sizce? (iş değişikliği)

pelin-

Pelin-
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2014
14.245
50.138
598
herkese selamlar,
2018 e nurtopu gibi bir gribal enfeksiyonla girdim, yaklaşık 10 gündür evdeyim zaten pek iş de yoktu ya neyse,
uzatmadan, mevcut işimle ilgili özet bilgi geçeyim, bir insan kaynakları/eğitim/danışmanlık şirketinde x danışmanı olarak çalışıyorum, sigortalı, maaşlı düzenli bir iş değil, bakınca evet çok rahatım, her sabah kalk işe git derdi yok, harcadığım enerjiye kıyasla kazancım da iyi fakat:
işin bana kattığı hiçbir şey yok, 20 yaşındaki halim de yapardı bunu, benim için tırt,
ödemelerimi düzenli alamdığım için (işveren değil müşteri kaynaklı) bazen ciddi sıkıntı yaşıyorum,
ödemeleri vaktinde alsam bile, bir ay bin lira, bir ay 5 bin lira, bir ay 2 bin lira, bir ay 500 lira kazanıyorum, yani ne kadar çalışacağım, gelirin ne kadar olacağı hiç belli değil, o yüzden hiç önümü göremiyorum, çok basit bir taksite bile giremiyorum...
olumlu tarafları, hastayım, tatile gideceğim 15 gün yokum deme lüksüm mevcut.
müşteri toplantım yoksa pijamayla bile işe gidebilirim.
bir dediğim iki olmaz, kimse saygısızlık etmez, ekip arkadaşlarımın çoğu 10 küsür yıllık arkadaşlarım vs vs
özet geçeyim diyorum kısaltamıyorum, çenem düştü :)
bu hafta hiiiç ummadığım bir iş teklifi aldım, sektörünün liderlerinden bir şirket (kurumsal)
evime 4 km mesafede, çalışma saatleri 08:00-17:00 (haftaiçi), servis var, özel sağlık sigortası vs mevcut.
pozisyon daha önce 6 yıl çalıştığım ve çok hakim olduğum bir pozisyon, ama tabi yine kendimi tekrara düşmüş olacağım (şirket profili ve pozisyon aynı, sadece sektör farklı, ne farkedeceğini öngöremiyorum şu an)
stalkladığım kadarıyla ekip gayet sağlam görünüyor, hatta çoğunun eğitimi falan benimkinden sağlam :)
şu an için her şey tamam, son olarak maaş teklifi alıp el sıkışacağız, yani acilen karar vermem lazım, çok düşük bir maaş teklif etmeyeceklerine eminim, haftasonundan önce ararlar sanıyorum.
şimdi düzenli gelir, düzenli sigorta falan cazip geliyor da, tekrar beyaz yakalı plaza insanı olmak istemiyordum ki ben...
ama yaş 35, bir dikili ağacım yok, çoluk çocuk, sorumluluklar....
eşim teklifi kabul etmemi istiyor, 5 de çıkacaksın en geç 5 buçukta evde olacaksın, en azından aylık gelirimiz belli olur ona göre yaşarız diyor.
ay destan yazdım, siz olsaydınız ne yapardınız?
aşk mı para mı gibi oldu birazcık ama yok ya işime de aşık değilim ki :)

sanirim karari verdinizde hafif bir tereddut yasiyorsunuz. mantiga uyan bir is teklifine benziyor, duzen iyidir bence. garantici bir yapiya sahip biri olarak evet kabul edin bence derim.

konunuza aniden daldim heyecanlanarak haha, guzel bir is ilani gordum bu sabah, aklimin ufak bi kosesinde olan is degistirme dusuncem tetiklenmisti. siz kabul edin bende bu aksam bir motivasyon mektubu yazayim ilana...

