• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Sizce hangisi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
52.859
Puanlar
598
Merhaba arkadaşlar

Bu sefer konu ben değilim, kuzenim ve eşi. :) Kuzenimin eşi hamile ve bir kız bebek bekliyorlar. Ancak sorunumuz şu ki kuzenimin eşi Rus ve seçecekleri ismin hem Türkiye'de hem de Rusya'da rahatça telaffuz edilmesini istiyorlar. Rus kökenli bir isim istiyorlar, burada da dalga geçilmeyecek, yadırganmayacak bir isim olmasını istiyorlar. Birkaç isim düşündüler ancak aile içinde o kadar kriz yarattı ki ben de size sorayım dedim.

Kuzenimin eşi Irina ya da Vera olsun istiyor. Irina barış demekmiş, Vera ise inanç, galiba öyleydi. Kuzenim de Irina isminden pek hoşlanmadı, burada rahat söylenemez diyor. Ama kafasında belli bir isim yok onun da. Sizce Irina ya da Vera uygun mudur yoksa başka önerileriniz olur mu bize isim konusunda? Teşekkürler şimdiden. :)

Güncelleme: Kızımızın ismi "Vera Maria" oldu arkadaşlar. Herkese güzel önerilerinden dolayı kuzenim ve eşi teşekkür ediyorlar. Ve tabii ben de. :)

Son düzenleme:
Irina ismini görünce bana bi komik geldi güldüm canim kusura bakma :)))
Vera da güzel degil bence.
Baska daha guzel isimler vardir arastirmak gerek

irina ve vera arasında vera derim.

Irina ismini görünce bana bi komik geldi güldüm canim kusura bakma :)))
Vera da güzel degil bence.
Baska daha guzel isimler vardir arastirmak gerek

Kuzenim de hoşlanmadı evet. Ben de pek rahat söylenemeyeceği taraftarıyım. Teşekkürler :)

İkisi arasında kaldılarsa Vera uygun bence.
Arya olabilir. Kuzeniniz bir isim önermek isterse.

Bunu da not aldım :) Ben de Lara önermiştim ama meğer Larissa'nın kısaltmasıymış, beğenmedi kuzenimin eşi. Teşekkür ediyorum :)

Abimin eşi slovak 2 isim koydular yeğenime bi yabancı bir Türk isim onlarda öyle yapabilir en mantiklısı o bence :KK66:
2si arasındaysa oyum veraya

Abimin eşi slovak 2 isim koydular yeğenime bi yabancı bir Türk isim onlarda öyle yapabilir en mantiklısı o bence :KK66:
2si arasındaysa oyum veraya

İki ismi olacak aslında ama Maria koyacaklar birini, dini meselelere burada çok girmeyeyim :) O yüzden geriye iki ülkeye de uyumlu olabilecek bir isim kaldı. Sırf ikisi arasında değil tabi, başka önerileriniz varsa memnuniyetle alırım, öneririm onlara :)

Irina güzel bir isim ama pek sevilmeyebilir toplumda.

Tavsiyelerim ;

Dina
Nadia
Diana
Anna
Lena

:KK200:

Irina güzel bir isim ama pek sevilmeyebilir toplumda.

Tavsiyelerim ;

Dina
Nadia
Diana
Anna
Lena

:KK200:

Bu isimlerden çoğunu önerdik aslında mesela Dina, Nadia, Anna. Ama Diana ve Lena'yı söylemedik sanırım, not alayım çok teşekkürler :)

Lena ismine bayılıyorum harika bir isim, Vera'dan daha güzel bence:KK200:

Bana da çok güzel geldi, Elena'nın kısaltması muhtemelen. Mutlaka söyleyeceğim çiftimize çok sağolun tekrar. :)

Küçük kızımın adını önerebilirim Rahel ıbranice bir işim olup literature masum temiz saf anlamına gelir ayrıca Hz yakubun eşi hz yusufun annesi olan hanımın adidir farklı dillerde soylenisleride vardır RaŞEL ŕakel reychıl ve rahil gibi

Back