nun parkında yapabilir miyim? Hatta abartiyorum Beyoğlu'nun bir parkında?
Benim de bir kadın olarak bir belediyeden beklentim benim özgürlüğümü koruması, bisiklet yolları yapması ve keyifli kültür sanat festivalleri yapıp belediye sakinleri olarak bizim bir tık daha kaliteli yaşamamızı saglamak

bu kadar komik olan nedir anlamadım.
karşıt görüşlü olduğunuzu düşünerek yazmadım zaten.
havuzlarda kapanıyor. kapanmıyor demedim. sadece sanata değil spora da tahammülleri yok zira..
neyse finallerde başarılar size.
Sağolun. :KK70: Gülücük atmamın nedeni nezaketendir. Bir tür samimiyet göstergesidir. Bu tür ortamlar gergin ortamlarr olduğu için yumuşatmak gerekli. Bir tane daha atayım :KK70:

Son düzenleme:
İstanbul’u kim medeni, yaşanılabilir, sokakları güvenli,ağaçlandırıp park alanlarını artıracaksa, yandaş demeden hak yemeyecekse o alsın.

X