Saatleri ve haftaiçi olması kurumsal olması çok iyi

Ayrıca 2-3-5 neyse sabit bi maaşın olacak ve yaşlılık için sigorta :)

Kabul et derim istediğin taksite gir

Belirli bir gelir olması ve ozel saglik sigortasi cok buyuk avantajlar. Bence değerlendirmeye degecek bir teklif.

belirsizlik size tatlı geliyor, heyecan arıyorsanız 1.iş.
artık bir düzenim olsun aylık sabit taksitlere bağlanayım diyorsanız 2.iş..

şu an ki değişken gelirinizin senelik ortalamasını alıp kıyaslama yaptınız mı?

herkese selamlar,
2018 e nurtopu gibi bir gribal enfeksiyonla girdim, yaklaşık 10 gündür evdeyim zaten pek iş de yoktu ya neyse,
uzatmadan, mevcut işimle ilgili özet bilgi geçeyim, bir insan kaynakları/eğitim/danışmanlık şirketinde x danışmanı olarak çalışıyorum, sigortalı, maaşlı düzenli bir iş değil, bakınca evet çok rahatım, her sabah kalk işe git derdi yok, harcadığım enerjiye kıyasla kazancım da iyi fakat:
işin bana kattığı hiçbir şey yok, 20 yaşındaki halim de yapardı bunu, benim için tırt,
ödemelerimi düzenli alamdığım için (işveren değil müşteri kaynaklı) bazen ciddi sıkıntı yaşıyorum,
ödemeleri vaktinde alsam bile, bir ay bin lira, bir ay 5 bin lira, bir ay 2 bin lira, bir ay 500 lira kazanıyorum, yani ne kadar çalışacağım, gelirin ne kadar olacağı hiç belli değil, o yüzden hiç önümü göremiyorum, çok basit bir taksite bile giremiyorum...
olumlu tarafları, hastayım, tatile gideceğim 15 gün yokum deme lüksüm mevcut.
müşteri toplantım yoksa pijamayla bile işe gidebilirim.
bir dediğim iki olmaz, kimse saygısızlık etmez, ekip arkadaşlarımın çoğu 10 küsür yıllık arkadaşlarım vs vs
özet geçeyim diyorum kısaltamıyorum, çenem düştü :)
bu hafta hiiiç ummadığım bir iş teklifi aldım, sektörünün liderlerinden bir şirket (kurumsal)
evime 4 km mesafede, çalışma saatleri 08:00-17:00 (haftaiçi), servis var, özel sağlık sigortası vs mevcut.
pozisyon daha önce 6 yıl çalıştığım ve çok hakim olduğum bir pozisyon, ama tabi yine kendimi tekrara düşmüş olacağım (şirket profili ve pozisyon aynı, sadece sektör farklı, ne farkedeceğini öngöremiyorum şu an)
stalkladığım kadarıyla ekip gayet sağlam görünüyor, hatta çoğunun eğitimi falan benimkinden sağlam :)
şu an için her şey tamam, son olarak maaş teklifi alıp el sıkışacağız, yani acilen karar vermem lazım, çok düşük bir maaş teklif etmeyeceklerine eminim, haftasonundan önce ararlar sanıyorum.
şimdi düzenli gelir, düzenli sigorta falan cazip geliyor da, tekrar beyaz yakalı plaza insanı olmak istemiyordum ki ben...
ama yaş 35, bir dikili ağacım yok, çoluk çocuk, sorumluluklar....
eşim teklifi kabul etmemi istiyor, 5 de çıkacaksın en geç 5 buçukta evde olacaksın, en azından aylık gelirimiz belli olur ona göre yaşarız diyor.
ay destan yazdım, siz olsaydınız ne yapardınız?
aşk mı para mı gibi oldu birazcık ama yok ya işime de aşık değilim ki :)

Şimdiki işine bayılmıyosun zaten
Bence güzel işmiş
Geç derim

teklifi kabul eder bi 5 sene calisirdim
bu arada gecmis olsun

imza : kurumsal firmadan yaka silkmis ve 6 ay icerisinde emeklilik planlari yapan beyaz yakali :KK70:

İş teklifi bana cazıp geldi şahsen.

