Sizce ideallerimi ön plana mı koymalıyım?

CuteRabbit

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2025
75
18
3
22
Arkadaşlar bebeğim olsun diye çok istiyorum ama bebek olduktan sonra hedeflerimi planlarımı yapmak çok zorlaşır diye düşünüyorum. Fakat bazen de diyorum ki hayat çok kısa ve yarın yaşayıp yaşamayacağım belli değil ve bu duyguyu da açıkçası tatmak istiyorum. Öncelikle ideallerimden biri atanıp öğretmen olmak sonra dünyayı gezmek.. Sizce ne yapmalıyım? Benim gibi düşünen var mı? Çok kararsızım

Arkadaşlar bebeğim olsun diye çok istiyorum ama bebek olduktan sonra hedeflerimi planlarımı yapmak çok zorlaşır diye düşünüyorum. Fakat bazen de diyorum ki hayat çok kısa ve yarın yaşayıp yaşamayacağım belli değil ve bu duyguyu da açıkçası tatmak istiyorum. Öncelikle ideallerimden biri atanıp öğretmen olmak sonra dünyayı gezmek.. Sizce ne yapmalıyım? Benim gibi düşünen var mı? Çok kararsızım
İnşallah en kısa zaman da atanırsın 🙏 çocuk ile de dünyayı gezebilirsin bence yani buna imkanın varsa ne güzel olur senin için de çocuğun için de

Bende sizin gibiydim atanmayı istiyordum bir yandan bebek düşüncesi.Atanamadik.Gebe kalmayı tercih ettim elhamdülillah rabbim herkese nasip etsin tabiki sağlıkla hazır olup hissettiğinizde yapın yani yoksa benim gibi çoğu zaman depresyon yaşayabilirsiniz.

İnşallah en kısa zaman da atanırsın 🙏 çocuk ile de dünyayı gezebilirsin bence yani buna imkanın varsa ne güzel olur senin için de çocuğun için de
Aminn inşallah eşim dün çok fazla belli etti çocuk istediğini ilk kez böyle bu kadar belli etti yani ne yapsam bilmiyorum

Bende sizin gibiydim atanmayı istiyordum bir yandan bebek düşüncesi.Atanamadik.Gebe kalmayı tercih ettim elhamdülillah rabbim herkese nasip etsin tabiki sağlıkla hazır olup hissettiğinizde yapın yani yoksa benim gibi çoğu zaman depresyon yaşayabilirsiniz.
Hayat çok kısa her an her şey olabilir ölüm denen bir gerçek var ve ben gerçekten de bu duyguyu tatmadan bu dünyadan göçüp gitmek istemem belki de dünyanın en güzel duygusudur

23 yaşındayım bence gencim daha önümde uzun bir yol var ama çocuk da Rabbim ne zaman nasip eder bilemem
Kuzum ben 27de evlendim evlenmeden KPSS’ye başlamıştım , evlendim çalışmaya devam ettim, 29 da atanabildim çünkü artık açıklamaları da çok sürüyor biliyorsun.

Bu süreçte bebek istemedik , özellikle eşimin işi çok iyi olmasına rağmen ben istemedim çünkü çocuk olduktan sonra olması zor olur diye düşündüm. Şimdi ise hamileyim.
Senin yaşın gayet iyi bir iki seneyi KPSS’ye verip atansan yine 25 te falan genç anne oluyorsun, çocukla daha zor olabilir diye düşünüyorum. Hem atandığında bebek olduğunda hakların da oluyor, hamileyim mesela öğretmenim. Haftanın 3 günü çalışıyorum ama memur maaşından fazla alıyorum. Okul yormuyor bile. Öncesinde yorardı ama hamilelikle rapor aldım programımı düzenlediler vs. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır

Kuzum ben 27de evlendim evlenmeden KPSS’ye başlamıştım , evlendim çalışmaya devam ettim, 29 da atanabildim çünkü artık açıklamaları da çok sürüyor biliyorsun.

Bu süreçte bebek istemedik , özellikle eşimin işi çok iyi olmasına rağmen ben istemedim çünkü çocuk olduktan sonra olması zor olur diye düşündüm. Şimdi ise hamileyim.
Senin yaşın gayet iyi bir iki seneyi KPSS’ye verip atansan yine 25 te falan genç anne oluyorsun, çocukla daha zor olabilir diye düşünüyorum. Hem atandığında bebek olduğunda hakların da oluyor, hamileyim mesela öğretmenim. Haftanın 3 günü çalışıyorum ama memur maaşından fazla alıyorum. Okul yormuyor bile. Öncesinde yorardı ama hamilelikle rapor aldım programımı düzenlediler vs. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır
Evet hocam teşekkür ederim dediğinizi yapacağım o halde 🥹🥰 Bende çok zorlanırım hem çocuk hem KPSS çalışmak diye düşünüyordum destek cümleler arıyordum teşekkür ederim

23 yasindasin işin yok, gücün yok, belki hayattta hatirlamaya deger anın 3-5
neden hemen bebek yapasin ki?
daha yeni çıktın ergenlikten biraz gencligini yaa
ayrica esin ister, erkek olsam bes tane isterim. esin ne kadar ilgilenecek bebekle? gece gündüz sende olmayacak mi? yarin bosansan babanın evinden getirmis gibi tek sen bakmayacak misin, her türlü masrafini sen ve senin ailen karsilamayacak mi? adam sıkılır bunalırsa babaliktan kacabilir - ayda bir mc donaldstan hamburger bir de oyuncak alip cocugunun gözünde "harika eglenceli baba" olabilir, bir de onun psikolojisini bozduğu cocukla ugrasirsin.
biraz aklini kullan - kendi mantigina yapmayan hiçbir seyi yapma
erkek degil mi, bugun cocuk ister yarin "kendini cok saldin" diye seni begenmez, "artik benle ilgilenmiyorsun, ev daginik, ne zaman yanaşsam yorgunsun" der evden uzaklasir vs.
erkegin ipiyle kuyuya mi inilir?

Hayat çok kısa her an her şey olabilir ölüm denen bir gerçek var ve ben gerçekten de bu duyguyu tatmadan bu dünyadan göçüp gitmek istemem belki de dünyanın en güzel duygusudur
e bu duyguyu tadip dunyadan göçüp gitsen geride sana muhtac - allah bilir kimlerin eline dusecek bir cocuk birakacaksin. bu nasil bir bakis acisi böyle

23 yaşında evlendin diye 23 yaşında doğurmak zorunda değilsin. Ben de 22 yaşımda evlendim ama 28 yaşımda hamileyim. İyi ki beklemişim şimdi bile ara ara pişman oluyorum çocuk hayata Bomba gibi giriyor çünkü. Bol bol vaktin var git ders çalış 1 sene ver kendine. Bebekle nasıl yapacaksın? Dünyayı gezemedim ama oldukça fazla ülkeyi gezdim. 23 yaşımda bebe yapsaydım şuan ne durumda olurdum bilmiyorum. Millete kulak asma hiç kolay değil. Bebe olacak ders mi çalışacaksın bebeğe mi bakacaksın dinlenecek misin? Tüm paran çocuk olunca ona gidecek. Öncelik hep o olacak.

Back
X