Teklif çok güzel maaşı belli saati belli bi duzen var yani. Ben olsam kabul ederdim suanki işinizle nereye kadar..

sanirim karari verdinizde hafif bir tereddut yasiyorsunuz. mantiga uyan bir is teklifine benziyor, duzen iyidir bence. garantici bir yapiya sahip biri olarak evet kabul edin bence derim.

konunuza aniden daldim heyecanlanarak haha, guzel bir is ilani gordum bu sabah, aklimin ufak bi kosesinde olan is degistirme dusuncem tetiklenmisti. siz kabul edin bende bu aksam bir motivasyon mektubu yazayim ilana...

Kesinlikle yeni teklifi kabul edin,benim bile çalışasım geldi öyle söyleyeyim :KK70:

çok teşekkür ederim :)
aslında uzun zamandır iş değişikliği fikri vardı aklıma, ama oturup ciddiyetle değerlendirmemiştim, bunlar da sağolsun o fırsatı vermediler, aynı gün insan kaynaklarıyla ve bölüm yöneticisiyle görüşmeyi hallettik, ertesi gün kişilik envanter testini yolladılar, bugün de değerlendirmemiz olumlu sonuçlandı maaş teklifi için size döneceğiz dediler, ikizlerim ben öyle çabuk karar veremem :)

Ben olsam (tabiatım gereği) mevcut işte kalırdım. Çünkü rahatıma düşkünüm, başıma buyruk çalışmayı seviyorum.

Hayırlısı olsun şimdiden :)

ben de aynı yapıdayım :)
ama seneye çocuk ilkokula başlayacak, okul taksiti şu ankinin 1.5 katına çıkacak, ek masraflar vs. gözüm korkuyor, halihazırda akıyor evet ama düzenli ödemeler artınca strese gireceğim...

Düzenli gelir ve sigorta önemli şeyler bunun yaşlılığı da var sonuçta. Yeni teklif bence çok iyi.

Çocuğun olmasaydı eski işinde kal derdim pelin
Ama sistem belli
Şu anda küçük ve ihtiyaçları aynı oranda seyrediyor
Bunun ortaokulu ve lisesi var
Kusura bakma biraz çocuk odaklı bir cevap oldu ama ben iş teklifini değerlendir derim ;)

İki tarafın bi birleşimi olsa ne güzel olurmuş :KK70:
Bilemedim, geleceği planlama, belli saatler-düzen, sabit maaş vb... İkinci seçenek daha garantici.
İlki de, rahatlığıyla ek gelir tadında bir şey... Maddi kaygınız yoksa işinizde kalın diyeceğim. Ben olsam reddederdim teklifi ama işte, sizin durumla ilintili; yaşam kalitenize bariz olumlu etkisi olacağını düşünüyorsanız, gelecek için daha da sağlam hem, kabul edin.

çok teşekkür ederim :)
aslında uzun zamandır iş değişikliği fikri vardı aklıma, ama oturup ciddiyetle değerlendirmemiştim, bunlar da sağolsun o fırsatı vermediler, aynı gün insan kaynaklarıyla ve bölüm yöneticisiyle görüşmeyi hallettik, ertesi gün kişilik envanter testini yolladılar, bugün de değerlendirmemiz olumlu sonuçlandı maaş teklifi için size döneceğiz dediler, ikizlerim ben öyle çabuk karar veremem :)

ben de aynı yapıdayım :)
ama seneye çocuk ilkokula başlayacak, okul taksiti şu ankinin 1.5 katına çıkacak, ek masraflar vs. gözüm korkuyor, halihazırda akıyor evet ama düzenli ödemeler artınca strese gireceğim...

İki işi aynı anda yürütme fırsatınız var mı?
Eğer o şekilde olabilirse bu teklife bir şans verip deneyebilirsiniz. Olmazsa mevcut işinize devam edersiniz.

Düzenli iş derim. Önünüzü görürsünüz. Kurumsalsa zaten izin ve hastalık zamanlarında anlayış gösterirler.

ben belli bir düzenden yanayım ,

birde eskiler gibi :KK70: siğorta siğorta önemli muahkkak olmalı diyorum

Saatleri ve haftaiçi olması kurumsal olması çok iyi

Ayrıca 2-3-5 neyse sabit bi maaşın olacak ve yaşlılık için sigorta :)

Kabul et derim istediğin taksite gir

bizim araba 2004 model, dökülüyor artık, masrafı kendisinden fazla, onu değiştirmemiz şart oldu mesela, yolda kalacak bir gün, ama gelir gider belli değil, yapamıyoruz, en kötü girip araba alıp yeni iş bakayım ben :)

Belirli bir gelir olması ve ozel saglik sigortasi cok buyuk avantajlar. Bence değerlendirmeye degecek bir teklif.

Şimdiki işine bayılmıyosun zaten
Bence güzel işmiş
Geç derim

teklifi kabul eder bi 5 sene calisirdim
bu arada gecmis olsun

imza : kurumsal firmadan yaka silkmis ve 6 ay icerisinde emeklilik planlari yapan beyaz yakali :KK70:

Düzenli gelir ve sigorta önemli şeyler bunun yaşlılığı da var sonuçta. Yeni teklif bence çok iyi.

çok teşekkür ederim fikirleriniz için,
kurumsal hayattan öyle bir yaka silkmiştim ki, dönüp dolaşıp geleceğim yermiş meğer...

Çocuğun olmasaydı eski işinde kal derdim pelin
Ama sistem belli
Şu anda küçük ve ihtiyaçları aynı oranda seyrediyor
Bunun ortaokulu ve lisesi var
Kusura bakma biraz çocuk odaklı bir cevap oldu ama ben iş teklifini değerlendir derim :KK66:

yaaa biliyor musun, okumadan başka bir arkadaşa aynen yazmıştım bunu,
seneye ilkokula başlayacak benimki,
şimdiden okul taksitleri falan öyle gözümü korkutuyor ki,
yoksa ne olacak, harçlığımı çıkarsam yeterdi bana :)

belirsizlik size tatlı geliyor, heyecan arıyorsanız 1.iş.
artık bir düzenim olsun aylık sabit taksitlere bağlanayım diyorsanız 2.iş..

şu an ki değişken gelirinizin senelik ortalamasını alıp kıyaslama yaptınız mı?

aslında hiç sevmem belirsizliği :)
yeni işyerinin maaş teklifini almadım ama benim minimum olarak söylediğim miktarı bile verseler yıllık bazda aynı parayı kazanmış olacağım, sadece düzenli olacak
ama şöyle bir fark var tabi, birinde ayın 20 günü çalışacakken, diğerinde 10 günü çalışıyorum.

bizim araba 2004 model, dökülüyor artık, masrafı kendisinden fazla, onu değiştirmemiz şart oldu mesela, yolda kalacak bir gün, ama gelir gider belli değil, yapamıyoruz, en kötü girip araba alıp yeni iş bakayım ben :)

çok teşekkür ederim fikirleriniz için,
kurumsal hayattan öyle bir yaka silkmiştim ki, dönüp dolaşıp geleceğim yermiş meğer...

yaaa biliyor musun, okumadan başka bir arkadaşa aynen yazmıştım bunu,
seneye ilkokula başlayacak benimki,
şimdiden okul taksitleri falan öyle gözümü korkutuyor ki,
yoksa ne olacak, harçlığımı çıkarsam yeterdi bana :)

aslında hiç sevmem belirsizliği :)
yeni işyerinin maaş teklifini almadım ama benim minimum olarak söylediğim miktarı bile verseler yıllık bazda aynı parayı kazanmış olacağım, sadece düzenli olacak
ama şöyle bir fark var tabi, birinde ayın 20 günü çalışacakken, diğerinde 10 günü çalışıyorum.
Bak sana liseli kız anası olarak yazıyorum gel sen bu işi kabul et :-)

Back
X